به گزارش ایسنا، معصومه آباد صبح امروز در سیصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر که در باغ کتاب برگزار شد، گفت: باغ کتاب زیرساخت عظیم فرهنگی است که در بلندای عباس آباد ایجاد شده و به عنوان قطب گردشگری باید شناخته شود.
وی با بیان اینکه محصول این قطب گردشگری کتاب خواهد بود که در ماههای پایانی شورای شهر چهارم آن را تقدیم کتابخوانان و به خصوص کودکان و نوجوانان کردهایم، گفت: باید فعالیت زیرساختهای اینچنینی نهادینه شود و جامعه را به موضوعات فرهنگی پیوند دهیم.
محسن پیرهادی عضو هیات رئیسه شورا نیز با بیان اینکه باغ کتاب یک دستاورد مهم برای شهر است، گفت: باید حوزه کتابخوانی جدی گرفته شود و از رئیس شورای شهر میخواهیم که از مقام معظم رهبری دعوت کنند که بازدیدی از باغ کتاب داشته باشند؛ چرا که علاوه بر اینکه در باغ کتاب اتفاقات خوبی رخ داده رهبر انقلاب نیز همواره نسبت به سرنوشت باغ کتاب دغدغه داشتند.
همچنین مجتبی شاکری رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر نیز با بیان اینکه باغ کتاب باید نسبت خود را با کتابخانههای عمومی و خصوصی مشخص کند، گفت: این زیرساخت عظیم فرهنگی میتواند بر روی رفتار آحاد جامعه تاثیرگذار باشد. به گونهای که باغ کتاب میتواند نقشی موثر در تولید آثار اقتباسی ویژه کودکان و نوجوانان داشته باشد.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری با استفاده از ظرفیت این باغ میتواند تمام پیامها و ایدههای خود را از طریق هنر منعکس کند، تصریح کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای اینچنینی فرهنگسازی در خصوص حقوق شهروندی، مسائل فرهنگی شهر و ... از طریق هنر و تصویر ارائه شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه اسماعیل دوستی عضو کمیسیون حمل و نقل با بیان اینکه این روزها برخی از قالیباف با احتیاط تشکر میکنند، گفت: اما من با شفافیت و روشنی از زحمات قالیباف و شهرداری در این مدت تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه برخیها معتقدند که تعداد بازدیدها از این مجموعه کم است، ادامه داد: اما اگر به این مجموعه فرصت دهیم تا صدای معروفیتش به گوش همگان برسد قطعا مجموعه تکی خواهد بود.
همچنین الهه راستگو عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه از شهرداری تهران برای ایجاد چنین مجموعهای تشکر میکنم گفت: برای ایجاد این مجموعه کار ویژهای انجام شده و با استفاده از پتانسیل آن میتوان جلوی بسیاری از آسیبهای اجتماعی را گرفت.
وی افزود: این مجموعه بسیار بزرگ و حرفهای است اما باید برای استفاده معلولان و نابینایان نیز بهینه سازی شود. به گونهای که کتاب و نشریات بریل در این باغ گذاشته شود.
پرویز سروری رئیس کمیسیون نظارت شورا نیز با بیان اینکه کتاب نماد تمدن است گفت: البته برخی «اصحاب نق» نیز وجود دارند که همیشه نگران هستند و حتی در مصاحبههایشان حرف از گران ساخته شدن این مجموعه میزنند اما سوال اینجاست که چگونه حسابرسی و مصاحبه کردهاید.
وی با بیان اینکه ساخت این باغ قطعا جزء حسنات شهرداری خواهد بود که در تاریخ جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگی ماندگار خواهد شد، گفت: البته این باغ کتاب سخت افزار است و باید برای حوزههای فرهنگی نیز کاری صورت بگیرد و با انجام اقدامات موثر کمک کنیم تا سرانه مطالعه کتاب افزایش یابد که پیشنهاد میشود تیم آینده مدیریت شهری این موضوع را در دستور کار قرار دهد.
به گزارش ایسنا، در ادامه رضا تقی پور سخنگوی شورای شهر نیز با بیان اینکه باغ کتاب یک مجموعه نادر در کل کشور و خاور میانه است تصریح کرد: البته ساخت این مجموعه شروع کار است و پیشنهاد میشود که طرح جامع بهبود وضعیت استفاده از این باغ تدوین شود.
به گزارش ایسنا، اقبال شاکری رییس کمیته عمران شورای شهر نیز با بیان اینکه باغ کتاب یک پایگاه فرهنگی و ذخیره فرهنگی شهر است، گفت: این مجموعه دارای 110 هزار متر مربع زیربنا و 65 هزار متر مربع فضای نمایشگاهی است، این مکان باید علاوه بر اینکه به محل و پایگاهی برای عرضه کتاب تبدیل شود، باید به یک فرصت گردشگری و فرهنگی نیز بدل شود.
رییس کمیته عمران شورای شهر با بیان اینکه برای بهبود وضعیت باغ کتاب باید تعداد پارکینگهای آن افزایش یابد، گفت: باید فکری به حال دسترسی راحت خانوادهها و شهروندان با اتکا به استفاده از حمل و نقل خاص داشته باشیم.
شاکری با بیان اینکه در هیات امنای این باغ از اعضای مراکز فرهنگی نیز حضور داشته باشند، گفت: این مساله سبب بهبود استفاده از این باغ میشود.
وی همچنین نسبت به کوچ نخبگان از شورای شهر هشدار داد و گفت: نمیدانم چه اتفاقی رخ داده که ذخیرههای کارشناسی شورا با این تفکر که قدر آنها را نمیدانند از شورا میروند.
ابوالفضل قناعتی عضو هیات رییسه شورای شهر تهران هم با بیان اینکه احساس میشود که پیوست ترافیکی خاصی باید برای مجموعههای واقع در تپههای عباسآباد ایجاد شده و فکر اساسی در این زمینه داشته باشیم، گفت: این مجموعه توسط سه اتوبان حقانی، مدرس و همت احاطه شده که در زمان پیک ترافیک، ترافیک سنگینی وجود خواهد داشت که نیازمند آن هستیم فضای بیشتری به عنوان پارکینگ طراحی شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه باغ موزه دفاع مقدس با اینکه راهاندازی شده اما مورد استقبال چندانی قرار نگرفته، گفت: باید فعالیتها در اراضی عباسآباد مورد بازنگری قرار گیرد چرا که زحمات زیادی برای ساخت این مجموعهها کشیده شده است.
به گزارش ایسنا، در جلسه سیصد و پنجاه و هشتم شورای شهر احمد دنیامالی، پرویز سروری، معصومه آباد، اسماعیل دوستی، الهه راستگو، رضا تقی پور، محسن پیرهادی، مهدی چمران، ابوالفضل قناعتی، اقبال شاکری، هادی ساعی، حبیب کاشانی، حجت الاسلام ناصحی و مجتبی شاکری حضور داشتند و مابقی اعضای شورای شهر در این جلسه حضور نداشتند که در ساعت 9:41 دقیقه نیز محمدباقر قالیباف شهردار تهران به جمع اعضای شورای شهر پیوست.