کدام یک از ما تا کنون برش هاى قرمز رنگ هندوانه معروف به «شترى»را نخورده است؟ این میوه سرد و تر بهترین میوه تابستان است که بدن را شاداب مى کند.
هند + وانه: همان طور که از نام این میوه پیداست زادگاه اصلى هندوانه هندوستان است به همین خاطر وجه تسمیه آن -هندوانه- است و به معناى میوه هند معروف شده است گرچه اکنون در تمام نقاط جهان کاشته مى شود.هندوانه از خانواده بزرگ کدوییان است و به روز هاى گرم و آفتابى بسیار نیازمند.انواع آن عبارتند از: قرقى، محبوبى، جهرمى، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و...
خواص هندوانه: خواص این میوه بهشتى خیلى بیشتر از چیزى است که ما تصور مى کنیم. 44 در صد کالرى هندوانه را قند تشکیل مى دهد آن هم قند طبیعى که دیگر دشمن ما نیست! بلکه ماده غذایى حیاتى براى تامین سوخت انرژى به ویژه مغز است. ازآن جا که این میوه مدراست به پایین آوردن فشار خون کمک مى کند و به خاطر خنک بودنش براى افراد گرم مزاج بسیار خوب است. طب قدیم مى گوید: براى رفع خارش بدن هندوانه را با تمر هندى بخورید.براى بر طرف کردن تب و گرماى بدن هندوانه را با شیرخشت میل نمایید و براى بیشتر خنک کردن بدن در روزهاى گرم تابستان هندوانه را با شکر نوش جان کنید! مطالعات جدید نشان مى دهد که نباید از خوردن پوست سفید داخل هندوانه نیز غافل بود زیرا براى زخم گلو و دهان موثر است. هندوانه تشنگى را برطرف و ادرار و عرق را زیاد و به همین دلیل تا حد زیادى خون را پاک مى کند. از توصیه هاى طب قدیم است که مى گوید از خوردن مرباى پوست سفید هندوانه غفلت نکنید زیرا سرفه را درمان مى کند به شرط آن که مربا را با عسل و شکر توامان طبخ کنید. چرا هندوانه قرمز است؟ این میوه چاره اى جز قرمز بودن ندارد چون حاوى مواد شیمیایى طبیعى به شکل رنگدانه هاى قرمز رنگ مانند گوجه فرنگى است.با خوردن هندوانه قرمز رنگ بدن ما لیکوپن را از دیواره سلولى میوه دریافت مى کند. مطالعات نشان مى دهد یک فنجان ونیم هندوانه حاوى 9تا13میلى گرم لیکوپن است و به طور متوسط لیکوپن موجود در این میوه 40 در صد بیشتر از لیکوپن موجود در گوجه فرنگى است.