![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/01/1421200882.jpg)
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جعفر سبحانی شامگاه پنجشنبه،28 آذرماه، در نخستین اجلاسیه مدیران و صاحبنظران حوزوی عرصه پژوهش که در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با ذکر این مطلب که خداوند 39 بار در قرآن سوگند یاد کرده است، گفت: این سوگندها یا به یک امر مقدس دلالت دارد یا رازی در آنها نهفته است که از آن جمله میتوان به قسم به قلم اشاره کرد.
این مرجع تقلید با ذکر این مطلب که در سوره قلم برخی از مفسران، «ن» را به معنی دوات گرفتهاند، عنوان کرد: خداوند در مورد قلم در قرآن مجید سخنان فراوانی دارد زیرا به واسطه قلم بود که تمدنهای اولیه شکل گرفته و استمرار یافته است.
وی گفت: رسول گرامی اسلام نیز همیشه تأکیدات فراوانی بر این امر یعنی کسب علم و دانش داشتند و میفرمودند که صدای قلم از جمله اصوات محبوب در نزد خداوند است که نشاندهنده عظمت قلم و نوشته است.
تألیفات باید در راستای رفع نیازهای بشر باشد
این مرجع تقلید بیان کرد: قلم باید در راستای تحقق و پژوهش به کار رود و شرط نخست آن هم این است که این نوشتهها و تحقیقات بر اساس اسلام باشند و هر کاری صورت میگیرد در چارچوب دین انجام شود؛ نکته دیگر درباره قلم آن است که قلم باید به دنبال رفع نیازهای بشر باشد.
وی یکی از ابتلائات دنیای عرب و اهل تسنن را قرائات مختلف دانست و گفت: امروز کشورهای عربی گرفتار قرائات سبعه هستند در حالیکه سوال اینجاست که این امر چه گرهی را باز میکند جز اینکه کتاب خدا را قرآنی مختلف در نزد هر گروه نشان دهد.
نوآوری در تحصیل علم و دانش باید در اولویت قرار گیرد
وی اظهارکرد: نوآوری در تحصیل علم و دانش باید در اولویت قرار گیرد؛ تکرار مسائل قبلی نه خریداری دارد و نه کسی کتابهایی اینچنینی را مطالعه میکند.
آیتالله سبحانی بر لزوم کار جمعی پژوهشی در حوزه تاکید کرد و گفت: پیگیری طرحهای تحقیقاتی جمعی از مهمترین کارهایی است که باید در حوزه انجام شود؛ زیرا با احترام به انگیزههای شخصی قطعا کارهای جمعی نتیجه مقتنتری در پی دارد.
وی گفت: در الازهر کتابی با عنوان البیان منتشر شده است که در این کتاب بیش از 200 نفر از اساتید متخصص به پاسخگویی به شبهات مردم پرداختهاند که نشاندهنده اهمیت کار پژوهشی جمعی است؛ امروزه شبهات فراوانی در مورد اسلام و تشیع وجود دارد که باید با همیاری بزرگان و در قالب پروژههای تحقیقاتی جمعی نسبت به رفع این شبهات و پاسخگویی به آنها تلاش کرد.