ماهان شبکه ایرانیان

بی‌بی‌سی: روزهای طلایی در انتظار کریکت "افغانستان"

بی‌بی‌سی نوشت: عضویت افغانستان در شورای جهانی کریکت می‌تواند دستاوردهای درخشانی را در آینده نزدیک برای فدراسیون کریکت این کشور رقم زند.

بی‌بی‌سی: روزهای طلایی در انتظار کریکت به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، در حالی که از روزهای درخشان ورزش افغانستان در دیگر رشته‌های افتخار آفرین خبری نیست، کریکت افغانستان با دریافت عضویت دایمی در شورای جهانی کریکت، اخیراً بار دیگر در صدر دست‌آوردهای ورزشی افغانستان ایستاده است.
 
محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز در توئیترش این دستاورد را به مردم کشورش تبریک گفت.
 
افغانستان در کنار ایرلند نخستین تیم‌هایی هستند که پس از 17 سال و پس از عضویت بنگلادیش در سال 2000، اینک عضویت دایمی شورای جهانی کریکت را دریافت می‌کنند تا به این صورت این شورا از این پس 12 عضو دائمی داشته باشد.
 
شورایی که در سال 1877 توسط انگلستان و استرالیا ایجاد شد، جدا از ارزش معنوی این که افغانستان حالا یکی از 12 کشور تأثیرگذار در کریکت دنیا است، دریافت بودجه نزدیک به 4 میلیون دلار در سال، یکی دیگر از مواردی است که در کشور فقیری مثل افغانستان نمی‌توان به راحتی از آن گذشت.
 
این رقم حدود 4 مرتبه بیشتر از بودجه ریاست کل تربیت بدنی و ورزش دولت افغانستان در سال جاری است و 3 برابر بودجه‌‌ای است که سالانه فدراسیون جهانی فوتبال به فدراسیون افغانستان می‌پردازد.
 
پس تردیدی نیست که به عنوان یک عامل تأثیرگذار، مسیر پیروزی‌های درخشان کریکت افغانستان را هموارتر از پیش خواهد کرد.
 
عضویت دائمی افغانستان در شورای جهانی کریکت فرصت‌های جدید را به روی بازیکنان و علاقمندان کریکت در افغانستان باز می‌کند
 
البته نباید چشم پوشی کرد که بخشی از دستاورد امروز کریکت نتیجه سرمایه‌گذاری بی‌دریغ دولت افغانستان، تنها در این رشته ورزشی بوده است.
 
از زمان تشکیل فدراسیون کریکت افغانستان، «حامد کرزی» رییس جمهورپیشین این کشور حامی مستقیم این فدراسیون بوده است.
 
شاهزاده مسعود؛ رئیس این فدراسیون در زمان ریاست جمهوری کرزی، مشاور ارشد وی بوده و چند وزیر عضویت شورای رهبری فدراسیون را داشتند، اتفاقی که در برخورد با یک رشته ورزشی در افغانستان یگانه و متفاوت بوده است.
 
کمترین حقوق ماهیانه یک بازیکن در تیم ملی کریکت افغانستان 3000 هزار دلار در یک ماه گزارش شده است، در حالی که اداره تربیت بدنی به عنوان تنها نهاد دولت در بخش ورزش، به ملی‌پوشان رشته‌های دیگر، ماهیانه کمتر از بیست دلار «حقوق» پرداخت می‌کند.
 
هرچند گفته می‌شود کریکت برای نخستین بار در سال 1118 هجری خورشیدی توسط سربازان انگلیسی، در افغانستان بازی می‌شد اما در اصل کریکت میراث سال‌های مهاجرت شهروندان افغانستان به پاکستان است.
 
در دهه هفتاد خورشیدی که سیل مهاجران از افغانستان به کشورهای بیرونی و به‌ویژه کشورهای همسایه سرازیر شد، افغان‌ستانی‌ها در پاکستان با کریکت آشنا شدند.
 
فدراسیون کریکت برای نخستین بار در سال 1374 خورشیدی در افغانستان ایجاد شد. کریکت نیز مثل سایر رشته‌های ورزشی در سال‌های آغازین حکومت طالبان با محدودیت مواجه شد ولی در یک سال‌ پایانی زمامداری آنها در افغانستان (2000)، این رشته در میان استثناها، آزاد شد.
 
کریکت افغانستان در چند سال محدود پیشرفت‌های بسیار قابل ملاحظه داشته است
 
در تاریخ ورزش افغانستان، تیم کریکت افغانستان در سال 2001 به عضویت انجمن بین‌المللی کریکت در آمد و نخستین بازی رسمی‌اش را در 15 اکتبر 2001 در برابر پاکستان انجام داد.
 
بی‌بی‌سی‌نوشت: حالا افغانستان در میان بهترین‌های جهان در کریکت در کنار هند به عنوان قدرت اول کریکت دنیا و انگلستان میراث‌دار و پدر این رشته در دنیا ایستاده است.
 
خبر پیروزی‌های کریکت در افغانستان، دور از انتظار نیست. این رشته ورزشی برای بیش از یک دهه در کنار تکواندو دو قطب افتخارآفرینی برای ورزش افغانستان بوده‌اند و فقط در سال‌های أخیر بوده که فوتبال با یک قهرمانی و 2 نایب قهرمانی در جنوب آسیا توانسته است خود را جز مثلث نمایندگان خوب ورزش افغانستان در بازی‌های برون‌مرزی بسازد.
 
کریکت افغانستان مسیر درخشانش را ادامه می‌دهد و چشم‌انداز روشنی در برابر آن قرار دارد. آن‌ها در حالی به این افتخار می‌رسند که همین چند روز پیش، «راشد خان»، توپ‌انداز نوجوان تیم ملی کریکت افغانستان در بازی مقابل «ویست‌اندیز» 7 بازیکن تیم حریف را در حالی که تنها 18 دوش/امتیاز گرفته بودند، حذف کرد.
 
/
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان