ماهان شبکه ایرانیان

تب کریمه کنگو تا ۴۰ درصد سبب مرگ و میر می‌شود

هر سال در فصل گرما گزارش‌هایی از شیوع برخی بیماری‌ها منتشر می‌شود که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از آن‌ها است.

تب کریمه کنگو در حالی همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند که تا 40 درصد سبب مرگ و میر بوده و یکی از عوامل موثر در انتقال کنه آلوده و انتشار این بیماری «حمل غیر مجاز دام و پدیده قاچاق» است.

به گزارش ایرنا، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت، هم مخزن و هم ناقل آن است، این ویروس می‌تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند و انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود.

در حقیقت هر سال در فصل گرما گزارش‌هایی از شیوع برخی بیماری‌ها منتشر می‌شود که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از آن‌ها است.

این در حالیست که پاکستان و افغانستان منبع ورود بیماری تب کریمه کنگو به ایران به شمار می روند و می‌طلبد مردم گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از مراکز معتبر مورد تأیید دامپزشکی تهیه و خریداری کنند.

بیماری تب کریمه کنگو از 2 راه انتقال پیدا می‌کند؛ فرد می‌تواند به طور مستقیم با نیش کنه آلوده به ویروس به این بیماری مبتلا شود، با له کردن پشه روی پوست و تماس پوست با خون و مایعات لاشه پشه آلوده هم امکان آلوده‌شدن به این ویروس حتمی است.

سم پاشی بیش از 201 هزار راس دام در سیستان و بلوچستان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک ویروس بوده که یکی از راه‌های ابتلای انسان به بیماری، گزش توسط کنه آلوده به ویروس که از دام آلوده خون گیری کرده و یا از طریق انتقال مادری (عامل بیماری) از کنه بالغ آلوده به نوزادان کنه (نسل بعد) منتقل و آلوده شده اند، است.

مسعود اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: عامل ویروسی بیماری با اشعه فرابنفش (مصنوعی/ نورخورشید) از بین می رود و خارج از میزبان دوام نمی آورد.

وی در خصوص علائم بیماری افزود: در بسیاری از دام‌های اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز،شتر و شترمرغ به عنوان میزبان حساس (تکثیرکننده ویروس) هستند و در تماس بدون محافظت‌های بهداشتی با بافت و خون آلوده این دام‌ها احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد و پرندگان بجز شترمرغ میزبان حساس آن نیستند و می‌توانند کنه آلوده را از یک منطقه به منطقه‌ای دیگرانتقال دهند؛ در اسنان نیز دارای علایمی مانند سردرد و سرگیجه، تب، درد عضلانی حساسیت به نور، خونریزی همراه بوده ولی در دام (بجز یک تب موقتی) علایم بالینی قابل مشاهده ندارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان مهم‌ترین راه‌های انتقال عامل بیماری به انسان را گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت های آلوده دام، تماس مستقیم با خون و ترشحات انسان مبتلا به بیماری دانست.

یکی از عوامل موثر در انتقال کنه آلوده و انتشار بیماری «حمل غیر مجاز دام و پدیده قاچاق» است که نقش عامل انسانی در انتشار گسترده جغرافیایی بیماری در جوامع انسانی را نشان می دهدوی اظهار کرد: سم پاشی دوره‌ای بدن و جایگاه نگهداری دام در شکستن چرخه انتشارعامل بیماری در دام‌ها و بدنبال آن کاهش یا حذف رخداد بیماری انسانی موثر است که در این راستا اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از ابتدای سال تاکنون اقدام به سم پاشی 449 هزار و 308 متر مربع جایگاه و 201 هزار و 43 راس دام کرده است.

اصغری ادامه داد: اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از ابتدای سال تاکنون بیش از 6 هزار و 341 مورد از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی بازدید کرده و همچنین به دلیل اهمیت موضوع آگاهی جامعه و نقش موثر این امر در پیشگیری از بیماری از ابتدای سال تاکنون قریب به یک‌هزار نفر مورد آموزش قرار گرفتند.

وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه این بیماری افزود: در گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز دام بدلیل عدم استراحت کامل دام پیش کشتار، خونگیری کامل و رعایت دوره پیش سرد احتمال وجود ویروس عامل بیماری و ابتلای انسان بسیار زیاد است؛ اما در کشتار بهداشتی بدلیل خونگیری کامل لاشه پس از کشتار دام، تکمیل شدن مرحله جمود نعشی (دوره پیش سرد درکشتارگاه) بطور موثری باعث کاهش PH (اسیدی شدن) گوشت واز بین بردن ویروس می‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: جگر حاصل از کشتار غیر مجاز دام به شدت برای انسان مخاطره آفرین است زیرا از نظر ارزیابی رتبه دوم خطر انتقال ویروس به انسان را کبد یا جگر بدلیل حجم زیاد خون عهده دارد، همچنین مصرف شیر به صورت پاستوریزه انجام شود.

وی گفت: متاسفانه یکی از عوامل موثر در انتقال کنه آلوده و انتشار بیماری «حمل غیر مجاز دام و پدیده قاچاق» است که نقش عامل انسانی در انتشار گسترده جغرافیایی بیماری در جوامع انسانی را نشان می دهد؛ لازم است این افراد بیشتر از سود شخصی، به سلامت جامعه و آسیب‌های اجتماعی ناشی از موارد مرگ و میر ناشی از بیماری و تبعات اجتماعی اقتصادی آن برای خانواده آنها توجه کنند.

اصغری با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو تا 40 درصد مبتلایان است، ادامه داد: افرادی که سابقه تماس با دام، بافت و ترشحات خونی دامی داشتند در صورت مشاهده هر گونه علائم بالینی از جمله سردرد و سرگیجه، تب، درد عضلانی و خونریزی فوراً به مراکز درمانی مراجعه و سابقه تماس مخاطره آفرین خود را به پزشک اعلام کنند؛ که با انجام فوری اقدامات درمانی پیشروی علائم متوقف شده و فرد از بیماری نجات می یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی