به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، وسعت کم منطقه 17باعث شده بود تا اهالی 14 محله آن با یکدیگر در ارتباط باشند.
همشهری نوشت: صداقت پورعباسی از معتمدان و فعالان فرهنگی و اجتماعی این منطقه پایتخت میگوید: «154 مسجد و 200 حسینیه در منطقه ما وجود دارد. همین، نشان از قوت دین و مذهب در این پهنه از پایتخت دارد. سالهای جنگ بیش از 80 پایگاه بسیج اعزام به جبهه در این منطقه فعال بود. بهخصوص از حوزه بسیج 261 صاحبالزمان(ع) و حوزه بسیج شهید سلیمانی. خانوادههای دارای 4 شهید، 3 شهید و 2 شهید در این منطقه بسیار است و بهحق عنوان دارالشهدای تهران شایسته این منطقه است.»
از هر 8 خانه این منطقه یک شهید تقدیم به اسلام و انقلاب شده است. پورعباسی میگوید: «در زمان جنگ هر هفته 10 تشییع پیکر شهید در این محدوده برگزار میشد. جالب است بدانید که تنها دریکی از مدارس این منطقه نام 80 رزمنده دانشآموز که به مقام شهادت رسیدند ثبت شده. منطقه 17 نسبت به وسعتش نه در تهران بلکه دارالشهدای کل کشور است.»
پورعباسی در ادامه میگوید: «شهدای ترور منطقه 17 معمولاً بهدست گروههای معاند، ضدانقلاب و منافقین در کوچهها و معابر مورد سوءقصد و ترور قرار گرفتند. تعدادی از مردم این منطقه در جریان موشکباران شهری دشمن بعثی به شهادت رسیدند.
همچنین عوامل تروریست و خودفروخته جبهه وهابی صهیونیستی یا منافقین کوردل با بمبگذاری در اماکن عمومی موجب شهادت تعداد زیادی از اهالی شدند. شهدای خدمت منطقه همیشه در یادها ماندگار میمانند. شهدای خدمت در حال خدمت در سازمانها، ادارات و محل کار خود براثر سوانح و حوادث جانشان را تقدیم کردند. بسیاری از شهدای این محدوده از پایتخت از شهدای دانشآموز و دانشجو بودند. روحانیون اینجا نیز همیشه مقدم بوده و با حضور در جبههها جانشان را نثار وطن کردهاند. زنان منطقه نیز از این قافله عقب نمانده و نامشان در فهرست شهدای منطقه 17 میدرخشد.» شهدای گمنام در مقبره شهدای محلههای امامزاده حسن(ع)، ابوذر و زمزم سالهاست آرمیدهاند. مردمان منطقه 17 از همان سالهای شروع مبارزات انقلابی در زمان طاغوت شهیدان بیشماری را تقدیم انقلاب کردند و با تشییع چندین شهید مدافع حرم و شهید امنیت طی سالهای اخیر نشان دادهاند همچنان بر عهد خود با انقلاب پایبند ماندهاند.