منگوله پوستی با همان اسکین تگ در واقع زائده پوستی خوش خیم می باشد که در اکثر موارد بدون درد هستند و در سطح پوست شبیه یک آویز یا منگوله کوچک بروز می کند. که گرد و نرم می باشد و دارای ریشه است و از سطح پوست آویزان می شود. که دارای یک سری علایم هستند بنابراین، اگر شما نیز در مورد این مشکل پوستی اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با منگوله پوستی
منگوله های پوستی بی خطر و غیر سرطانی می باشند و برای اکثر افراد از نظر زیبایی ناراحتی به وجود می آورند و با کمک یک سری راهکار های بی خطر می توانید این مشکل را برطرف کنید که اکثراً بی رنگ هستند و در برخی موارد تیره رنگ هستند و اندازه آن ها از دو تا پنج میلی متر می باشد و گاهی بزرگ شده و به اندازه یک نخود میرسد. که در بین خانم ها و آقایان به نسبت یکسان شیوع دارد و به دلیل غیر سرطانی بودن خطرناک نمی باشد اما در صورتی که این منگوله ها پیچ خورده، تحریک شده یا دچار خونریزی شوند باید به پزشک مراجعه نمایید.
علل ایجاد منگول های پوستی
علت برو این مشکل پوستی هنوز به شکل دقیق مشخص نمی باشد و معمولاً در قسمت های از بدن که دارای چروک های پوستی هستند بروز می کنند. از این رو ، امکان دارد در ایجاد آن اصطکاک نقش داشته باشد که این زائده ها متشکل از از رگ های خونی، کلاژن و رشته های عصبی هستند و احاطه شده توسط لایه بیرونی پوست می باشند.
نشانه های زائده گوشتی
سطح این زائده های گوشتی یا منگوله های پوستی می تواند صاف، نرم یا نامنظم باشد که همرنگ پوست هستند و برخی از آن ها مشابه جوش صورت بدن هستند و رشد نمی کنند و برخی دیگر رشد می کنند که در برخی موارد بدون درد به صورت خود به خود از پوست جدا می شوند. و معمولاً باعث خارش پوست بدن یا درد نمی شود به جز مواردی که تخت فشار یا ساییدگی قرار گرفته شود.
زائده گوشتی پوستی در کدام قسمت بدن بروز می کند؟
- روی قفسه سینه
- زیر سینه
- زیر بغل
- روی پلک
- کشاله ران
- روی گردن
چه عواملی خطر ابتلا به زائده گوشتی را افزایش می دهد؟
- خانم های باردار
- افراد دارای اضافه وزن یا مبتلا به چاقی
- سابقه خانوادگی
- افراد مبتلا به عدم تعادل استروئیدهای جنسی
- داشتن ویروس پاپیلومای انسانی
- ابتلا به مقاومت انسولین با دیابت نوع دو
آیا زائده گوشتی واگیردار می باشد؟
زائده های گوشتی بیخطر می باشند و در واقع غیرمسری هستند. یعنی با دست زدن از جایی از بدن به جای دیگر و یا به فرد دیگری قابل سرایت نمی باشد.
درمان زائده گوشتی
این زائده گوشتی بیماری خاصی نمی باشد و با یک سری از راهکاها می توانید آن را درمان کنید.
برداشتن تکه :
با کمک قیچی کوچک عنبیه تیز می توانید ضایعات کوچک را برش دهید که به منظور کوچیک ترین زائده های گوشتی نیازی به بیهوشی نمی باشد.
کراپوتراپی ضایعات پوستی :
نیتروژن مایع را می توانید به شکل مستقیم یا اسپری از کرایوگان بر روی خال های گوشتی اعمال نمایید. زیرا، روش سرمادرمانی تاثیر گذار است و دردناک نمی باشد.
تراشیدن :
امکان دارد منگوله های بزرگ تر بعد از تزریق پایه ضایعه با بی حسی موضعی، با تراشیدن تراش یا تراشه کنده شود.
سوزاندن :
این روش برای زائده های گوشتی ریز کاربرد دارد که با استفاده از الکترولیز که شامل گرما و جریان الکتریکی است سوزانده می شود.
راهکارهای تشخیص زائده گوشتی
اغلب پزشکان این مشکلی پوستی را به راحتی تشخیص می دهند اما در صورتی که علت برو آن مشخص نباشد اقدام به نمونه برداری از زائده گوشتی می کنند و زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می دهند. و اگرچه هیچ آزمایش، رادیوگرافی یا آزمایش تشخیص خاصی برای تشخیص منگوله پوستی وجود ندارد. از این رو، پزشک به منظور رد علل احتمالی دیگر آزمایشات دیگری انجام می دهد و به منظوری بیماری های شناخته شده یا ایجاد کننده اسکین تگ ها مانند سندروم متابولیک یا دیابت انجام می دهد که به منظور ارزیابی مواردی از جمله سطح A1c، سطح قند خون ناشتا و بعد از خوردن غذا، آزمایش چربی و شاخص توده بدن می باشد.
درمان خانگی زائده گوشتی
در برخی مواقع استفاده از راهکار های طبیعی بسیار مفید و تاثیر گذار هستند. که در ادامه چند روش خانگی را به شما ذوستان عزیز معرفی می کنیم و بهتر است پیش از استفاده روش های خانگی ابتدا به دکتر متخصص دوست مراجعه نمایید.
سرکه سیب :
یکی از راهکار های طبیعی به منظور درمان زائده گوشتی استفاده از سرکه سیب است، از این رو، مقداری پنبه آغشته به سرکه سیب را بر روی ناحیه مورد نظر اعمال کنید و با کمک باند یا پارچه تمیز پوشانده و اجازه دهید یک شب بماند و به منظور دریافت نتیجه بهتر از این روش هر روز استفاده نمایید تا به تدریج تیره و از بین برود.
روغن درخت چای :
این روغن به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد وبروسی مناسب زائده های گوشتی است. بنابراین، پنبه را به سه قطره از این روغن آغشته کرده و بر روی پوست تمیز ماساژ دهید و روزی سه یا چهار مرتبه از این روش استفاده نمایید.
روغن نارگیل و پونه کوهی :
روغن پونه کوهی خواص ضدباکتری و ضد ملانومی دارد و روغن نارگیل غنی از اسید لوریک است و همچنین خواص ضد باکتری قوی دارد که برای درمان زگیل و زائده گوشتی گزینه مناسبی است. بنابراین، دو یا سه قطره روغن پونه گوهی را با چهار تا پنج قطره روغن نارکیل ترکیب کرده و با کمک پنبه بر روی ناحیه مورد نظر اعمال کنید که به منظور دریافت نتیجه بهتر روی دو تا سه بار از این روش استفاده نمایید.
آب لیمو :
آب لیمو سرشار از اسید سیتریک می باشد و با لایه برداری پوست، کمک زیادی به رفع سلول های مرده و درمان زائده گوشتی می کند. از این رو، یک پد پنبه ای را به مقداری آب لیمو اغشته کرده و بر روی ناحیه موردنظر بگذارید و روزی دو تا سه مرتبه از این روش استفاده نمایید.
آب آلوئه ورا :
یکی دیگر از روش های طبیعی و موثر به منظور درمان زائده گوشی استفاده از آلوورا می باشد. زیرا، دارای خواص آنتی اکسیدانی است. بنابراین، مقداری از آب یا ژل آلوورا را بر روی ناحیه مورد نظر اعمال کرده و به مدت دو دقیقه آن را ماساژ دهید که به منظور نتیجه بهتر این روش را روزی دو تا سه مرتبه انجام دهید.
سیر خرد شده :
سیر به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی و ضد قارچی به عنوان یک راهکار طبیعی برای از بین بردن زائده های گوشتی محسوب می شود. از این رو، دو یا سه هفته سیر تازه را خرد کرده را با کمک پد پنبه ای بر روی زائده گوشتی قرار دهید و بعد آن را پوشانده تا به مدت یک شب بماند و از این روش به مدت دو تا سه شب استفاده کنید.
پوست موز :
طبق تحقیقات انجام شده استفاده از پوست موز به منظور درمان زائده گوشی بسیار مناسب است. بنابراین، تکه کوچکی از پوست موز را جدا کرده و سطح سفید آن را بر روی زائده گوشتی قرار دهید و با کمک یک باند ناحیه مورد نظر را پوشانده و اجازه دهید یک شب بماند. برای دریافت نتیجه بهتر به شکل منظم از این روش استفاده نمایید.
برسی عوارض زائده گوشتی
زائد گوشتی به جز مشکلاتی که در ظاهر ایجاد می کند عامل نگران کننده ای را به دنبال ندارد و در صورتی که به شکل مکرر تحریک شده و یا در اثر تماس با لباس ها یا دیگر بخش های بدن دستمالی شود امکان دارد منجر به ایجاد یک سری علائم شود اما در کل در زیبایی ظاهری فرد مشکلی به وجود نمی آورد.
شما همراهان در صورت تمایل با کلیک بر روی درمان خانگی سرفه و درمان خانگی آنفولانزا می توانید با راهکارهای مختلفی آشنا شوید.