نان سبزیجات یک نان ویژه بوده که شما می توانید در این بخش با طرز تهیه نان سبزیجات خانگی آشنا شوید. این نان به عنوان میان وعده نیز نان مناسب بوده که می توانید در کنار پنیر و غذا سرو کنید.
برای داشتن انواعی از نان های خانگی خوشمزه می توانید در این بخش همراه ما باشید. طرز تهیه نان انبه و نان میوه ای با رسپی های ویژه را می توانید در این بخش مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- آرد نان: 300 گرم
- شکر: 5 گرم
- خمیر مایه: 5 گرم
- نمک: به میزان لازم
- سبزی معطر: 1 لیوان
- روغن مایع: به میزان لازم
- آب: 1 لیوان
طرز تهیه نان سبزیجات:
آماده سازی این نان بسیار آسان بوده و شما می توانید در چند گام یک نان خانگی ویژه داشته باشید. برای داشتن این نان خانگی با بافت لطیف می توانید ابتدا سبزیجات آن را آماده کنید. ابتدا باید یک کاسه جادار و مناسب انتخاب کرده به نوعی که بتوانید خمیر نان را در آن به خوبی ورز دهید.
شکر و پودر مخمر را درون کاسه ترکیب کرده و بعد از اینکه مواد ترکیب شد در چند مرحله آب را به درون کاسه اضافه کنید. در این زمان مواد را به آرامی هم زده تا مواد شما ترکیب و یکدست شود. بعد از اینکه مواد شما حالت خمیری پیدا کرد باید به مدت 10 تا 20 دقیقه زمان دهید تا خمیر خودش را بگیرد.
در این مدت باید خمیر را در جای گرم قرار داده تا خمیر شما حجم آن دو برابر شود. در مدت زمانی که خمیر در حال آماده سازی بوده باید سبزی آن را آماده کنید.
شما می توانید از سبزی های معطر دلخواه درون این نان استفاده نمایید. استفاده از مقدار پیازچه و تره درون این نان طعم عالی به آن می دهد و موجب شده تا یک نان ویژه خانگی را داشته باشید. سبزی ها رو شسته و بعد از اینکه آبان با خوبی کشیده شد به صورت ساطوری خرد کنید.
بعد از اینکه خمیر شما از حالت استراحت خارج شد، آن را روی سطح آرد پاشه شده پهن کرده کمی ورز دهید و به آن سبزیجات اضافه کنید. آرام آرام خمیر را ورز داده تا بافت آن منسجم و لطیف شود و دیگر به دست شما نچسبد.
ظرفی دیگر را به خوبی چرب کرده در دیواره های آن را نیز چرب نمایید و خمیر را درون آن قرار دهید. روی خمیر سلفون قرار داده و کنار بگذارید زمان تا خمیر در یک مکان گرم استراحت کرده تا حجم آن دو برابر شود.
در این مرحله از طرز تهیه نان سبزیجات باید همه را به دو قسمت تقسیم کرده و روی سطح هر کدام از خمیرها را کمی روغن بمالید. خمیرها را باز کرده و هر کدام از نوارهای آن را رول کنید. توجه داشته باشد که ضخامت نوارها باید 4 میلی متر باشد.
روی رول های خمیر یکپارچه نخی قرار داده و به مدت 10 دقیقه با آن استراحت دهید. در این مدت فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود و خمیر را درون ظرف مخصوص قرار داده و درون فر بگذارید تا سطح آن طلایی شود. حالا خمیر شما آماده بوده و میتوانید نوش جان کنید.