آیت‌الله‌العظمی مکارم‌ شیرازی تشریح کرد:

۲ آسیب تالیفات حوزوی که مانع تولید علم است

گروه حوزه‌های علمیه: یکی از آسیب‌های عرصه کتاب‌نویسی در حوزه این است که غالب کتاب‌ها به صورت جمع‌آوری و تألیف است و تولید علم صورت نمی‌گیرد، همچنین تکراری بودن از دیگر آسیب‌های این مسئله است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) این مرجع تقلید پیش از ظهر امروز 23 دی در دیدار مدیران و مسئولان معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه که در آستانه برگزاری کتاب سال حوزه، در دفتر این مرجع تقلید برگزارشد، گفت: یکی از آسیب‌های عرصه کتاب‌نویسی در حوزه این است که غالب کتاب‌ها به صورت جمع‌آوری و تألیف است و تولید علم در تحقیقات صورت نمی‌گیرد. در واقع تصنیف در حاشیه می‌رود و تألیف در متن می‌آید.

ایشان، تکراری بودن کارهای پژوهشی را ولو اینکه در آنها تولید علم رخ داده باشد، از دیگر آسیب‌های این حوزه دانست و بیان کرد: برای جلوگیری از این امر لازم است نشریه‌ای برای معرفی آثار تولید شده راه‌اندازی شود تا کارهای انجام شده در معرض دید محققان قرار گیرد و  فعالیت‌های تکراری انجام ندهند.

ادبیات نوشتاری دانشگاه، ملاک حوزویان نشود

آیت‌الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب‌شناسی ادبیات حاکم بر کتاب‌ها پرداخت و اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات پژوهش‌های حوزوی انتقال ادبیات نوشتاری دانشگاه به حوزه‌های علمیه است که نتیجه آن استفاده از جملات نامأنوس و پیچیده، اختراع لغات تازه و غیره است که این مورد هم باید مدنظر محققان قرار گیرد، و پژوهشگران روان‌نویسی در تحقیقات را سرلوحه و معیار کار خود قرار دهند.

دوری از فقه و تفسیر آسیب است

این مرجع تقلید گفت: سرقت مطالب علمی و استفاده از تحقیقات دیگران بدون ذکر نام صاحب اثر  و دور شدن از دروس اصلی حوزه مانند فقه، اصول، کلام و تفسیر از دیگر آسیب‌های پژوهش‌های حوزوی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه خواستار برگزاری دوره‌های آموزش روش تحقیق و کتاب‌نویسی برای طلاب حوزوی براساس آموزش‌های حوزوی و نه دانشگاهی، شدند.

ایشان‌ با بیان اینکه معلومات عمومی حوزه باید به صورت متمرکز خوانده شود و طلاب سپس به سمت گرایش‌های تخصصی روی آورند، ادامه داد: حوزه باید با استفاده از نقشه راهی برای پیشبرد برنامه‌های پژوهشی به راه خود ادامه دهد و در تعیین این نقشه باید از رهنمود مراجع تقلید و بزرگان استفاده کند.

این مرجع تقلید در پایان اهمیت شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر حوزوی را متذکر و خواستار ارائه آموزش‌های حوزوی به روز برای این گروه از طلاب حوزه‌های علمیه شد.

برگزاری همایش کتاب سال با حضور آیت‌الله‌العظمی مکارم

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گزارشی از وضعیت ممیزی علم و آثار رسیده به کتاب سال حوزه ارائه کرد.

حجت‌الاسلام عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه بیان داشت: تاکنون به دبیرخانه کتاب سال حوزه 855 عنوان کتاب در 1100جلد رسیده است و در ارزیابی نخست 36 اثر کاندیدا شدند که براساس اعلام داوران 7 اثر رتبه نخست، 12 اثر شایسته تقدیر و 17 اثر شایسته تحسین شدند.

عماد گفت: از این تعداد آثار ارسالی 95 اثر مربوط به غیر ایرانی‌ها، 93 اثر عربی، 4 اثر انگلیسی، 3 اثر زبان‌ها دیگر،‌780 عنوان در قالب کتاب و ‌78 عنوان به صورت پایان نامه است.

معاون پژوهش حوزه‌‌های علمیه سراسر کشور از برگزاری همایش کتاب سال حوزه در دوم بهمن ماه سال جاری خبر داد و بیان داشت: این مراسم با سخنرانی حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر