به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ، دکتر محمد جواد دهقانی با اعلام اینکه سهم مقالات داغ کشور از کل مقالات داغ دنیا نیز افزایش یافته است، گفت: در سال 2015 میلادی ایران 2.1٪ از مقالات داغ دنیا را تولید کرده بود که در سال 2016 میلادی به 3.5٪ و در سال2017 به 4٪ رسیده است. البته آمار سال 2017 میلادی هنوز در حال کامل شدن است.
دهقانی اظهار داشت: تعداد مقالات داغ ثبت شده از جمهوری اسلامی ایران در پایگاه شاخص های اساسی علم در سال 2015 میلادی تعداد 23 مورد بود. این مقدار در سال 2016 به 53 مورد افزایش یافته است. در سال 2017 این مقدار برابر با 8 است که آن را به صورت نسبی و در مقایسه با کل مقالات دنیا در این سال بایستی مقایسه کرد.
وی اظهار داشت: تولید علم دنیا در پایگاه استنادی آی.اس.آی براساس کیفیت طبقه بندی می شود. بر همین اساس مقالات یک دهم درصد برتر دنیا در این پایگاه مشخص شده اند. این مقالات آنهایی هستند که از بیشترین میزان اثرگذاری در دنیای علم برخوردار بوده اند. در پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی (ESI) هر دو ماه یکبار مقالات یک دهم درصد برتر دنیا معرفی می شوند.
سرپرست ISC افزود: مقالات یک دهم درصد برتر با عنوان مقالات داغ نیز معرفی شده اند. اثربخشی این تولیدات از آن جهت اهمیت دارد که بیشترین تاثیر را در حوزه های علمی به همراه دارند. تعداد کل این مقالات 2815 مورد است و مربوط به دو سال اخیر می شوند. پایگاه شاخص های اساسی علم هر دو ماه یکبار به بررسی مقالات تولید شده در سطح بین المللی می پردازد و آنها را براساس میزان استنادهای دریافتی طبقه بندی می کند. استنادها بیانگر میزان استفاده از علم تولید شده در بین جوامع علمی هستند. مقالاتی که از لحاظ تعداد استناد در زمره مقالات یک دهم درصد برتر دنیا قرار گرفته باشند از طریق این پایگاه معرفی می شوند.
دهقانی افزود: تعداد کل مقالات داغ دنیا در سال 2015 برابر با 1116 مورد و در سال 2016 برابر با 1501 و در سال 2017 برابر با 198 مورد تاکنون گزارش شده است. البته همانگونه که ذکر شد در فواصل دوماهی یکبار این مقالات روزآمد شده و برحسب آن مقالات جدیدی به فهرست اضافه و مقالات قدیمی تر حذف می گردند.
علمی**2038**1440
دریافت کننده: درنا محمدیان** انتشار: گلشن