خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری فرانسه، آژانس اطلاعات داخلی آلمان (BfV) در یک گزارش 339 صفحهای که هرساله منتشر میکند، عنوان کرد: جاسوسی صنعتی هرسال میلیاردها یورو برای صنعت آلمان هزینه به جا میگذارد و اغلب بزرگترین بازندهها شرکتهای کوچک و متوسط هستند.
این گزارش به تشریح طیفی از تهدیدهای امنیتی مثل شبهنظامیان افراطگر و افزایش خشونتهای راست افراطی در آلمان پرداخت اما در عین حال جاسوسی سایبری فزاینده را برجسته کرد.
این گزارش به "افزایش قابل توجه" جاسوسیهای آژانس اطلاعات خارجی ترکیه (MIT) در آلمان در سال 2016 بعد از کودتای نافرجام 15 ژوئیه ترکیه پرداخت و گفت: روسیه نیز به دنبال اعمال نفوذ بر انتخابات پارلمانی 24 سپتامبر آلمان است.
در این گزارش آمده است: تبعات درنظر گرفته شده برای آلمان از تضعیف موضع مذاکره بر سر هزینههای مواد و آسیب اقتصادی تا به خطر افتادن حاکمیت ملی شامل میشود.
همچنین گفته شده که اهداف کلیدی جاسوسیهای خارجی در آلمان شامل وزارت خارجه و دفاتر خارجی آن وزارتخانههای دارایی و اقتصاد، دفتر صدراعظم آلمان و نهادهای ارتش هستند.
در این گزارش تاکید شد: حملات سایبری نه فقط منجر به از بین رفتن اطلاعات بلکه منجر به "بمبهای ساعتی دیجیتالی مخفی و در حال شمارش" خواهد شد که میتوانند اطلاعات را دستکاری کرده و در تجهیزات به ویژه زیرساختهای حیاتی از طریق بدافزارهای با اقدامات تاخیری خرابکاری به بار آورند.
این گزارش تاکید دارد: یک بدافزار کامپیوتری به نام "سند ورم" که به گفته کارشناسان کامپیوتری مرتبط با روسیه بوده به شکلی فعال سایتهای دولتی، ائتلاف نظامی ناتو و شرکتهای مخابراتی و نرم افزاری را در سالهای اخیر هدف قرار داده است.
این گزارش گفت: روسیه، چین و ایران اصلی ترین کشورهای جاسوسی کننده علیه آلمان هستند هرچند که دلایل متفاوتی برای خود دارند.