ماهان شبکه ایرانیان

یادداشت

تلک الایام مداولها بین الناس(آل عمران /۱۴۰)

تلک الایام مداولها بین الناس(آل عمران /140)

مجله مشکوة چون سایر امور این جهانی فراز و نشیبی را در طول انتشارش طی کرده و اینک هفدهمین سال انتشارش را به پایان می برد. پیش از انقلاب اسلامی با کیفیتی دیگرگون با نام «نامه آستان قدس » منتشر می شد. پس از مدتی چند از سال 1361 با هیات تحریریه ای جدید آغاز به کار کرد، و در حالی که شمار مجلات علمی کشور اندک بود با نامی برگرفته از قرآن مجید یعنی مشکوة منتشر شد. بدین امید که چراغدانی باشد که سراج امامت و ولایت از آن می درخشد، و می تواند پرتوافکن علوم و فضایل ائمه معصومین خاصه علی بن موسی الرضا - علیه آلاف التحیة و الثناء - باشد.

در چند سال اخیر مسؤولیت مشکوة با استاد ارجمند دانشگاه فردوسی مشهد جناب آیة الله واعظزاده خراسانی بود، و بر تارک شماره های مجله سرمقاله های معظم له می درخشید. متاسفانه کثرت مشاغل و دیگر مناصبی که بر عهده شان گذاشته شده موجب شد از این سمت استعفا دهند و تنها به صورت یکی از اعضای هیات تحریریه همکاری فرمایند.

علاوه بر آن، دشواریهای اداری دیگر موجب شد مشکوة در سال 78 به موقع منتشر نشود و تاخیری ناخواسته داشته باشد، که از این جهت از خوانندگان پوزش می طلبیم. با تاکیدی که تولیت عظمای آستان قدس بر گسترش و بهبود کوشش های فرهنگی و مذهبی دارند و مساعدتهای لازم را می فرمایند مصلحت دید هیات تحریریه و مجله این شد که شماره های سال 78 در یک جلد انتشار یابد، و از سال 1379 به یاری پروردگار متعال و عنایات خاصه ثامن الائمه علیه السلام و کوشش بیشتر پژوهشگران بنیاد در هر فصل مرتب منتشر شود.

اگر چه این مجموعه دیرتر از موعد مقرر منتشر می شود اما در بردارنده مقالاتی است درباره امام خمینی و اندیشه های آن فقید که در بخش ویژه گرد آمده است. می دانیم سال 1378 که مصادف با یکصدمین سال تولد آن بزرگ مرد تاریخ ست به نام بنیانگذار جمهوری اسلامی نامگذاری شده، و این تسمیه ای مبارک است که به فرمان رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای دامت برکاته انجام گرفته تا انگیزه ای برای یادکرد خدمات خالصانه آن نابغه قرن و تجلیل از آن اسوه حسنه در همه زمینه های دینی و سیاسی باشد.

امید است مجالس، محافل و کوشش های علمی، فرهنگی و مذهبی که بدین مناسبت انجام گرفت همه ما را بیش از پیش قدردان نعمت ولایت و رهبری عادلانه بنماید، و همگان را به پیروی عملی از تعلیمات پیامبرگونه آن فقید سعید وادارد.

انتظار این است که مشکوة کانونی باشد روشنگر علوم و معارف اسلامی، فرهنگ تشیع و اهل بیت علیهم السلام و نیز بازتابی باشد از فعالیتهای علمی پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی و دیگر مؤسسات و مراکز فرهنگی آستان قدس رضوی در عرصه های گوناگون علوم اسلامی.

پیداست که برآوردن این هدف جز از رهگذر همکاری فرهیختگان و اهل قلم میسر نیست. مشکوة در چهارچوب ضوابط علمی پذیرای آثار اندیشه وران در زمینه های مختلف علوم اسلامی، تاریخ و فرهنگ مسلمانان، معارف شیعی، مباحث اخلاقی و تربیتی و فرهنگ و میراث فرهنگی است.

والسلام

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان