به گزارش خبرآنلاین، احتمال دارد جنگندههای نسل هفتم نیازی به خلبان نداشته باشند و قبلاً نیز پروژههایی همچون CCA با هدف تولید پهپاد کاملاً خودکار که توانایی پرواز در کنار جنگندههای سرنشین دار را دارد به راه افتادهاند.
به نقل از پدال، شرکت جنرال اتمیکس برای طراحی این پروژه انتخاب شده است. تا زمان آمادهسازی جنگندههای نسل هفتم، احتمال دارد یک جت خودران مجهز به هوش مصنوعی مأموریتهای رزمی عادی را انجام دهد و دیگر هیچ نیازی به خلبان نباشد؛ اما هزینه چنین طرحهایی چقدر خواهد بود؟
برنامه F-35 ثابت کرده که توسعه یک جنگنده پیشرفته چقدر میتواند هزینهبر باشد و میزان سرمایهگذاری در آن به میلیاردها دلار برسد؛ بنابراین جنگندههای نسل هفتم صرفنظر از خودران بودن یا نبودن میتوانند هزینه تولید بالاتری داشته باشند. البته این تصور نیز وجود دارد که ساخت جنگندههای پیشرفتهتر با اتخاذ برخی تدابیر هزینه کمتری خواهند داشت. سال قبل اعلام شد کشورهای بریتانیا، ژاپن و ایتالیا به منظور توسعه مشترک نسل بعدی جنگندهها با یکدیگر به توافق رسیدهاند. وزیر دفاع بریتانیا به رویترز گفته است: هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی این کار را با این سطح از تخصص و به همراه مهارتها، تجهیزات و طراحی ما انجام دهد.
نه تنها همکاری کشورهای مختلف با یکدیگر بر سر چنین پروژهای باعث کاهش هزینهها میشود بلکه پروژههای مشترک باعث توسعه جنگندههای نسلهای بعد موجب گردهم آمدن متخصصان حوزه نظامی و دفاعی خواهد شد. واضح است که کارشناسان و متخصصان در زمان توسعه جنگندههای نسل هفتم باید نقاط قوت و ضعف جنگندههای نسل پنجم و ششم را بررسی کنند. البته نگرانیهای امنیتی نیز وجود دارد و برای مثال آمریکا از صادرات F-22 خودداری کرده تا جزئیات آن افشا نشوند. از طرف دیگر اگرچه در حال حاضر برخی کشورها متحد هم محسوب میشوند اما شاید پس از برخی مشکلات و تغییر و تحولات جهانی، روابط نزدیک آنها با یکدیگر تغییر کند.
5858