ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله العظمی جوادی آملی:

مبلغان از نقل مطالب بی‌سند پرهیز کنند/ سخنران تفرقه‌افکن، سخنران نیست

گروه حوزه‌های علمیه :آیت‌الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه تبلیغ علوم دینی بهترین و رساترین برنامه‌های انبیاء بود، گفت: امروز مبلغان در سفرهای تبلیغی و منابر باید مطالب قوی و مستند بیان کنند و از نقل مطالب بی سند بپرهیزند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید 22 مرداد در پیام تصویری به نخستین همایش منطقه‌ای مبلغان طرح هجرت شمال کشور که به میزبانی مازندران برگزار شد، از تبلیغ به عنوان بهترین و رساترین برنامه‌های انبیاء الهی یاد کرد و گفت: امروز باید عناصر محوری تبلیغ را ارزیابی کرد که انسان چه چیزی را، تا کجا و چگونه برساند که اثر تبلیغ به تعلیم و اثر تعلیم نیز به تزکیه بینجامد.
وی با بیان این که تبلیغی کارآمد است که تعلیم را به همراه داشته باشد و آن تعلیم نیز سودمند است که تزکیه را به همراه بیاورد، افزود: پایان این امور علمی طهارت روح است و اگر روح طاهر شد، جامعه به تمدن ناب الهی دست خواهد یافت.
آیت‌الله جوادی آملی در ادامه تصریح کرد: در جریان تبلیغ به ما گفتند حرف را به جان مردم برسانید و به گوش رساندن و به چشم رساندن کار خوبی است، اما کافی نیست؛ به ما نگفتند مطالب را تا گوش مردم برسانید یا کتابی تألیف کنید که منظر چشم مطالعه کند. گفتند حرف را به جان آنها برسانید و تا کسی اهل جان نباشد و جانانه فکر نکند حرف او به عمق جان مردم نمی‌رسد.
این مرجع تقلید گفت: اما برنامه‌های تبلیغی مساجد، حسینیه‌ها، مراکز فرهنگی، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، جلسات عمومی و خصوصی و نماز جمعه و جماعات چطور باشد؛ این برنامه‌ها را ائمه(ع) هم قولاً و فعلاً تبیین کردند، خود آنها یا امام جمعه داشتند یا امام جماعت یا سخنران بودند و دستور می‌دادند، نامه‌ای می‌نوشتند و کتابی تألیف می‌کردند و مکتوبات و نامه‌های آنها به صورت نهج‌البلاغه درآمد. مطالبی را در این گفته‌ها ارائه داشتند که عصاره آن در سخنان امیرالمؤمنین و امام مجتبی(ع) و دیگر ائمه آمده است.
این استاد برجسته حوزه تاکید کرد: ما اگر خواستیم ببینیم برنامه‌های مسجد، نماز جمعه، تبلیغات در حسینیه و ماه مبارک رمضان، محرم و صفر چه باید باشد، باید روایاتی را بررسی کنیم که به بهره‌گیری از فایده مسجد و مراکز مذهبی می‌پردازند. این که امام می‌فرماید اگر کسی به مساجد رفت و آمد کند هشت معرفت و فضیلت نصیبش می‌شود، یعنی برنامه‌های رسمی مساجد و نماز جماعت از این امور هشتگانه است. البته این‌ به عنوان تمثیل است و نه تعیین، یعنی معارف منحصر در این هشت قسم نیست و اینها به عنوان نمونه است و حداقل بهره‌ای که یک مسجدی و اهل جمعه و جماعت می‌برد می‌تواند یکی از این عناصر محوری هشت‌گانه باشد.
آیت‌الله جوادی آملی عنوان کرد: معنای این که اگر کسی به مسجد رفت یکی از این هشت فضیلت نصیبش می‌شود این است که برنامه‌های مساجد اینهاست و سخنرانان مساجد در این محور سخن بگویند. اولین فضیلتی که وجود مبارک امیرالمؤمنین و امام مجتبی(ع) می‌فرمایند نصیب اهل مسجد می‌شود وحدت، اتحاد و برادری است؛ حرفی که وحدت بیافریند و دل‌ها را به هم نزدیک کند این برنامه اصلی مسجد است و این همان همدلی و همزبانی دولت و ملت و آحاد مملکت است.
وی با تأکید بر این که سخنرانی که نتواند جامعه را به وحدت دعوت کند، سخنران مسجد نیست، گفت: در فضیلت دوم مطلب باید عمیق، علمی، تازه و نو باشد؛ مطلبی که علمی نیست در خطبه‌ها و خطابه‌ها گفته نشود و مطلب علمی مکرر نیز بازگو نشود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه مبلغان دینی از نقل داستان‌های  بی سند و نقل خواب پرهیز کنند، تصریح کرد: کسی که مسجد می‌رود و اهل مسجد است روح امید باید در او زنده شود و امیدوار رحمت الهی، تألیف علوم و منتظر فرج باشد. از بارزترین مصادیق انتظار فرج همان است که همه ما منتظر آن هستیم، اما انتظار فرج اختصاصی به زمان حضور و ظهور ندارد. ما در هر کاری که مشکل داریم، منتظر باشیم، گشایشی در راه است و آن توجه به ذات اقدس الهی که همه فرجه‌ها به دست او است.
این مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که سخنران باید طوری سخنرانی کند که مستمع گناه را ترک کند، افزود: اگر خوی زهد و عبادت در مستمع است، از ترس دوزخ گناه را ترک می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان