ماهان شبکه ایرانیان

در جشنواره محیط زیست در آموزه‌های رضوی؛

رساله عملیه محیط زیست رونمایی شد

گروه حوزه‌های علمیه: رساله عملیه محیط زیست به همراه کتاب ۴۰ حدیث و روایات محیط زیست امروز ۱۰ شهریور در جشنواره محیط زیست در آموزه‎های رضوی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) در این مراسم که با حضور معاون استاندار قم و جمعی از طلاب و روحانیون در جمکران برگزار شد، محمود علی رکنی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در سخنانی در این مراسم گفت: این رساله و کتاب 40 حدیث مبتنی بر فتوای مراجع معظم تقلید در پاسخ به صد استفتاء صورت گرفته است.

وی افزود: این استفتائات در مورد موضوعات مختلف زیست محیطی از جمله مصرف آب، قوانین محیط زیست و وظایف فقهی و شرعی مردم، حقوق حیوانات و ... است.

رکنی با بیان اینکه آموزه‌های اهل بیت(ع) بهترین منبع برای استخراج مفاد سبک زندگی اسلامی است، عنوان کرد: جشنواره محیط زیست در آموزه‌های رضوی با هدف تبیین دیدگاه‌های اهل بیت(ع) درباره موضوعات مختلف محیط زیست در رشته‌های مختلف از جمله مقاله برگزار می‌شود.

وی افزود: امسال سومین دوره این جشنواره نیز با ارسال 870 اثر در رشته‌های مختلف هنری همچنین 5 مقاله برگزار شد و امروز از نفرات برتر تقدیر خواهد شد.

طبیعت امانت در دست انسان است

در ادامه حجت‌الاسلام علی بنایی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم در سخنانی با قرائت روایتی از امام صادق(ع)، گفت: طبیعت امانت خداوند در دست انسان است و باید در مقابل چگونگی استفاده از آن پاسخگو باشد.

وی اظهار کرد: محیط زیست امانت الهی است که انسان باید به این امانت به خوبی احترام گذاشته و امانت‎داری کند؛ اگر امانت‌دار خوبی نباشد، خداوند او را نمی‎بخشد و خودش در این گرداب گرفتار خواهد آمد.

مولف کتاب شناخت‌نامه قم تصریح کرد: یکی از مظاهر فساد انسان در روی زمین، فساد در حوزه محیط زیست و تخریب زیست محیط خود است.

بنایی عنوان کرد: انسان و محیط زیست هر دو مخلوق خدا هستند و برای دوام خود نیازمند هم هستند و اگر از هم غافل شوند، حیات یکدیگر را نیز تهدید می‎کنند.

آب؛ مظهر محیط زیست و حیات

در ادامه حجت‎الاسلام والمسلمین یعقوب‌علی برجی، عضو هیئت علمی جامعه‎المصطفی(ص) العالمیه، در سخنانی آب را یکی از مهم‌ترین مظاهر محیط زیست برشمرد که اهمیت آن در قرآن نیز مورد تاکید فراوان واقع شده است و اظهار کرد: حفظ آب نیازمند یک فرهنگ عمومی است و این فرهنگ عمومی اگر در قالب آموزه‎های دینی ترویج یابد نقش ماندگارتری در جامعه خواهد داشت.
برجی اظهارکرد: آب در قرآن در بسیاری از آیات به کار برده شده است؛ جایگاه و اهمیت آب در قرآن بسیار بالاست و آب مایه حیات و برکت برای اهل زمین یاد شده است.
وی گفت: نقش آب در درمان بیماری‎ها نیز در قرآن و حتی روایات عنوان شده است و امام علی(ع) نیز آب را مایه پاکی و  پاکیزگی و از بین رفتن سموم بدن می‎دانند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان