ماهان شبکه ایرانیان

پهپاد موهاوی؛ پرنده ای با قابلیت شلیک ۶۰۰۰ گلوله در دقیقه (+فیلم و عکس)

پهپاد موهاوی در ابتدا قرار بود قابلیت برخاست کوتاه و فرود عمودی (STOVL) داشته باشد تا در فواصل بسیار کوتاه از روی زمین برخاسته و فرود آمده و همچنین همانند یک هلیکوپتر امکان فرود عمودی داشته باشد.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - جنرال اتمیکس اروناتیکال سیستمز (GA-ASI) به تازگی آزمایش شلیک با گلوله جنگی سامانه هواگرد بدون سرنشین موهاوی (Mojave unmanned aircraft system) را در بیابان یوما با موفقیت انجام داد. در این تست قابلیت های برخاست و فرود کوتاه پهپاد و کارایی آن در درگیری با اهداف به نمایش گذاشته شد.

سلاحی با قابلیت شلیک 3000 گلوله در دقیقه

در این آزمایش، پهپاد موهاوی به دو سامانه غلاف سلاح دپ-6 (DAP-6) ساخت شرکت دیلون ارو مجهز شده بود. هر کدام از آنها حاوی یک سلاح گاتلینگ 7.62 میلیمتری ام134 بود. پهپاد در این آزمایش با موفقیت اهداف ثابت را نابود کرد. هر سامانه دپ-6 می تواند تا 3000 گلوله را در خشاب خود ذخیره کند و طی یک دقیقه آنها را شلیک کند تا در مجموع حجم آتش به 6000 هزار گلوله در دقیقه برسد.
پهپاد موهاوی طی دو پرواز خود در آزمایش اخیر تقریبا 10 هزار گلوله شلیک کرد.

پهپاد موهاوی

به گفته دیوید آر الکساندر، رئیس جنرال اتمیکس اروناتیکال سیستمز، موفقیت پهپاد موهاوی در این آزمایش بر تطبیق پذیری آن و این که می تواند چه کارهایی انجام دهد، تاکید می کند. موهاوی این توانایی را دارد که به عنوان یک حسگر، تیرانداز، و موشک انداز عمل کند، در شرایطی که محیط های تهدید و آسیب پذیری ها را کاهش داده و از جان انسان ها محافظت می کند.

آشنایی با پهپاد موهاوی

شرکت دفاعی جنرال اتمیکس در سال 2021 از پهپاد موهاوی رونمایی کرد. این هواگرد در ابتدا قرار بود قابلیت برخاست کوتاه و فرود عمودی (STOVL) داشته باشد تا در فواصل بسیار کوتاه از روی زمین برخاسته و فرود آمده و همچنین همانند یک هلیکوپتر امکان فرود عمودی داشته باشد.

پهپاد موهاوی

هدف سازنده این بود که این پهپاد آینده‌نگر به باند فرودگاه نیاز نداشته باشد. اما مشخص شد که پیکربندی برای برخاست کوتاه و فرود عمودی بسیار دشوار خواهد بود، از این رو، طراحی برخاست و فرود کوتاه (STOL) برای پهپاد موهاوی انتخاب شد.

این پهپاد بر پایه فناوری پهپادهای ام کیو-9ای ریپر و ام کیو-10 گری ایگل ساخته شده و برای عملیات در زمین های مختلف و حتی ناو هواپیمابر طراحی شده است. این نشان دهنده پیشرفت چشمگیری در فناوری هوایی بدون سرنشین است که بر انعطاف پذیری در نقش های رزمی و پشتیبانی تاکید دارد.

قابلیت برخاستن و فرود روی ناو هواپیمابر

در نوامبر سال گذشته میلادی، این پهپاد برخاستن از و فرود روی عرشه ناو هواپیمابر بریتانیایی اچ ام اس شاهزاده ولز را انجام داد. در واقع، موهاوی اولین هواگرد در کلاس خود است که از روی یک ناو هواپیمابر برخاسته و دوباره روی آن فرود آمده است. این پهپاد می تواند ماموریت های دریایی و پشتیبانی دریایی از نیروهای عملیات مشترک، متعارف و ویژه را انجام دهد.

پهپاد موهاوی

پهپاد موهاوی با 9 متر درازا، طول بال 17 متر و وزن بیش از 1.5 تن به بزرگترین هواگرد بدون سرنشین تبدیل شد که از یک ناو هواپیمابر بریتانیایی به هوا برخاسته است.

جنرال اتمیکس تاکید دارد که موهاوی دارای استقامت پرواز قابل توجهی است، اگرچه این به میزان سوخت و محموله آن بستگی دارد.

این پهپاد می تواند محموله ای تا 1633 کیلوگرم را حمل کند که معادل 16 موشک ای جی ام-114 هل فایر است.

افزون بر این، موهاوی می تواند به مجموعه ای از حسگرهای پیشرفته از جمله EO/IR، SAR/GMTI، SIGINT و غلاف های لوجستیک روی هر بال برای پشتیبانی از ماموریت های زمینی یا دریایی مجهز شود.

پهپاد موهاوی

پهپاد موهاوی

پهپاد موهاوی

پهپاد موهاوی

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان