شناسه : ۲۸۷۹۲۳۷ - پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۳
اختلالات خوردن در نوجوانان
نقش والدین در عادات بدِ غذایی فرزندان
پسر نوجوان شما کمی قبل از خواب سراغ یخچال می رود و به رغم اینکه شام مفصلی خورده است و گرسنه نیست، پنهانی به قول خودش " دلی از عزا درمی آورد"؛ دخترتان به رغم کمبود وزنی که دارد، همواره نگران است که مبادا وزنش اضافه شود و همواره ضعف دارد؛ باورتان بر این است که پسر خوش اشتها و سرحالی دارید و چه خوب که دخترتان از همین الان مراقب زیبایی و اندام اش هست
سواد زندگی؛ تربیت فرزندان؛ مریم طرزی ؛ وقتی بچه ها را در سن کم مجبور می کنید که غذا بخورند، تنبیه شان می کنید یا از دست شان عصبانی می شوید، وقتی با قاشق و ظرف غذا در دست، دنبال شان راه می افتید و اصرار می کنید که " بخور، بخور" ! قطعاً نمی دانید که دارید در دراز مدت چه بلایی سرشان می آورید.
خیلی از والدین درک درستی از اختلالات غذایی یا اختلالات خوردن اعم از کم غذایی، بی اشتهایی، پُرخوری، کم خوری، خوردن شبانه یا پراشتهایی ندارند و اصلا نمی دانند که فرزندشان به اختلال تغذیه دچار است، چه رسد به اینکه بخواهند به فکر چاره باشند.
برخی هم می دانند اما نمی دانند که چه باید بکنند. برخی از ما والدین حتی واقعیت آنچه را که مربوط به عادات ِ بد خوردن در فرزندان مان هست را انکار می کنیم. نقش والدین در اختلالات خوردن بسیار پیچیده است.
متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)
_____________________
درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزشهای دانش پایه و کاربردی عصر ایران
*پرورش تفکر انتقادی در کودکان: چرا باید پرسشهای بچهها را جدی بگیریم؟
*در فکر، ذهن و روان نوجوانان و جوانان چه می گذرد؟
*پرخاشگری نوجوانان: علل و راهکارهای پیشگیری (+توصیههایی به والدین)
*با بی ادبی و بد دهنی فرزندمان چه کنیم؟
*وقتی نوجوانتان دروغ میگوید، چه کار کنید؟ (+ 8 روش برای کاهش دروغگویی)
*چگونه خانواده ای شاد و سالم داشته باشیم؟ (9 توصیه کاربردی)
کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@