ماهان شبکه ایرانیان

پاسخ دبیر جایزه شهید غنی‌پور به انتقادات/ هیچ چیز تغییر نکرده است

دبیر جایزه ادبی شهید غنی‌پور در واکنش به انتقادها به نامزدهای این جایزه در سال جاری گفت منطق جایزه در این سال‌ها هرگز تغییر نکرده و جریان مسجد جوادالائمه نیز معطوف به آدم‌ها نیست.

پاسخ دبیر جایزه شهید غنی‌پور به انتقادات/ هیچ چیز تغییر نکرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ناصری دبیر جایزه ادبی شهید حبیب‌غنی‌پور در تازه‌ترین گفتگوی خود که در پایگاه خبری این جایزه ادبی منتشر شده است، در واکنش به برخی انتقادات که این جایزه را در سال‌های اخیر منحرف شده از مسیر اصلی خود معرفی کرده‌اند، بیان داشت: دوستان بی اطلاع ما میگویند، در دوره امیرحسین فردی چنین بود و الان چنان شده. من برای بار چندم عرض میکنم که حداقل از دوره نهم، بنده دبیر جشنواره بودم، یعنی از حدود سال 88 ـ 89 تا سال 92 که امیرحسین فردی از میان ما رفت، منطق ما همین بوده و هیچ چیز تغییر نکرده و این قضاوت ناجوانمردانه است و جریان مسجد را معطوف به آدمها نکنیم؛ چون خود آقای فردی دائماً تأکید میکرد که ما جریان مسجدی را باید حفظ کنیم.

وی ادامه داد: اصل این اخبار از دلواپسانی ناشی میشود و به زبانهای مختلف گفته میشود و جالب میدانم که از بدو تشکیل این جشنواره تاکنون، محافل روشنفکری هیچگاه به این جشنواره نپرداختهاند؛ چون که خطوطی که آنها میفهمند در مسجد وجود دارد خیلی خیلی روشنتر، واضحتر و عمیقتر از این چیزهایی است که مثلاً مسجد جواد الائمه(ع) بخواهد علاقه یا گرایش سمت روشن فکری داشته باشد. هر چند که جشنواره را دنبال میکنند، ولی توجهی نداشتند، البته ما هم هیچگاه به نظرات آنها توجهی نداشته‌ایم.

ناصری همچنین در بخشی دیگر از این گفتگو در پاسخ به این سوال که انتخابها و منش کار شورای نویسندگان مسجد جواد الائمه(ع)، با مرامنامه‌ای که در مسجد نوشته شد، مغایرتی دارد یا خیر، گفت: در مرامنامهای که برگرفته از سخنان زندهیاد فردی بوده و کلیه اعضا بر آن اتفاق نظر داشتند تصریح شده است که ما به  اثر میپردازیم  و با نویسنده و ناشر کاری نداریم، این هم حرف اعضای شورا نیست، بلکه حرف جریان مسجد جوادالائمه(ع) است که از مسائلی ناشی میشود که نمونههای زیادی میتوان دربارهاش مثال زد: بهعنوان نمونه مثلاً کتابهای تاریخی متعددی تا به حال نوشته شده است که در این میان، حضرت امام(ره) با اینکه میدانستند احمد کسروی صریحاً مقابل اسلام و شیعه ایستاده است، کتاب «مشروطه» او را قابل استناد دانست و جزء مستندترین کتابهای این حوزه نام میبرد.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی‌شود برای هر نویسندهای یک پروندة قطور داشته باشید که چگونه است و اطرافیانش چگونه‌اند و چه‌ها کرده، تصریح کرد: منتقدان جایزه آثار را مطالعه نمی‌کنند و وقتی از آنها سؤال میکنیم به این می‌رسیم که اولاً نویسنده، ناشر و مواضع سیاسیاش موردنظرشان بوده و ثانیاً اثر را حداکثر خنثی می‌دانند. مانند امسال که مواردی را برای برخی آثار عنوان کردهاند. باید تأکید کنم جشنواره همواره به یک شکل رفتار کرده و اگر منصفانه نگاه کنیم، تفاوتی وجود ندارد؛ ولی اگر نویسنده و اشخاص معیارشان است که دیگر بحثی نداریم و فرمایش حضرت علی(ع) یادآوری میکنیم که حرف را بشنویم نه گوینده و صاحب سخن را.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان