پیتسو موسیمانه امیدوار است هرچه زودتر کابوس فعلی برایش به اتمام برسد. او در شروع کار خود در استقلال، دو شکست متوالی را تجربه کرده است.
به گزارش تابناک، تیم فوتبال استقلال در ادامه تیره روزیهای خود مقابل تراکتور هم متحمل شکست شد تا پیتسو موسیمانه شروعی کابوسوار با آبیهای پایتخت داشته باشد. دو بازی، دو شکست، 5 گل خورده و تنها یک گل زده، آمار استقلال با موسیمانه در شروع به کار این مربی 60 ساله اهل آفریقای جنوبی است.
این درحالی است که نه تنها استقلالیها در نتیجهگیری ناموفق بودهاند، بلکه وضعیت آشفتهتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. همین موضوع باعث شد پیتسو موسیمانه بعد از بازی با تراکتور بگوید که فکر نمیکرده شرایط اینگونه و کار در استقلال انقدر سخت باشد.
این اظهارنظر نگران کننده سرمربی جدید استقلال از جهاتی قابل تأمل است. قطعاً منظور موسیمانه شکل تیمی استقلال، عملکرد فردی بازیکنان و البته اوضاع به هم ریخته روحی روانی است، اما واقعیت آن است که اوضاع فعلی تیم، نمایی تمام قد از وضعیت باشگاه، مدیریت و حتی مالکیت آن است.
چه بسا شرایط تیم از لحاظ فنی در هفته های آینده بهبود یابد و با جذب بازیکنانی اوضاع برای آبیها زیر نظر موسیمانه خیلی هم خوب شود، اما عمق نابهسامانی در پرافتخارترین باشگاه ایران در آسیا آنقدر زیاد است که این بنا صرفاً با موارد اینچنینی از جمله تغییر سرمربی و خرید بازیکن، زیبا نمیشود. به واقع آنچه دورنمای استقلال را نگران کنندهتر و هواداران را ناامیدتر میکند، بخشی از ماجراست که چندان مقابل دیدگان همه قرار ندارد؛ بُعد مدیریتی و اینکه در اتاق تصمیمگیران و تصمیمسازان استقلال چه میگذرد!
چهار باخت پیاپی در بازیهای رسمی در تاریخ باشگاه استقلال کم سابقه و شاید هم بیسابقه باشد اما فرشید سمیعی خطاب به خبرنگاران میگوید: «من فقط جواب هواداران استقلال را میدهم، نه شما خبرنگاران.» جالب اینکه او و دیگر مسئولان باشگاه پاسخگوی هواداران هم نیستند. تنها در یک ساختار معیوب است که سرمربی (جواد نکونام) به خودش اجازه میدهد برای مدیریت تعیین تکلیف کند که مثلاً با فلان مدیرعامل کار نمیکند و با آن یکی دست دوستی می دهد و همکاری میکند.
در کدام فوتبال چنین مواردی جزو شرح وظایف سرمربی تعیین شده است؟ تنها در چنین ساختاری است که بدون هماهنگی با سرمربی، بازیکن خارجی جذب میشود و به تبع آن، باشگاه با انواع و اقسام حواشی و مشکلات مواجه می شود. در باشگاهی که خبری از پیشکسوتان دلسوز و کاربلد نیست، اما یکی از شناخته شدهترین چهره های والیبال، عضو هیئت مدیره باشگاه میشود. جالب اینکه از انتخاب مصطفی کارخانه دفاع و حمایت هم صورت میگیرد!
زمانی که استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار شد، خیلیها معتقد بودند این خصوصیسازی نیست و تنها «واگذاری» اتفاق افتاده است. گرچه بعدها هم مشخص شد که هلدینگ از این واگذاری پشیمان شده و از همان ابتدا هم چندان رغبتی به این مهم نداشته است. در ادامه هم احمد شهریاری، رئیس هیئت مدیره و فرشید سمیعی، مدیرعامل باشگاه، زیرنظر علی عسگری، مدیرعامل گروه صنایع هلدینگ خلیج فارس با تصمیمات اشتباه و بدون استراتژی مناسب، بلایی به سر استقلال آوردند که برای اصلاح و مرمت آن نیاز به تغییراتی بنیادین است.
امروز هم خبری متشر شد مبنی بر اینکه در پی شرایط ایجاد شده برای تیم فوتبال استقلال، احمد دنیامالی وزیر ورزش و علی عسگری مدیرعامل گروه صنایع هلدینگ خلیج فارس نشست ویژهای برگزار خواهند کرد. بهتر است طرفین به فکر راهکاری اساسی و پایدار باشند، نه مُسکن برای فرار از وضعیت موجود.