ماهان شبکه ایرانیان

یک میلیون جرم ستاره‌ای بزرگ‌تر از مجسمه آزادی در کمین زمین است

براساس شبیه‌سازی‌های جدید، بیش از یک میلیون جرم میان‌ستاره‌ای به اندازه‌ی مجسمه‌ی آزادی ممکن است در بخش‌های بیرونی منظومه‌ی شمسی سرگردان باشند. این اجرام که از نزدیک‌ترین منظومه‌ی ستاره‌ای به ما، یعنی آلفا قنطورس، آمده‌اند، به احتمال زیاد هرگز به زمین نزدیک نخواهند شد. با این حال، ذرات میان‌ستاره‌ای کوچکتر هر ساله وارد جو زمین شده و می‌سوزند.

یک میلیون جرم ستاره‌ای بزرگ‌تر از مجسمه آزادی در کمین زمین است

نگار علی- تاکنون، تنها دو جرم میان‌ستاره‌ای در منظومه‌ی شمسی شناسایی شده‌اند: اوموآموا (2017) و دنباله‌دار بوریسوف (2019).

یک میلیون جرم ستاره‌ای بزرگ‌تر از مجسمه آزادی در کمین زمین است
شیء میان ستاره‌ای سیگار شکل «Oumuamua» در سال 2017 در منظومه شمسی حرکت کرد و شایعاتی را در مورد اینکه یک کاوشگر موجودات فضایی است برانگیخت. 

این اجرام با سرعت زیاد از کنار ما عبور کردند و مشخص شد که منشأ آنها خارج از منظومه‌ی شمسی است. اما دانشمندان مدت‌هاست که گمان می‌کنند اجرام میان‌ستاره‌ای بیشتری وجود دارند که بسیاری از آنها حتی ممکن است به دام جاذبه‌ی خورشید افتاده باشند.

در مطالعه‌ی جدید که نتایج آن در The Planetary Science Journal منتشر شده است، محققان شبیه‌سازی کردند که در 100 میلیون سال گذشته چه میزان ماده‌ی میان‌ستاره‌ای از آلفا قنطورس به منظومه‌ی شمسی وارد شده است. نتایج نشان می‌دهد که تقریباً 1 میلیون جرم آسمانی بزرگ‌تر از 100 متر در منظومه‌ی شمسی ما سرگردان هستند. بر خلاف اوموآموا و بوریسوف که با سرعت از کنار زمین گذشتند، این اجرام به دام جاذبه‌ی خورشید افتاده‌اند و احتمالاً در ابر اورت، ناحیه‌ای دوردست پر از دنباله‌دارها و سیارک‌ها، ساکن هستند.

یک میلیون جرم ستاره‌ای بزرگ‌تر از مجسمه آزادی در کمین زمین است
منظومه آلفا قنطورس از یک جفت ستاره دوتایی شبیه به خورشید تشکیل شده است.

محققان همچنین بررسی کردند که چگونه ذرات ریزتر از آلفا قنطورس به منظومه‌ی شمسی می‌رسند. آنها دریافتند که حدود 10 ذره با قطر بیش از 100 میکرومتر هر ساله وارد جو زمین شده و می‌سوزند.

آلفا قنطورس شامل سه ستاره است: آلفا قنطورس A و آلفا قنطورس B که یک منظومه‌ی دوتایی تشکیل می‌دهند و پروکسیما قنطورس که یک کوتوله‌ی سرخ و نزدیک‌ترین ستاره به زمین (4.25 سال نوری فاصله) است.

این سامانه‌ی ستاره‌ای در حال نزدیک شدن به منظومه‌ی شمسی است و طی 28,000 سال آینده به نزدیک‌ترین فاصله‌ی خود خواهد رسید. در آن زمان، تعداد اجرامی که از این منظومه‌ی ستاره‌ای وارد منظومه‌ی شمسی می‌شوند، به‌طور قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت.

این مطالعه نشان می‌دهد که همان‌طور که مواد از آلفا قنطورس به منظومه‌ی شمسی می‌آیند، احتمالا اجرامی از منظومه‌ی شمسی نیز به آن سامانه‌ی ستاره‌ای منتقل می‌شوند. این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر ارتباط بین منظومه‌های ستاره‌ای و تبادل مواد در کهکشان کمک کنند.

منبع: livescience

227227

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان