سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
لزوم مراقبت دولت از قیمت گوشت و قدرت خرید مردم
اکبر فتحی، سرپرست معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با ایلنا پیرامون تخصیص ارز 28 هزار و 500 تومانی ترجیحی به واردات گوشت گفته است: تا پایان سال هیچ گونه تغییری در ارز تخصیصی به کالاهای اساسی کشاورزی رخ نخواهد داد و این دستور رئیس جمهور است و گوشت قرمز هم مشمول همین دستور است. با این حال وزارت کشاورزی حمایت از تولید داخل را نیز در دستور کار قرار داده تا تولید داخل بتواند با واردات رقابت کند.
او در عین حال توضیح بیشتری راجع به این طرح حمایتی میگوید و میافزاید: به واردات گوشت قرمز ارز 28500 تومانی اختصاص پیدا میکند اما به تولید داخل این ارز اختصاص نمییابد و برای اینکه شرایط رقابت فراهم شود قرار بر این است که در تخصیص نوع ارز تغییراتی صورت گیرد.[1]
*کسی منکر لزوم حمایت از تولید داخلی نیست لکن همه میدانند که در صورت هر تغییری در تخصیص ارز ترجیحی به گوشت وارداتی یا تغییر در واردات این کالای مهم سبد خانوار؛ قیمت گوشت به میلیون خواهد رسید.
و این نه به نفع مردم است و نه به نفع دولت محترم!
لذاست که دولت پزشکیان و مقامات محترم وزارت جهاد کشاورزی باید اطمینان بدهند که در نتیجه طرحهای آنها پیرامون گوشت؛ نه تنها تغییری در قیمت حاصل نخواهد شد بلکه شاهد کاهش قیمت یا افزایش قدرت خرید مردم خواهیم بود.
پیش از این، رئیس شورای تأمین دام کشور در سخنانی گفته بود: بیشترین تقاضا برای گوشتهای وارداتی وجود دارد زیرا گوشت تولید داخل همچنان با فاصله زیادی گرانتر از گوشت وارداتی است...گوشت تولید داخل امروز به عنوان گوشت گران در بازار عرضه میشود و تنها سه دهک اول جامعه میتوانند این گوشت را تهیه کنند.
او میافزود: وابستگی کامل به تولید داخل ما را با جهشهای قیمتی روبهرو میکند و واردات برای تامین نیاز شش دهک پایینی جامعه که بیشترین جمعیت کشور را تشکیل میدهد لازم است. [2]
با عنایت به اطلاعات پیش گفته؛ مجددا تأکید میشود که دولت محترم باید از هر سیاستی که منجر به تغییر قیمت گوشت قرمز در سفره خانوارها میشود خودداری کند و ضمنا با اِعمال یک روند نظارتی کارا و اصولی؛ مراقب باشد که یک حاشیه سود بیقاعده در بازار گوشت نشت نکند.
***
بطن و ذهن جامعه چگونه از فکر حرام پُر میشود؟
2 کلمه حرف حساب باهنر درباره "ادعای فساد"
محمدرضا باهنر، از معاریف جریان اصولگرا و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک میزگرد سیاسی در خبرآنلاین پیرامون ادعای فساد درباره برخی مسئولان گفته است: برخی میگویند فساد ساختاری است. من رکورد دارم و هفت دوره در مجلس بوده ام و شاید 1300-1400 نماینده را دیده ام که آمده اند و رفته اند. در مترو و تاکسی که میروید افکارعمومی تقریبا مدعی هستند که هر کسی در نظام جمهوری اسلامی یک دوره وزیر یا نماینده یا استاندار بوده بار خود را بسته و رفته است. در حالی که حس شش من این را میگوید که حدود 10-15 درصد از مسئولین بار و بنه خود را بسته و رفته اند. 15-20 درصد مسئولین بعد از مسئولیت وضعشان از نظر زندگی و معیشت و اقتصاد بدتر شده است. 60-70 درصد هم همانی بوده اند و رفته اند. این که افکار عمومی تصور کند 100 درصد مسئولین آمده اند و خورده اند و برده اند این خیلی بی مروتی در مورد نظام و مسئولین نظام جمهوری اسلامی است.
او میافزاید: شاید بعد از انقلاب بیش از 200 وزیر داشته ایم. این وزرایی که آمده اند و رفته اند چند تای آنان فساد مالی و اخلاقی داشته اند؟ شاید به اندازه انگشتان دست هم نمیرسد. ولی همه ما متهم هستیم. [3]
*مسئلهای که باهنر پیرامون انگارههای ذهنی در مقوله فساد به آن اشاره کرده کاملا درست است و هستند کسانی که همواره از خوردن و بردن مسئولان و نمایندگان و غیره حرف میزنند!
البته باید دانست که نظیر این شبهات و این حرفها در همیشهی تاریخ و ازمنهها بوده است. لکن این وظیفه مراجع اجتماعی، صاحبان تریبون و خواص است که در مقابل این انگارههای برساخته ذهنی بایستند و نسبت به اصلاح ذهن جامعه اهتمام کنند.
حقیقت این است که اگر کسی نباشد که جلوی فکرها و تحلیلهای غلط قد علم کند و حرف درست بزند؛ آنگاه بطون اهالی جامعه از فکرها و تحلیلهای حرام پر خواهد شد و چنین جامعهای به جنگ با عقلانیت خواهد شتافت.
در فقره ادعای فساد و میزان ادراک اجتماعی آن نیز لازم است که همین مراجع اجتماعی به صحنه بیایند و مستدلا اثبات کنند که چنین افکاری غلط است و واقعیت ندارد.
همچنین است که باید به جامعه آموزش داد که هرگز حرفهای بدون سند و محال را باور نکنند و اصطلاحا به احمقها بها ندهند.
این تربیت اگر در جامعه شکل بگیرد آنگاه هزینه ادعاهای غلط و حرفهای بدون سند بالا خواهد رفت و دیگر کسی بهخاطر لایک جمع کردن و ویو گرفتن؛ به سمت تحمیق مخاطب و طرح چنین حرفهایی نخواهد رفت.
شکلگیری این تربیت در جامعه نیز جدای از آنکه باز هم وظیفه همان مراجع اجتماعی و خواص است البته یک عزم بینادستگاهی نیز میطلبد تا همه ارکان حاکمیتی نیز با یک اجماع کامل درباره آن دست به تبیین و تبلیغ بزنند.
رواج تربیت درست در یک جامعه کار سختی نیست و تجربه رواج استفاده از کمربند ایمنی که ظرف مدت کوتاهی اتفاق افتاد و تثبیت شد؛ شاهدی بر همین مدعاست.
تأکید میشود که رسوخ افکار غلط و تحلیلهای ناصحیح در ذهن جامعه از خوردن نان حرام بدتر است و از آنجا که این اتفاق در حیطه فکر و اعتقاد رخ میدهد؛ منجر به امام کُشی و منازعه جامعه با عقلانیت میشود.
***
همانطور که میدانید مذهبیها خشک و متعصب هستند!
اخیرا فردی به نام زکیه عبداللهیان تحت عنوان مدیر مؤسسه بانوان قرآنپژوه با سایت جماران مصاحبه کرده و گفته است: همان طور که میدانید خیلی از خانوادههای مذهبی تعصبات بسیار قدیمی و خشکی دارند و این قابل انکار نیست.
او میافزاید: ولی دختران و پسران جوان این خانوادهها با توجه به دنیای امروز، نمیتوانند رهرو این خانوادهها باشند. چون بسیاری از اینها تحصیلکرده و آشنا به مسائل روز هستند و واقعا روشهای فکری پدر و مادرها و یا قدیمیها را نمیپسندند و بنابراین از فرهنگ دینی، قرآنی و اسلام دور میشوند و متأسفانه فکر میکنند که اسلام دین تعصب است در حالی که واقعا این طور نیست. همه ما میدانیم که هیچ تعصبی در اسلام وجود ندارد و حتی «لا إِکراهَ فِی الدِّینِ» آیه قرآن است.
فرد مذکور همچنین اظهار کرده است: نکته مهمی که در این بین وجود دارد و فکر میکنم که مسئولیت ما را زیاد میکند، این است که این جوانها را به سمت اسلام واقعی و اسلام رحمت سوق بدهیم. واقعا جوانان الآن ما تعصباتی از خانوادههای قدیمی دیدهاند و فکر میکنند همه چیز بسته است و در حقیقت جای رشد ندارند ولی ما میتوانیم این اسلام را ظهور و بروز بدهیم.[4]
*ما قضاوت درباره اظهارات این فرد که ریشه در تعصبات ضد دینی و حرفهای سلطنتطلبان دهه 60 علیه اکثریت متدین ایرانی دارد را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم...
توضیح آنکه خشک مقدس و متعصب کسی است که اهل منطق و فهم نیست و دیگران را بر اساس انگارههای ذهنی خودش قضاوت میکند.
لازم به یادآوری است که در تاریخ اسلام و ایران کم نبوده است محافلی که به اسم دین و قرآن و نماز و ظهور تشکیل شدهاند اما یا منحرف شدهاند و یا قصد واقعی آنها ضربهزدن به دین و متدینین بوده است.
خوانش تاریخ "مسجد ضرار" از همین قبیل است.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1569903
2_ mshrgh.ir/1632844
3_ khabaronline.ir/xmYLM
4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1652638