به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، عضو خبرگان رهبری دیشب، 16 شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) فرصت طلبگی را بهترین فرصت برای کسب علم و تقوا دانست و گفت: تضمین سعادت دنیا و آخرت انسان در گرو عمل به تعالیم اسلامی و پیروی از دستوارت آن است.
وی عمل به تعالیم اسلامی را ضامن سعادت دانست و اظهار کرد: فراگیری علم دین بدون عمل به آن بازیچه قراردادن آن است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه تنها یادگیری مفاهیم دینی و تعالیم اسلامی گرهای از کار انسان باز نمیکند، تصریح کرد: طلاب نباید به معلومات سطحی اکتفا کنند و به فهم عمیق دینی رو بیاورند و خود عامل به آنچه عالم هستند باشند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) شناخت وظایف و تکالیف انسان در هر دوره را ضروری دانست و گفت: طلاب باید بدانند در هر دورهای چه وظیفه و تکلیفی برعهده دارند زیرا کسانی بودهاند که به علت نداشتن بصیرت و شناخت بیش از دشمنان به اسلام ضرر زدهاند به همین دلیل مقام معظم رهبری همیشه بر داشتن بصیرت تاکید میکنند.
آیتالله مصباح یزدی اخلاص در کارها را بهترین سرمایه دنیوی و اخروی برشمرد و اظهار کرد: مهمترین رمز توفیق برای طلاب، داشتن نیت خالصانه برای فراگیری دین خدا، تبلیغ و عمل به آن است و نباید اهداف مادی و پست و مقام جای اخلاص را بگیرد.
وی بیان کرد: اگر طلبهای برای پول و مقام تلاش کند در قیامت طلبی از خدا نخواهد داشت زیرا زحمت کشیده تا خانه و ماشین به دست آورد و برای خدا کاری نکرده است.
عضو خبرگان رهبری گفت: اگر بزرگانی مانند امام خمینی(ره) به جایی رسیدند به علت یک عمر اخلاص در کارهایشان بود و ما هم میتوانیم ادامه دهنده راه این بزرگان باشیم.
وی بر لزوم استفاده از فرصتها تاکید کرد و ادامه داد: طلاب باید از فرصت گرانبهای حوزه برای خودسازی و کسب علم بهره بگیرند تا بعد از مدتی از عملکرد خود پیشمان نشوند.
آیتالله مصباح یزدی در ادامه به ذکر خاطرهای از یکی از بزرگان پرداخت و گفت: آیتالله خرازی به نقل از پدربزرگوارشان به نقل از آیتالله میلانی میفرمود: عالمی در نجف خواب یکی از بزرگان را دید که ایشان میگفت پس از مرگ در کارهای من مناقشه و خدشه وارد کردهاند جز یکی از کارها که روزی در بیابان در حالی که کفش از پایم درآمده بود به جای آن که گلایه کنم «الحمدلله» گفتم و این کار خالصانه برای من ماندگار شده است.
استاد برجسته حوزه علمیه بر لزوم فراگیری درست اسلام و تبیین صحیح آن برای مردم تاکید کرد و گفت: کسی که میخواهد مبلغ دین باشد ابتدا باید آن را درست بشناسد و با عمل کردن به آن برای دیگران الگو باشد.