دولت برزیل پس از ورود دهها مهاجر اخراج شده از آمریکا با هواپیما با دستبند به این کشور ابراز خشم کرد و آن را «بی توجهی آشکار» به حقوق آنها خواند.
به گزارش ایسنا، دولت برزیل روز شنبه پس از ورود دهها مهاجر اخراج شده از آمریکا با هواپیما با دستبند به این کشور ابراز خشم کرد و آن را «بی توجهی آشکار» به حقوق آنها خواند.
وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد که از واشنگتن در مورد «رفتار تحقیرآمیز با مسافران در این پرواز» توضیح می خواهد.
این درگیری سیاسی درحالی رخ میدهد که آمریکای لاتین با بازگشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به قدرت و دستورات او علیه مهاجرین دست و پنجه نرم میکند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ فردی است که وعده سرکوب مهاجرت های غیرقانونی و اخراج دسته جمعی را میدهد.
وزارت دادگستری برزیل در بیانیهای اعلام کرد، زمانی که هواپیما در شهر شمالی مانائوس فرود آمد، مقامات برزیل به مقامات آمریکایی دستور دادند «فورا دستبندها را بردارید.»
در این بیانیه آمده است که «ریکاردو لواندوفسکی»، وزیر دادگستری به «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور این کشور، از «بی توجهی آشکار به حقوق اساسی شهروندان برزیلی» گفته است.
وزارت امور خارجه برزیل نیز در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که برزیل از دولت آمریکا در مورد رفتار تحقیرآمیز مسافران در پرواز جمعه شب درخواست خواهد کرد.
دولت برزیل اعلام کرد 88 برزیلی در این هواپیما بودند.
این پرواز ابتدا به مقصد شهر بلو هوریزونته در جنوب شرقی این کشور انجام شد، اما با یک مشکل فنی مواجه شد که مجبور به فرود در شهر مانائوس شد.
یک منبع دولتی به خبرگزاری فرانسه گفت که پرواز مستقیماً با هیچ فرمان ضدمهاجرتی صادر شده از سوی ترامپ پس از روی کار آمدنمرتبط نبوده، بلکه ناشی از یک توافق دوجانبه در سال 2017 است.
به گفته یک وزیر برزیلی، «کودکان مبتلا به اوتیسم ... که تجربیات بسیار جدی را پشت سر گذاشتند» نیز در این پرواز بودند.
تصاویری که از تلویزیون برزیل پخش شده نشان میدهد برخی از مسافران با دستان بسته و مچ پاهایشان در حال پایین آمدن از هواپیمای غیرنظامی هستند.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی وعده سرکوب مهاجرت غیرقانونی را داد و دومین دوره ریاست جمهوری خود را با انبوهی از اقدامات اجرایی با هدف بازبینی ورود به ایالات متحده آغاز کرد.
او در اولین روز ریاست جمهوری خود دستوراتی مبنی بر اعلام «وضعیت اضطراری ملی» در مرز جنوبی ایالات متحده امضا کرد و از اعزام نیروهای بیشتری به این منطقه خبر داد و در عین حال قول داد «بیگانگان جنایتکار» را اخراج کند.
چندین پرواز اخراج از روز دوشنبه توجه افکار عمومی و رسانه ها را به خود جلب کرده است، اگرچه چنین اقداماتی در زمان روسای جمهور قبلی ایالات متحده نیز رایج بود.
با این حال، دولت ترامپ در کنار رویه قبلی، استفاده از هواپیماهای نظامی را برای پروازهای بازگشت به کشور آغاز کرده است و حداقل یک فروند در این هفته در گواتمالا فرود آمده است.
بر اساس آمار وزارت امنیت داخلی آمریکا، حدود 11 میلیون مهاجر غیرقانونی در ایالات متحده وجود دارد.