سازمان غیردولتی حقوق بشری " عفو بینالملل" مستقر در لندن اسرائیل را به نسلکشی علیه فلسطینیان در جنگ غزه متهم کرد. سران اسرائیل قبلا بارها این موضوع را ردکرده اند.
به گزارش عصرایران، دو سازمان غیردولتی و حقوق بشری "عفو بین الملل" و "دیده بان حقوق بشر" ، مهمترین سازمان های غیردولتی حقوق بشری جهان هستند.
این سازمان حقوق بشری روز پنجشنبه در گزارشی گفت پس از ماه ها تحلیل وقایع و اظهارات مقامات اسرائیلی به این نتیجه رسیده است. این سازمان تاکید کرد آستانه حقوقی برای شناسایی جنایت نسل کشی برآورده شده است.
این برای نخستین بار است که سازمان عفو بین الملل درباره یک درگیری مستمر، چنین حکمی صادر می کند.
خانم "أنییس کالامار" دبیر کل عفو بینالملل، با ارائه گزارش به خبرنگاران در لاهه هلند گفت که این نتیجهگیری در گزارش درباره وقوع نسل کشی در جنگ اسرائیل در غزه، با انگیزههای سیاسی یا گزینشی گرفته نشده است.
او پس از ارائه این گزارش به خبرنگاران گفت: "نسل کشی در حال انجام است. هیچ شکی نیست. پس از شش ماه تحقیق عمیق و متمرکز، هیچ شکی در ذهن ما وجود ندارد".
خانم "أنییس کالامار" دبیر کل عفو بینالملل گفت که هدف عفو بینالملل اثبات نسلکشی نبود اما پس از بررسی شواهد و دادهها به طور کلی، تنها نتیجهگیری این بود که «اسرائیل به طور عمدی در گذشته و اکنون نسلکشی می کند».
وی افزود: این ادعا که هدف جنگ اسرائیل در غزه تنها از بین بردن حماس است و نه نابودی فیزیکی فلسطینیان به عنوان یک گروه ملی و قومی، این ادعا به سادگی در برابر بررسی دقیق، دوام نمی آورد.
عفو بینالملل اعلام کرد به این نتیجه رسیده است که اسرائیل و ارتش اسرائیل دستکم سه مورد از پنج اقدام ممنوعشده بر اساس کنوانسیون 1948 در مورد پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی را مرتکب شدهاند: قتل، ایجاد آسیبهای جدی جسمی یا روانی و تحمیل شرایط زندگی که عمداً برای از بین بردن فیزیکی یک گروه محافظت شده انجام می شود.
کنوانسیون 1948 در مورد پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی که در پی کشتار دسته جمعی یهودیان در هولوکاست به تصویب رسید، نسل کشی را این گونه تعریف می کند: «اعمالی که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک جمع انسانی ملی، قومی، نژادی یا مذهبی رخ دهد.»
خبرگزاری رویترز نوشت اسرائیل قبلا هرگونه اتهام نسل کشی را رد کرد و گفته بود: پس از حمله جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در مرز غزه در 7 اکتبر 2023 که منجر به این جنگ شد، به قوانین بین المللی احترام می گذارد و حق دفاع از خود را دارد.
مقامات اسرائیلی هنوز به گزارش سازمان عفو بین الملل واکنش نشان نداده اند.
جنگ اسرائیل علیه غزه از مهر سال گذشته تاکنون منجر به کشته شدن یش از 44 هزار نفر در غزه شده است که اکثریت کامل آنها غیرنظامی هستند.
قبل از این هم شماری از کشورها به رهبری آفریقای جنوبی با شکایت به دادگاه بین المللی، اسرائیل را به نسل کشی متهم کرده بودند. دادگاه بین المللی هم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و گالانت نخست وزیر و وزیر دفاع سابق اسرائیل را صادر کرد.
مقامات فلسطینی و سازمان ملل متحد می گویند هم اکنون هیچ منطقه امنی در غزه وجود ندارد. منطقه حدو 350 کیلومتر مربعی در ساحل دریای مدیترانه که 2 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد. تقریبا همه جمعیت غزه بارها مجبور شده اند جای زندگی خود را تغییردهند و هم اکنون همه آنها آواره هستند. همچنین همه زیرساخت های زندگی در غزه نابود شده اند.
علاوه بر این، مردم در غزه با فشار کمبود مواد غذایی و گرسنگی شدید روبه رو هستند. اسرائیل ورود مواد غذایی و کاروان های کمک های انسان دوستانه به این منطقه را با محدودیت های زیادی همراه می کند.