ماهان شبکه ایرانیان

کارخانه تولید یُد در گلستان، ایران را در جمع ۷ کشور تولید کننده یُد در دنیا قرار داده است

ماده معدنی یُد برای نخستین بار در ایران سال ۱۳۸۳ و در ۲۷ کیلومتری شمال شهرستان آق قلا از اعماق ۱۲۰۰ متری زمین استخراج شد

کارخانه تولید یُد در گلستان، ایران را در جمع 7 کشور تولید کننده یُد در دنیا قرار داده است

به گزارش خبرآنلاین در حال حاضر بهره برداری از محصول ید از سوی دو شرکت در استان ادامه دارد و این کارخانه‌ها علاوه بر تامین ید داخل کشور، مقدار مازاد تولید خود را نیز به کشورهای دیگر صادر می‌کنند.

مدیر عامل کارخانه تولید کننده ید در کشور با بیان اینکه محصول استراتژیک ید فقط در 7 کشور دنیا تولید می‌شود گفت: از این 7 کشور تنها 5 کشور تولید کننده و صادر کننده هستند و دو کشور دیگر ید را وارد و استخراج می‌کنند، در واقع کشور ما یکی از آن 5 کشور صادر کننده ید محسوب میشود و سالهاست که واردات ید به کشور انجام نمی‌شود.

برخی مدیران استان تمایلی به توسعه کارخانه ید ندارند

منصور خواجه افزود: نیاز مصرفی کشور به ید در سال تنها 150 تن است در حالی که سالانه 550 تن ید در استان گلستان تولید می‌شود که مقدار مازاد تولید را به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم.

وی عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها و برخی مدیران ارشد استان را یکی از مشکلات موجود بر سر راه کارخانه تولید ید عنوان کرد و گفت: متاسفانه مدیرانی که در مقام تصمیم گیری در استان هستند، ابهامات شدیدی دارند.

مدتهای طولانی درگیر شایعاتی از جمله بحث رادیو اکتیو و آلودگی های زیست محیطی بودند که الیته این موضوعات بررسی و مشکلات به طور کلی رفع شد در واقع یکی از استانداردهای بسیار سخت گیرانه محیط زیست ایران در مورد پسآب است که ما این استاندارد را دریافت کردیم.

وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که این شایعات به طور کامل رفع شود وقت زیادی گرفته می‌شود، در واقع عدم هماهنگی بین سازمان‌ها بحث توسعه کارخانه ید را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

مدیر کارخانه ید با بیان اینکه سرمایه گذاران خوبی برای توسعه کارخانه ید ورود پیدا کرده‌اند، توضیح داد: در حالی که شرکت‌های توانمندی برای سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی دارند اما متاسفانه با چالش های فراوانی مواجه هستند.

خواجه بیان کرد: تمام مجوزهای زیست محیطی را در اختیار داریم اما همیشه در بحث توسعه و سرمایه گذاری به بن بست برخورد میکنیم، گویا مدیران ارشد استانی تمایلی به ادامه فعالیت کارخانه ید ندارند، متاسفانه برخی مدیران استان در اموری دخالت میکنند که اصلا صلاحیت اظهار نظر در آن امور را ندارند.

تاثیر مثبت کارخانه ید بر ایجاد اشتغال و ارز آوری در گلستان

وی در خصوص تاثیر کارخانه ید بر اقتصاد استان گفت: محصول ید تنها در این منطقه تولید میشود، ما جزو 5 کشور صادر کننده ید هستیم که باید برای 200 کشور دنیا ید تولید کنیم در واقع بازار مناسبی برای فروش وجود دارد و از سویی ارز آوری و اشتغال خوبی نیز ایجاد میکند.

مدیر کارخانه ید با بیان اینکه 350 نفر به طور مستقیم در کارخانه ید مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: گلستان از نظر فراوانی معادن بین استانهای کشور رتبه سی اُم را دارد اما از نظر دریافت حقوق دولتی رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است، کارخانه ید در طول سال میلیاردها تومان حقوق دولتی و مالیات پرداخت میکند از طرفی بحث صادرات را هم دارد که موجب ارز آوری و ایجاد اشتغال برای استان شده است.

بر اساس گزارش اداره کل گمرک استان، سال 1402 میزان صادرات ید 12/6 میلیون دلار با وزن 200 تن بود و محصول ید به کشورهای روسیه، ترکیه و پاکستان صادر شده است و در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه آن در سال 1401، حدود 20 درصد کاهش صادرات ید داشته‌ایم که مهمترین دلایل آن اعمال مالیات و عوارض بر صادرات این محصول پردرآمد بوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان