رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حدود 2 هزار پرونده تخلف مدارس و مراکز غیردولتی مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: از این تعداد با حدود 866 پرونده در آموزشگاهها برخورد شد.
احمد محمودزاده روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا با اشاره به اینکه همچنین از این تعداد هزار و 200 پرونده مرتبط با تخلفات مدارس غیردولتی است، اظهار داشت: تعدادی از این آموزشگاه ها و مدارس پلمپ و یا توبیخ شده و برخی دیگر تذکر دریافت کرده اند و در نهایت تعدادی از آنان نیز با رفع اشکالات موفق به دریافت مجوز برای ادامه فعالیت شده اند.
وی درباره تخلفات مراکز غیردولتی تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: با نظارت بر فعالیت آموزشگاه ها مشخص شد که برخی از تخلفات مربوط به مسائل فرهنگی، برخی دیگر عدم رعایت قوانین شهری و بعضی نیز فعالیت بدون مجوز آنها یا فعالیت با مجوز از سایر دستگاهها است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با بیان اینکه اینگونه تخلفات به هیچ وجه پذیرفتنی نیست، یادآورشد: یکی از تخلفات مرسوم آموزشگاه ها رعایت نکردن قوانین زوج و فرد است به این معنا که کلاس ها به دلیل تعداد کم زبان آموزان به صورت مختلط برگزار می شود.
محمودزاده با تاکید بر اینکه آموزشگاه ها موظف به دریافت مجوز از وزارت آموزش و پرورش برای جذب نیرو هستند تا بیمه این معلمان برقرار شود، درباره فعالیت آموزشگاههای بدون مجوز هم توضیح داد: با قاطعیت جلوی فعالیت مراکزی که بدون مجوز هستند را خواهیم گرفت و در صورت اطلاع از فعالیت بدون مجوز این آموزشگاه ها بهویژه در رابطه با بی توجهی به آموزش معلمان تخلف محسوب شده و برخورد خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: برخی دیگر از این مراکز و آموزشگاهها نیز به دریافت مجوز از سایر دستگاه ها فعالیت دارند که تفکیک آنها کمی دشوار است از این رو هدف ما سالمسازی محیط آموزشی و بستن مراکز غیرمجاز است تا همه مراکز تحت نظارت دقیق باشند و تعارضی در نظارت وجود نداشته باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: باید بدانیم چه مجموعههایی مجوز دارند و چه انتظاراتی از آنها داریم؛ همچنین آنها باید بدانند چه قوانینی برایشان وضع شده است.
محمودزاده درباره نظارت تعزیرات بر مراکز غیردولتی نیز توضیح داد: براساس قانون نیازی به دخالت دستگاههای نظارتی دیگر نیست زیرا سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در این رابطه بالاترین مقام وزارتخانه ریاست شورای نظارت بر عملکردها را بر عهده دارد و اگر دستگاههای نظارتی تخلفی مشاهده کنند، اعلام کنند تا این سازمان بررسی و برخورد کند.
به گزارش ایرنا، پیش از سال 1402 سازمان تعزیرات در مواقعی به شهریه مدارس غیردولتی نظارت و در مواقعی با این مدارس متخلف برخورد میکرد اما مطابق مصوبه مجلس برای اصلاح قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی تعزیرات نمیتواند بر مدارس غیردولتی نظارت داشته باشد و این وظیفه بر عهده سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش است.