ماهان شبکه ایرانیان

آیا باکتری‌های دستگاه گوارش مفیدند؟

در گذشته تصور می‌شد تمام باکتری‌ها ارگانیسم‌هایی هستند که باید از آن‌ها اجتناب کرد، اما اکنون مشخص شده که انواعی از آن‌ها به هضم و جذب غذا کمک و نقش مهمی در سلامتی ایفا می‌کنند.

آیا باکتری‌های دستگاه گوارش مفیدند؟

در گذشته تصور می‌شد تمام باکتری‌ها ارگانیسم‌هایی هستند که باید از آن‌ها اجتناب کرد، اما اکنون مشخص شده که انواعی از آن‌ها به هضم و جذب غذا کمک و نقش مهمی در سلامتی ایفا می‌کنند.

آیا باکتری‌های دستگاه گوارش مفیدند؟

تحقیقات انجام شده نشان داده‌اند باکتری‌های دستگاه گوارش با بیماری‌هایی مانند دیابت، چاقی، افسردگی و سرطان کولون در ارتباط هستند.

از باکتری‌های دستگاه گوارش چه می‌دانید؟

درون دستگاه گوارش 300 تا 500 نوع مختلف از باکتری‌ها زندگی می‌کنند. مانند اثر انگشت، باکتری‌های دستگاه گوارش هر فرد منحصر به‌ فرد بوده و تا اندازه‌ای تحت تاثیر باکتری‌های دستگاه گوارش مادر، محیط تولد، رژیم غذایی و شیوه زندگی می‌باشند.

باکتری‌ها در سراسر بدن زندگی می‌کنند اما آن‌هایی که در دستگاه گوارش هستند، بیشترین اثر را بر سلامتی دارند. آن‌ها در کل دستگاه گوارش خصوصا روده و کولون وجود دارند و بر همه چیز از سطح متابولیسم گرفته تا حالات روحی و سیستم ایمنی اثر می‌گذارند.

باکتری‌های دستگاه گوارش و بیماری‌ها

تحقیقات نشان داده‌اند که باکتری‌های دستگاه گوارش در افراد سالم و بیمار متفاوتند. در افراد بیمار ممکن است یک نوع باکتری خاص بسیار کمتر یا بسیار بیشتر از حد طبیعی بوده یا این‌که آن‌ها فاقد طیف گسترده‌ای از باکتری‌ها باشند. این‌طور تصور می‌شود که بعضی انواع باکتری‌ها از فرد در برابر بیماری محافظت می‌کنند، در حالی‌که انواع دیگر خطر بیماری را افزایش می‌دهند.

دانشمندان به دنبال کشف ارتباط بین باکتری‌های دستگاه گوارش و این بیماری‌ها هستند:

چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی

باکتری‌های دستگاه گوارش بر متابولیسم بدن تاثیر می‌گذارند. آن‌ها بر مواردی مانند میزان کالری و انواع مواد مغذی دریافتی از غذا اثر دارند. افزایش تعداد باکتری‌ها می‌تواند باعث تبدیل فیبر به اسیدهای چرب شود که به ذخیره شدن چربی در کبد و در نتیجه سندرم متابولیک منجر می‌شود. سندرم متابولیک وضعیتی است که اغلب به دیابت نوع2، بیماری‌های قلبی و چاقی منجر می‌شود.

بیماری‌های التهابی روده شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو

افراد مبتلا به این بیماری‌ها، تعداد کمتری از باکتری‌های ضد التهابی مشخص را دارا هستند. هنوز ارتباط بین این دو عامل نامعلوم است. اما تصور می‌شود بعضی باکتری‌ها باعث حمله به روده‌ها و زمینه سازی ابتلا به این بیماری‌ها می‌شوند.

سرطان کولون

مطالعات نشان داده‌اند افراد مبتلا به سرطان کولون، باکتری‌های متفاوتی دارند.

اضطراب، افسردگی و اوتیسم

دستگاه گوارش از طریق اعصاب با مغز در ارتباط است. مطالعات پیشنهاد کرده‌اند که ارتباط بین باکتری‌های دستگاه گوارش و اختلالات سیستم عصبی مرکزی مانند اضطراب، افسردگی و اوتیسم وجود دارد.

آرتریت

تصور می‌شود افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نسبت به افراد سالم، مقادیر بیشتری باکتری‌های التهاب‌زا دارند.

شما چه کاری باید انجام دهید؟

اقداماتی که شما باید برای داشتن باکتری‌های مفید دستگاه گوارش انجام دهید عبارتند از:

از یک رژیم غذایی سالم شامل مواد غذایی پرفیبر مانند میوه، سبزیجات و غلات کامل پیروی کنید. مصرف پروبیوتیک‌ها نیز باعث افزایش رشد باکتری‌های مفید می‌شوند. رژیم غذایی غربی که دارای مقادیر زیادی چربی و شکر بوده و فیبر کمی دارد، سبب از بین رفتن انواع خاصی از باکتری‌های دستگاه گوارش می‌شود. این امر زمینه ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.
ورزش می‌تواند رشد انواع گسترده‌ای از باکتری‌های مفید را افزایش دهد. وجود داشتن باکتری‌های متنوع‌تر در دستگاه گوارش، وضعیت سلامتی را ارتقا داده و خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان