ماهان شبکه ایرانیان

عقاب خاکی و ویژگی های این پرنده خاص(+عکس)

عقاب خاکی از جمله حیوانات بسیار پرطرفدار در میان افرادی است که علاقه زیادی به حیوانات دارند و می خواهند بدانند که در میان پرندگان کدام یک از گونه ها و کدام یک از شاخه ها و رده های حیوانات است که هم اکنون در خطر انقراض هستند.

عقاب خاکی که نام دیگر این حیوان عقاب دشتی نیز است با نام علمی Aquila rapax نیز شناخته می شود که یک پرنده شکاری است و مانند بسیاری از عقاب های دیگر از تیره عقابیان بوده و در ایران نیز یافت می شود و بسیاری از ایرانیان می دانند که این حیوان همانند بسیاری از حیوانات دیگر شرایط عادی را طی نمی کند زیرا در خطر انقراض قرار دارد و باید محیط زیست از این حیوان تمام نگهداری های لازم را به عمل آورد.

به گزارش هپی پت، عقاب دشتی یا عقاب خاکی در حدود 66 سانتی متر تا 79 سانتی متر طول دارد و رنگ بال و پر آن یک دست است و حتی رگه های قرمز و صورتی کمرنگ نیز بر روی آن دیده می‌ شود و هیچ گونه نوارهای سفید زیر بال این حیوان وجود ندارد و منقار این پرنده نیز بزرگ است و بال های آن نیز نسبتا پهن و بزرگ به شمار می رود.

مشخصات عقاب خاکی به همراه عکس های این پرنده

برخی از این حیوانات به رنگ سیاه مایل به قهوه ای و برخی دیگر به رنگ خاکستری اند و رنگ مشخصی شاخصه شناخت این حیوانات نیست تا با آن این پرندگان را تشخیص دهیم. این نوع عقاب از عقاب صحرایی بسیار مشکل است و نوع رنگ این دو چندان با یکدیگر تفاوت ندارد.

پر و بال این پرنده به قدری کم رنگ است که گفته می‌ شود شبیه کرم مایل به سفید است و کاملاً با رنگ عقاب صحرایی تفاوت دارد و شاید با این شاخصه بتوان این دو حیوان را از همدیگر تشخیص داد. همچنین در پرنده بالغ لکه های بسیار کوچکی نیز روی پرهای این حیوانات وجود دارد که در جوان ها این لکه ها بزرگتر است.

صدای این پرنده هنگام نمایش های جنسی مانند پارس کردن به صورت کوک کوک است و زیستگاه این حیوان نیز در دشت ها و استعدادها و درختان پراکنده و روی درختان قدیمی بر روی بلندی ها می باشد. همچنین در کشور ایران، زمستان ها این پرنده مهاجرت زیادی انجام می دهد و در جنوب شرقی مهاجرت این پرندگان بیش از جهت های جغرافیایی دیگر می باشد.

عقاب دشتی از جمله پرندگان بسیار کمیاب و بومی است که به صورت مهاجر نیز در کشور ایران دیده می‌ شود. عقاب دشتی یا عقاب خاکی از جمله پرندگانی است که باید تولید مثل آن ها مورد توجه قرار بگیرد و برای حفاظت از آن ها اقدامات ویژه‌ ای صورت گیرد.

مشخصات عقاب خاکی به همراه عکس های این پرنده

طول عمر این حیوان چقدر است؟

بسته به اینکه تا چندسال عقاب خاکی در اسارت باشد یا در طبیعت زندگی کند، طول عمر این حیوان متفاوت خواهد بود اما به طور کلی می‌ توان درباره طول عمر آن اظهار نظر کرد.

باید گفت که اگر این حیوان در اسارت زندگی کند می تواند تا 40 سال و اگر در طبیعت زندگی کند تنها تا 16 سال قادر به ادامه زندگی خواهد بود. از این رو ابتدا باید درباره شرایط زندگی این حیوان اطلاعات کسب کرد و پس از کسب اطلاعات بیشتر می‌ توان درباره طول عمر این حیوان حدس و گمانه هایی زد‌‌.

عقاب خاکی چه ویژگی هایی دارد؟

این حیوان دارای منقاری بزرگ است و بال‌ های این حیوان به رنگ خاکستری است و حتی برخی سیاه رنگ مایل به قهوه ای نیز دیده شده اند. معیار تشخیص این عقاب ها بسیار مشکل است و تنها در برخی از زیر گونه های این حیوان بال ها رنگی اند.

این عقاب در خاورمیانه کمتر دیده شده است و پر و بال پرندگان جوان تا حدی تیره تر از بال پرندگان مسن تر می باشد و برخی نیز بسیار تیره تر از گونه‌ های پیر است و همچنین عقاب ها بال های خالدار نیز دارند و به رنگ خاکستری تیره تا کم رنگ اند و با رگه های متراکم به صورت رگه رگه در زیر پرندگان دیده می شود.

مشخصات عقاب خاکی به همراه عکس های این پرنده

زیستگاه عقاب خاکی کجاست؟

این پرنده در دشت های بسیار خشک و بلندی ها و مراتعی که درختان پراکنده و ساوانا در آن وجود دارند زندگی می‌ کنند و همچنین در میان درختان قدیمی آشیانه می‌ سازند و روی بلندی ها زندگی می کنند. زیستگاه عقاب خاکی و زیر گونه های آن شباهت زیادی به هم دارد و کاملاً متناسب با سبک زندگی این حیوانات می باشد.

دشمن طبیعی این حیوان چیست؟

با توجه به آنکه تمامی پرندگان بسته به اندازه و میزان قدرتشان به طور طبیعی دشمن همدیگر به شمار می‌ روند و برخی از پرندگان می توانند با سرعت بسیار زیادی پرندگان کوچک تر از خود را شکار کنند، می‌ توان گفت که پرنده های بزرگتر از عقاب های خاکی دشمن طبیعی این حیوان به شمار می روند و به همین خاطر حیوانات زیادی هستند که دشمن طبیعی این حیوان به شمار می‌ روند و باید برای حفظ و نگهداری از تعداد حیوانات باقی مانده از این نوع حیوان در کشور ایران به این نکته دقت ویژه نمود.

جدول اطلاعات

در این بخش اطلاعات کامل تری را در اختیار شما قرار می دهیم.

عنوان عقاب خاکی
طول عمر عقاب خاکی 16 تا 40 سال
زیستگاه عقاب خاکی مراتع و بلندی ها
خانواده عقاب خاکی قوشیان
نام علمی عقاب خاکی Aquila Rapaxa

غذای این حیوان چیست؟

با توجه به آن که جثه این پرندگان به طور میانگین به هم شباهت زیادی دارد رژیم غذایی این حیوانات نیز مشابه هم است. از پستانداران کوچک تا پستاندارانی اندازه خرگوش و پرندگان کوچک و خزنده سانان و همچنین لاشه حشرات و حیوانات دیگر که به تازگی مرده باشند، در رژیم غذایی این حیوان وجود دارند که این حیوانات و زیر گونه های متنوع آن ها از همین رژیم غذایی استفاده می کنند.

مشخصات عقاب خاکی به همراه عکس های این پرنده

آیا عقاب خاکی در خطر انقراض است؟

با توجه به تعداد بسیار کم این حیوان در مراتع و بلندی هایی که در اقلیم های مختلف ایران وجود دارند و در حال زندگی در این مناطق اند، می‌ توان گفت که این حیوان در خطر انقراض است و اگر به آن توجه نشود و به نوع زندگی آن بها داده نشود می توان انتظار داشت که پس از مدت زمان کوتاهی این حیوان نیز از بین برود.

مشخصات عقاب خاکی به همراه عکس های این پرنده

عقاب خاکی جزو کدام گونه های جانوری می باشد؟

نام انگلیسی این حیوان Tawny Eagle a است و نام علمی آن نیز Aquila Rapaxa می باشد. خانواده قوشیان که نام انگلیسی آن ها Accipiterid است، خانواده این حیوان اند که ظباهت کلی و زیادی میان حیوانات این گروه دیده می شود.

سن بالغ شدن عقاب خاکی چه سنی است؟

به طور کلی می‌ توان گفت که سن بالغ شدن عقاب خاکی در حدود 10 تا 15 سال است و این سن در میان برخی از عقاب ها متفاوت است و تنها به طور میانگین نمی‌ توان درباره آن اظهار نظر کرد.

سوالات متداول

طول عمر عقاب خاکی چقدر است؟

طول عمر عقاب خاکی از 16 تا 40 سال است.

زیستگاه عقاب خاکی در کدام مناطق می باشد؟

زیستگاه عقاب خاکی در مناطق خشک و بلندی ها و مراتع متراکم است‌.

عقاب خاکی در اسارت تا چند سال عمر می کند؟

عقاب خاکی در اسارت تا 40 سال نیز عمر می کند.

نام علمی عقاب خاکی چیست و از کدام خانواده است؟

نام علمی عقاب خاکی Aquila Rapaxa می باشد و از خانواده قوشیان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان