وزارت مسکن و شهرسازی ایالات متحده اعلام کرد که در سال گذشته (2024) یک رکورد افزایش 18 درصدی در پدیده "بی خانمانی" در ایالات متحده به ثبت رسیده است که ناشی از عواملی مانند ناتوانی در پرداخت اقساط یا کرایه خانه، تورم بالا، نژادپرستی سیستماتیک، بلایای طبیعی و افزایش مهاجرت بوده است.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، وزارت مسکن و شهرسازی آمریکا در گزارشی که روز جمعه (دیروز) منتشر کرده بر بدتر شدن مشکل بی خانمانی در ایالات متحده اذعان کرده است،
این پدیده به عینه با مشاهدات میدانی در بسیاری از شهرهای آمریکا از افراد بی بضاعت که در فضای باز زندگی می کنند، با چادرهای برپا شده در پیاده روهای شهر قابل رویت است.
بر اساس این گزارش، بیش از 770 هزار نفر در ماه ژانویه در پناهگاه ها یا خارج از خانه زندگی می کردند. این رقم نسبت به سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است – در حالی که آمار سال قبل نیز نسبت به سال قبل تر از خود افزایشی بوده است- و بزرگترین عدد از زمانی است که وزارت راه و شهرسازی آمریکا از سال 2007 اقدام به انتشار گزارش های سالانه درباره وضعیت بی خانمانی می کند.
این گزارش می گوید از هر هزار شهروند آمریکایی 23 نفر دستکم یک بار بی خانمانی را در یک پناهگاه اضطراری، پناهگاه امن، برنامه مسکن انتقالی، یا در چادرهای خیابانی تجربه کرده اند.
به طور کلی، تعداد افرادی در آمریکا که بی خانمان را تجربه می کنند بین سال های 2023 و 2024، 18 درصد افزایش یافته است. داده های سالانه قبلی منتشر شده در سال گذشته نیز نشان دهنده افزایش 12 درصدی بی خانمان ها بود.
بر اساس دادهها، بین سالهای 2023 تا 2024، کودکان و نوجوانان زیر 18 سال بیشترین گروه سنی بودند که افزایش بیخانمانی را تجربه کردند، رقم این گروه سنی در سال گذشته 33 درصد افزایش یافته و 150 هزار کودک آمریکایی این بحران را تجربه کردند.
داده ها همچنین نشان می دهد که افزایش پدیده بی خانمانی در آمریکا ارتباط مستقیمی با پدیده نژاپرستی دارد و سیاه پوستان که 12 درصد از کل جمعیت ایالات متحده و 21 درصد از جمعیت فقرای آمریکا را تشکیل می دهند؛ در آمار بی خانمان ها نیز 32 درصد از کل آمار برای آنهاست.
وزارت مسکن و شهرسازی در گزارش جدید خود "وخیمتر شدن بحران مسکن مقرونبهصرفه ملی، افزایش تورم، رکود دستمزدها در میان خانوارهای با درآمد متوسط و پایینتر، و اثرات مداوم نژادپرستی سیستمی" را از دلایل عمده افزایش پدیده بی خانمانی در بزرگ ترین اقتصاد دنیا برشمرده است.
وزارت راه و شهرسازی آمریکا همچنین به "بحرانهای بهداشت عمومی، بلایای طبیعی که مردم را از خانههایشان آواره کرده، افزایش تعداد افرادی که به ایالات متحده مهاجرت میکنند و پایان برنامههای پیشگیری از بی خانمانی که در طول همهگیری کووید-19 اجرا شد" به عنوان عوامل موثر در افزایش آمار بی خانمانی اشاره کرده است.
ناظران آمریکایی می گویند معضل بی خانمانی از سال 2017 به دلیل کمبود شدید "مسکن مقرون به صرفه" که قیمت ها را بالا برده است، در حال افزایش است.
تحقیقات نشان می دهد که هرجا اجاره بها افزایش می یابد، بی خانمانی نیز افزایش می یابد؛ با این حال این آمار افزایشی در طول همه گیری کووید-19 متوقف شده بود، زیرا کمک های گسترده فدرال در آن زمان به کمک جمعیت بی خانمان آمده بود، اما از زمانی که این کمک پس از پایان دوران همه گیری به پایان رسید، افراد کم در آمد با قیمت های بالاتر مسکن، غذا و سایر کالاهای روزمره روبرو هستند.
ناظران می گویند گزارش سالانه وزارت راه و شهرسازی آمریکا کامل نیست و موارد واقعی بی خانمانی بیشتر است چون گزارش سالانه در واقع شامل افرادی نمی شود که به دلیل عدم توان پرداخت کرایه خانه، مجبور به زندگی با خانواده یا دوستان خود هستند.