سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
روند کنشگری اصلاح طلبان درباره ایجاد خشونت در خیابان و تئوری پردازی برای آن جالب توجه است و نشان از آتشفشانی دارد که آماده انفجار است، روزنامه آرمان امروز در شماره امروز خود درباره بازگشت چپها به خیابان نوشته است:
عرصه خیابان عرصهای است که طبق قانون اساسی و طبق عرف اکثر کشورها میتواند برای جریانهای مختلف برای بیان نظرشان استفاده شود. اصل 27 قانون اساسی ناظر به همین موضوع است ولی با توجه به اینکه همین جریان رانتخوار سیاسی معمولا در پی آشوب و به همزدن شرایط نرمال است و معمولا ید طولانی در ایجاد خشونت دارند جریانهای مدنی و اصلاحطلب تلاش کردند حتیالمقدور وارد این عرصه نشوند.
این روزنامه نوشته است:
اما طبیعی است که اگر بخواهد این مسیر ادامه پیدا کند جریانهای اصلاحطلب و منتقد وضع موجود هم بخواهند از این ظرفیت استفاده کنند و آن زمان جریانهایی که طی این مدت با کاری به کار تندروها نداشتند دیگر حق ندارند بیایند انتقاد کنند که چرا جریانهای اصلاحطلب به فکر استفاده از ظرفیت خیابان هستند.
در روزهای اخیر شاهد آن بودیم که برخی جریانهای مشکوک سیاسی تلاش کردند به خیابان وارد شده و فضای سیاسی کشور را ناامن کنند، حضور این افراد حالا پرده از چپ رادیکال نیز انداخته و آنها را نیز به غلط با آن تحلیل همراه کرده است.
اصلاح طلبان رادیکال طی این جهت دهی میکوشند تا جامعه را جامعه معترض، ناراضی و بدبین تعریف کنند.
بررسی ها نشان میدهد که برخی اصلاح طلبان ضمن تجویز نافرمانی مدنی بر عبور از قواعدی چون حجاب و نیز تغییر الگوهای پوشش در سطح جامعه تاکید دارند.
اصلاح طلبان به بهانه مبارزه خود با حاکمیت علاوه بر ایجاد تنش اجتماعی در خلال یک اقدام قانونی عملا می کوشند بخشی از مردم را هزینه منافع جریانی و سیاسی خود نمایند.
دونالد ترامپ، اول بهمن در نخستین روز از آغاز دوره ریاستجمهوری خود، با صدور یک فرمان اجرایی، کمکهای خارجی ایالات متحده را به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد، مهاجرانی وزیر سابق دولت اصلاحات درباره این فرمان در سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته است:
برای بسیاری آشکار بود که براندازان با بودجه و مواجب امریکا و نیز اسراییل اداره میشوند. تصریح ترامپ و فرمان اجرایی او مبنی بر قطع چنین بودجههایی پیداست که براندازان را در پریشانی و مخمصه انداخته است. ادعای مستقل و ملی بودن داشتند. روشن شد که نه مستقلند و نه ملی، این واژه مستقل هم برای گروهها یا افراد یا رسانههایی که از دولت امریکا مواجب (فاند!) میگرفتند، از طنزهای روزگار است.
در ادامه این یادداشت آمده است:
ترامپ دنیای واهمه زده براندازان را ویران کرد. اینها گمان میکردند که با آمدن ترامپ و اتحاد ترامپ-نتانیاهو دیگر کار جمهوری اسلامی تمام است. رضا پهلوی هم که هر چه تخممرغ شانسی و تخم اردک داشت توی سبد نتانیاهو انداخته بود. دید که نتانیاهو در ماجرای غزه و جنوب لبنان به اهدافش نرسید.
ترامپ هم به بیبی روی خوش نشان نداد و این فاصله با عدم شرکت نتانیاهو در اجلاس آغاز ریاستجمهوری ترامپ معنای روشنتری یافت. کسانی هم که به براندازان امید میدادند، مثل جان بولتون که قرار بود شش سال پیش در تهران باشد یا پمپئو که در آشوب 1398 دفترش به عنوان وزیر خارجه امریکا تبدیل به دفتر هماهنگی و مدیریت براندازان شده بود، توییت فارسی میزد و میگفت برای این دفتر از آشوب یا اعتراض عکس و فیلم بفرستید.