ماهان شبکه ایرانیان

سریع‌ترین حیوانات روی کره زمین + اینفوگرافی

سریع‌ترین حیوانات کره زمین یوزپلنگ، شاخ‌چنگال، غزال دورکاس، اسب کوارتر، شترمرغ، سگ تازی، گوزن، گورخر، کل یال‌دار و شیر هستند.

سرعت یکی از مشخصه‌های تعیین‌کننده بقا در قلمرو حیوانات است، به‌طوری که بعضی از حیوانات خشکی در تعقیب طعمه یا فرار از دست شکارچیان به سرعت‌های باورنکردنی می‌رسند.

به گزارش ایمنا، طبق داده‌های گردآوری‌شده توسط وب‌سایت جهانی حقایق حیوانات «Fact Animal» از منابع مختلف دانشگاهی، سریع‌ترین سرعت‌های قابل اطمینان ثبت‌شده برای هر حیوان بر حسب کیلومتر بر ساعت به شرح زیر است:

یوزپلنگ 105

شاخ‌چنگال 100

غزال دورکاس 80

اسب کوارتر 71

شترمرغ 71

سگ تازی 61

گوزن 60

گورخر 58

کل یال‌دار 52

شیر 50

برای مقایسه، حداکثر سرعت انسان به 45 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

سریع‌ترین حیوانات روی کره زمین + اینفوگرافی

یوزپلنگ‌ها با حداکثر سرعت 105 کیلومتر در ساعت و پس از آن شاخ‌چنگال‌ها با سرعت 100 کیلومتر در ساعت دو جایگاه نخست لیست را به خود اختصاص داده‌اند. سرعت باورنکردنی یوزپلنگ‌ها را می‌توان به بدن باریک، ماهیچه‌های قدرتمند پا، ستون فقرات انعطاف‌پذیر و راه رفتن منحصربه‌فرد آن‌ها نسبت داد که به آن‌ها اجازه می‌دهد با هر گام، میزان قابل‌توجهی را بپیمایند.

طبق مطالعه‌ای که توسط محققان کالج امپریال لندن و دانشگاه هاروارد انجام شد، حداکثر سرعت دویدن حیوانات خشکی توسط دو محدودیت عملکرد ماهیچه‌ای تعیین می‌شود که شامل سرعت انقباض عضلانی (برای حیوانات کوچک‌تر) و میزان کوتاه شدن عضلات (برای حیوانات بزرگ‌تر) است.

حیوانات با اندازه متوسط همچون یوزپلنگ، دارای یک «نقطه شیرین فیزیکی physical sweet spot» هستند که این محدودیت‌ها در آن با یکدیگر مطابقت دارند و به آن‌ها اجازه می‌دهد به بالاترین سرعت دویدن دست پیدا کنند. سایر چهارپایان متوسط لیست نیز غزال دورکاس، اسب کوارتر و سگ تازی هستند و شترمرغ تنها حیوان دو پا در این فهرست است.

پاهای بلند و قدرتمند و آناتومی تخصصی شترمرغ‌ها، از جمله طول گام بلند تا پنج متر در هر قدم، همچنین ساختار ساق پایینی سبک و در عین حال قوی، به‌میزان قابل‌توجهی به سرعت و استقامت آن‌ها کمک می‌کند. شیرها با حداکثر سرعت 50 کیلومتر در ساعت رتبه دهم لیست را به خود اختصاص داده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان