ذخایر گازوئیل نیروگاهها وارد شرایط بحرانی شده و قطعی برق بعد از خانه مردم، این بار به صنایع کشور رسید.
به گزارش فارس؛ پس از قطع برق خانهها نوبت به صنایع رسید و کارخانههای بزرگ نظیر فولادیها، سیمانیها و شهرکهای صنعتی از اعلام برنامه قطعی برق خود خبر دادند.
نارسایی در تامین سوخت نیروگاه علت اصلی قطعی برق پاییزه عنوان شده و بر اساس گزارش شرکت برق حرارتی ذخایر گازوئیل نیروگاهها 17 آذرماه به کمتر از یک میلیارد لیتر رسید.
ذخایر سوخت نیروگاهها همواره در 5 سال اخیر از شهریور ماه تا انتهای آذرماه افزایش پیدا میکرد اما در سال جاری و پس از شهریورماه نه تنها افزایش نیافت بلکه نصف شد.
هماکنون 32 نیروگاه کشور با طرفیت بیش از 21 هزار مگاوات از نیروگاههای آماده به کار کشور به دلیل نارسایی در تامین سوخت گاز و مایع در آستانه خاموشی کامل قرار دارند.
مدیریت تامین انرژی در هماهنگی کامل دستگاههای متولی از جمله وزارت نیرو و وزارت نفت رکن اساسی تامین پایدار انرژی برای کشور است.
کارشناس انرژی رضا مدلل به مصرف بالای انرژی در کشور اشاره کرده و معتقد است که افزایش جمعیت و سرمای هوا عامل اصلی مصرف بالای برق و گاز خانگی است و مصرف بیش از اندازه انرژی توسط مردم شرایط را به قطعی برق رسانده است.
اما یک کارشناس انرژی دیگر سیما غفاری میگوید که ناهماهنگی وزارت نفت و نیرو، کاهش 3 میلیارد متر مکعبی تامین گاز از شهرویور تا کنون، در کنار عدم تامین گازوئیل مورد نیاز عوامل قطعی برق پاییزه است که ربطی به مصرف مردم ندارد.
نمایندگان مجلس با اشاره به دستورالعمل تعیین شده برای دولت از طریق شورای عالی امنیت ملی، اجرای مصوبات این شورا را عامل قطعی برق معرفی کردند. مطابق گزارش اندیشکده مانا دانشگاه تهران، از ابتدای آذرماه تاکنون تامین سوخت نیروگاهی مطابق دستورالعمل نهادهای بالادستی نبوده و اگر در رویه فعلی تجدیدنظر نشود، مشکلات تامین گاز و برق در روزهای پیشرو عمیقتر خواهد شد.