همچنین در روزهای اخیر برخی در فضای مجازی با انتشار جداولی مدعی هزینهکرد مبالغی تحت عنوان مسوولیت اجتماعی مجموعههای اقتصادی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قرارگاه اربعین حسینی شدند که روز گذشته نیز سازمان تامین اجتماعی این موضوع را رد کرد. دبیرخانه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای تابعه در اطلاعیه خود تاکید کرد که تاکنون هیچ مبلغی از طرف صندوقها در این زمینه واریز نشده است و هرگونه پرداخت منوط به طی تشریفات کامل حقوقی و اداری خواهد بود.
بر اساس اطلاعیه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، در موضوع اربعین حسینی تامین بخشی از هزینهها به تفکیک وزارتخانهها از طرف ستاد مرکزی اربعین و با ابلاغ وزیر کشور همانند تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکلیف شده است؛ از سوی دیگر هر ساله بسیاری از صندوقها و شرکتهای تابعه برای خدماترسانی به جامعه هدف کارگران و بازنشستگان اقدام به برپایی موکب و مشارکت در هزینههای اربعین میکردند که به منظور جلوگیری از عملکرد جزیرهای و موازیکاری، پیشنهاد کارگروه درخصوص سهم هزینهکرد به صندوقها جهت طرح و بررسی در هیات مدیرهها و طی روال قانونی داده شده است.
هیات امنای تامین اجتماعی تاکید کرده است که مبالغ درخواستشده برای آمادهسازی زیرساخت خدماترسانی به هموطنان زائر اربعین حسینی تنها گوشهای از ظرفیتهای موجود بوده و شائبه عدم وجود منابع برای هزینهکرد مسوولیت اجتماعی دولت جدید خلاف واقع است. همچنین این رویکرد مطابق سیاستهای دولت چهاردهم و تاکیدات رئیسجمهور بر ضرورت عمل به تعهدات دستگاهها در زمینه برگزاری هر چه باشکوهتر آیین اربعین حسینی بوده که اولین مصوبه ابلاغی هیات دولت در اختصاص بودجه برای جلوگیری از حوادث غیرمترقبه برای زائران اربعین موید این مطلب است.
به گزارش ایرنا، مسوولیت اجتماعی شرکتها (CSR) به معنای تعهد کسبوکارها به مشارکت در مسائلی چون موضوعات فرهنگی، اجتماعی، زیستمحیطی و ورزشی است که در ایران نیز این موضوع طبق ماده 40 فصل 6 دستورالعمل حاکمیت شرکتی به عنوان تکلیفی بر عهده شرکتهای تولیدی قرار دارد.