تابوت اصلی رامسس دوم، قدرتمندترین فرعون مصر باستان، بیش از 3 هزار سال بعد از مرگش کشف شد. این یافته مهم توسط باستانشناسان و پس از بررسی دوباره یک تابوت مرموز گرانیتی در زیر یک صومعه که در ابتدا تصور میشد متعلق به یک کاهن اعظم است شناسایی شد.
به گزارش روزیاتو، فردریک پیرودو مصرشناس دانشگاه سوربن که هدایت این تیم باستانشناسی را بر عهده داشت با رمزگشایی حکاکیهای روی سنگ، تابوت رامسس دوم را شناسایی کردند.
کشف رویایی تابوت 3,300 ساله متعلق به رئیس خزانه داری رامسس کبیر در نزدیکی قاهره
رامسس دوم که با نام «رامسس کبیر» نیز شناخته میشود، از سال 1279 تا 1213 قبل از میلاد سلطنت کرد، علاقه زیادی به بناهای تاریخی داشت. در زمان او بیشترین ساختمانها و بناهای معماری مطرح مصر باستان ساخته شدند. بناهایی که بسیاری از آنها هنوز هم در مصر در دسترس هستند.
مومیایی رامسس دوم در سال 1881 میلادی درحالی کشف شد که در یک تابوت ساده چوبی قرار داشت که به نظر میرسید موقتاً در آن قرار داده شده تا یک مکان مناسبتر برای مومیاییاش آماده شود.
در ابتدا گمان میرفت که او در یک تابوت طلایی باشد که در دوران باستان دزدیده شد و به جایش یک تابوت مرمرین قرار گرفت (که بعداً تخریب شد). بقایای این تابوت مرمری در یک تابوت بزرگ گرانیتی قرار داده شد که متعاقباً توسط «منخپره»، کاهن اعظم، در حدود 1000 سال قبل از میلاد برای استفاده مجدد به سرقت رفت.
حالا تحقیقات جدید نشان میدهد که تابوتی که در سال 2009 میلادی در ابیدوس، یکی از تاریخیترین شهرهای مصر علیا، کشف شد در اصل بخشی از تابوتدان «رامسس دوم» بوده است.
فردریک پیرودو و تیمش متوجه یک حکاکی شدند که عبارت «خود رامسس دوم» روی آن نوشته شده بود. این حکاکی به همراه سایر حکاکیها نشان میدهد که این تابوت در اصل متعلق به رامسس دوم است.
این یافته تایید میکند در دره پادشان نه تنها غارت، بلکه استفاده مجدد از اشیاء تدفین توسط حاکمان بعدی نیز اتفاق افتاده است.
رامسس دوم که سومین فرعون سلسله نوزدهم مصر بود به دلیل داشتن قدرت نظامی و آبادانی که در مصر ایجاد کرد به عنوان یکی از بزرگترین فرمانروایان مصر باستان شناخته میشود.
در سال 2022، دانشمندان مصری و انگلیسی با استفاده از مدل سه بعدی جمجمه رامسس دوم، چهره او را بازسازی کردند.