![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/05/0650500176.jpg)
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شهریار پرهیزکار، امروز هفتم اردیبهشت در نشست تخصصی قرائتپژوهی در پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم گفت: در کشور ما تاکنون رابطه درستی بین فن قرائت و علم قرائت نداشتهایم.
جداسازی قرائت از حفظ نادرست است
وی افزود: مشاهده شده است که نام دانشکده، دانشکده علوم و فنون قرائت است ولی وقتی سرکلاس حاضر میشویم میبینیم هنوز بین این دو مقوله در دانشکدههای ما نیز تفکیک صورت نگرفته و مسئله مغفول مانده است.
وی افزود: در بحث فنون قرائات میتوان با یک تلاوت تقلیدی نیز به فن قرائت به معنای هنر خوب تلاوت کردن، دست یافته است ولی فاصله خاصی با علوم قرائت دارد.
حافظ کل قرآن تصریح کرد: در حوزه قرائت و حفظ نباید قرائت را از حفظ قرآن جدا کنیم در حقیقت این عنوان که بیان میشود فلان شخص قاری خوبی است یا حافظ خوبی است، به طور کلی اشتباه است.
وی گفت: در برخی از کشورها وقتی کسی به عنوان یک قاری در مسابقات شرکت می کند در ابتدا باید آزمون حفظ پنج تا ده جزء قرآن را بگذراند و بعد به سراغ آزمون قرائت میروند اما در کشور ما این رسم معمول نیست.
پرهیزکار بیان کرد: اینکه در کشور ما یک فرد قاری منفک از حافظ است در کشورهای دیگر اسلامی این گونه نیست و در حقیقت مسابقات و سیر فعالیتهای قرآنی کشور باید به سمتی برود که علوم و فنون و حفظ و قرائت را به هم نزدیک کند.
باید ده میلیون حافظ آگاه و بصیر تربیت شوند
این استاد قرآن اظهار کرد: اینکه گفته میشود ما دنبال ده میلیون حافظ قرآن هستیم بسیار خوب است چون تبعیت از امر رهبری است ولی ظاهر چیزی را که امروز میبینیم این است که ما بیشتر به دنبال پرورش قاری هستیم تا حافظ.
وی بر لزوم معنامحوری و تدبر در قرآن تاکید کرد و گفت: باید مطمئن شویم که برنامههای ما باعث میشود که یک قاری قرآن بتواند زندگی خود را نیز با این مفاهیم قرآنی اداره و راه را پیدا کند.
پرهیزکار اظهارکرد: ده میلیون حافظ قرآن با هدفگذاری صوری مطرح نشده است بلکه منظور رهبر انقلاب از این ده میلیون، ده میلیون حافظ عالم و آگاه و با بصیرت است که بتواند تکلیف خود را از قرآن بگیرد.
تعریض به سخنان رئیس جمهور
وی افزود: اینکه امروز مطرح شده است پلیس لازم نیست قرآن و اسلام را اجرا کند باید به قرآن عرضه کرد تا بتوان به بهترین شکل جواب قرآن را در این حوزه دریافت کنیم مثل موضعی که مراجع عظام در این بین از قرآن استخراج و بیان کردند.
تلاوت محصور در موسیقی نشود
پرهیزکار بیان کرد: بحث ورود قاریان به بحث موسیقی قرآنی نیز در این زمینه بسیار مهم است زیرا نباید در این حوزه به حدی ورود کنیم که کل کار قرآنی ما محصور در موسیقی و تلاوت ما در آن ذوب شود.