معرفی مکان های دیدنی تهران برای گردشگری تابستانی

برای علاقمندان به پایتخت گردی در روزهای گرم تابستان، فرصت خوبی فراهم است تا از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری کلانشهر تهران بازدید کرده و با نقاط کمتر شناخته شده آن برای اهالی مرکز، آشنا شوند

معرفی مکان های دیدنی تهران برای گردشگری تابستانی

برای علاقمندان به پایتخت گردی در روزهای گرم تابستان، فرصت خوبی فراهم است تا از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری کلانشهر تهران بازدید کرده و با نقاط کمتر شناخته شده آن برای اهالی مرکز، آشنا شوند. یکی از مهم ترین مکان های توریستی تهران که برای همه قشرهای سنی و سلایق مختلف، دیدنی های بسیار و جاذبه های فراوان دارد، موزه ها و نگارخانه های تهران است که شما را با تهران و ایران هزاران سال پیش تا کنون آشنا می کند.

tehran11

گزارش امروز گردشگری روزیاتو، شما را به گردشی در تهران به روایت تهرانگردی های شهرداری تهران می برد که در یک سال اخیر با استقبال گردشگران داخلی و خارجی همراه شده است.

با ما همراه باشید.

داستان تهران: اشک ها و لبخندها

داستان تهران، داستان اشک ها و لبخندها است. 231 سال پیش در چنین روزهایی، آقا محمد خان قاجار، تهران را پایتخت قاجار اعلام کرد و از آن زمان به بعد، پایتختی بر ردای تهران که یکی از مناطق خوش آب و هوای کشور بود ماند. تاریخ معاصر تهران، شاهان و حکومت های بسیاری به خود دید و قطعا، یکی از مهم ترین شهرهای خاورمیانه از بعد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باشد.

128

اتوبوس های گردشگری دو طبقه تهران منبع: SightseeinIRAN.com

70 سال از زمانی که تهرانی ها، اینگونه در پایتخت سفر  می کردند گذشته است.

4

تصویر تقاطع خیابان لاله زار و چهار راه استانبول تهران در سال 1325 هجری شمسی

118

تهران قدیم- خط شوش، شهر ری – اوائل دهه 40 خورشیدی و جوانان آویخته به اتوبوس دو طبقه… !

ناصر الدین شاه قاجار قصد داشت بر اساس تجربه هایی که از فرنگ به خصوص در پاریس گردی های رویایی اش بدست آورده بود، شانزلیزه ای در تهران بنا کند که ثمره آن نظر، خیابان لاله زار شد که جشنواره ای از کافه ها و معماری شهری  اروپایی  و سینماها در آن بنا شد.

1800

اما  لاله زار امروز، هیچ تناسبی نه با لاله زار زمان قجر و پهلوی دارد و نه حتی حال و هوای گردش در شانزلیزه را برای اهالی تداعی میکند. جایی که طوفانی از سیم و کابل، این خیابان معروف مرکز شهر را به پایتخت سیم فروش ها و صنف لوازم برق و الکترونیک تبدیل کرده است و شاید بسیاری از هموطنان تهرانی، تا کنون گذرشان به این نطقه نوستالژیک از شهر تهران نیفتاده است.

2000

خیابان لاله زار امروزی، جایی که قرار بود شانزلیزه تهران باشد

تهران امروز، مدیون افراد بزرگی است که یکی از آنها، قطعا، کریم ساعی فقید است که بخشی از زیبایی و طبیعت امروز پایتخت، مرهون تلاش های وی به شمار می رود. او چنارهای اطراف خیابان ولیعصر را کاشت، پارک ساعی را بنا نهاد و رشته جنگلداری را وارد دانشگاه کرد و سازمان جنگلبانی را تاسیس  نمود.

127

کریم ساعی، موسس پارک ساعی تهران

آوازه تهران، تا سئول کره جنوبی رفته است.

8

میدان تهران در سئول، پایتخت کره جنوبی

عمارت مسعودیه

teh1

عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجاره که در تهران، میدان بهارستان واقع شده است. این اثر در تاریخ 27 دی 1377 با شمارهٔ ثبت 2190 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. باغ عمارت مسعودیه به دستور مسعود میرزا، ملقب به ظل السلطان، فرزند ناصرالدین شاه، در 1295 ق، و به سرکاری رضا قلی خان (ملقب به سراج الملک) در زمینی به وسعت حدود 4000 مترمربع و مرکب از بیرونی (دیوان خانه) و اندرونی و دیگر ملحقات بنا شده. در واقع نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته. در سال 1287 در نزدیکی این عمارت بمبی دست ساز زیر کالسکه محمد علی شاه منفجر شد که بهانه لازم را برای به توپ بستن مجلس دست او داد. پس از واقعه بهارستان، عمارت مسعودیه نیز به همراه خانه ظهیرالدوله و سایر مشروطه خواهان به رگبار بسته شد. بنای بسیاری از ساختمان های فرهنگی کشور در این عمارت گذاشته شد. کافه گردی در عمارت مسعودیه را فراموش نکنید.

آدرس: میدان بهارستان

غار موزه وزیری

1500

پیرمردی در لواسان کوه را می کَند و پیش می رود؛ سراسر غار پر شده از مجسمه‌های مختلف که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. غار موزه وزیری منطقه لواسانات، یکی از جذابیت های طبیعت گردی اطراف تهران است.

کاروانسرای خانات

2

تصویر کاروانسرای خانات در خیابان مولوی تهران که شاید بسیاری از تهرانگردها از وجود چنین عمارت تاریخی در مرکز شهر آگاهی ندارند

خانه مقدم: گران ترین خانه جهان در ایران

3

تصویر نمای ساختمان خانه استاد مقدم که به واسطه اجناس تاریخی و عتیقه ای که در آن قرار دارد، گران ترین خانه جهان نام دارد و این روزها به عنوان موزه مقدم دانشگاه تهران معروف است. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمع‌آوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را با الهام از فضاهای سنتی ـ تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره. را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری نموده است. خانهٔ احتساب‌ الملک یکی از یادگارهای تهران قدیم است که اکنون به موزه تبدیل شده‌است. این خانه در سال 1351 از سوی محسن مقدم پسر احتساب‌الملک به دانشگاه تهران اهدا شد.[ استاد محسن مقدم در سال 1366 ه. ش دارفانی را وداع گفت و پس از مرگِ همسر ایشان در سال1369ه. ش، تولیت موزه مقدم در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار گرفت. در تهرانگردی های تابستانی، از با ارزش ترین خانه جهان در پایتخت دیدن کنید.

سرای کاظمی تهران

3

یکی دیگر از عمارت های تاریخی و دیدنی و البته کمتر شناخته شده تهرانی ها، سرای کاظمی نام دارد. اگر هوای تهران قدیم و کوچه پس کوچه های 40 تا 50 سال گذشته را کردید، اگر دلتان برای معماری و خانه های قدیمی ایرانی پر می کشد، خود را به ایستگاه 15 خرداد و محله بازار برسانید. عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که «خانه موزه تهران قدیم» اسم جدید آن است؛ در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی قرار گرفته. این بنا مثل خانه‌های سنتی ایرانی شامل بیرونی، اندورنی، آب انبار، مطبخ و اصطبل است.

کوچه لولاگر

1600

یکی از قدیمی ترین کوچه های تهران، کوچه لولاگر است. کوچه لولاگر از قدیمى ترین کوچه هاى تهران است که معمارى منحصر بفردى دارد، در این کوچه تمام خانه ها و نماهاى بصورت قرینه و موازى کار شده و قدیمى ترین پیتزا فروشى طهران نیز در این کوچه قرار دارد.

باغ کتاب تهران: بزرگ ترین باغ کتاب جهان

1700

وسعت باغ کتاب تهران 110 هزار متر مربع است که 65 هزار متر مربع آن ساختمان نمایشگاهی، تالارهای همایش و اداری است و مابقی آن را فضای سبز و یک دریاچه مصنوعی تشکیل می‌دهد. فضای داخلی باغ کتاب تهران شامل 16 سالن نمایشگاهی هر یک به مساحت 2000 متر مربع و در دو طبقه بنا شده است. قرار است باغ کتاب تهران پس از تکمیل، به عنوان یک نمایشگاه کتاب دائمی در چهارفصل سال به نمایش و ارائه کتاب بپردازد. عاشقان کتاب گردی در پایتخت، از این پس به جای خیابان انقلاب، باغ کتاب تهران را در فهرست اولویت های کتابگردی خود قرار دهند.

موزه قصر تهران

5

نمای ورودی زندان سیاسیون در باغ موزه قصر تجربه ای دلهره آور در دل تاریخ، همراه با خاطرات راویانی که خود زمانی در این مکان زندانی بوده اند. موزه قصر، در شب های تابستان، به خصوص آخر هفته ها، مملو از برنامه های شاد و مفرح برای کودکان و نوجوانان پایتخت است.

تندیسی بر فراز یوسف آباد

5

تندیس شهید محمد جهان آرا، فرمانده سپاه فتح خرمشهر که در میدانی در خیابان یوسف آباد تهران نصب شده است

نیایشگاه آدریان تهران

129

نیایشگاه آدریان تهران؛ یکی از آتشکده‌های زرتشتیان  است که در سال 1296 تاسیس شد. نیایشگاه آدریان در شهر تهران، خیابان جمهوری، خیابان میرزا کوچک خان، پلاک 4 ، (ضلع شمالی دبیرستان فیروز بهرام) واقع شده است. بنای معبد آدریان مربوط به دوره قاجار است و این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شمارهٔ ثبت 7442 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سنگ بنای معبد آدریان در سال 1293 خورشیدی با حضور ارباب کیخسرو شاهرخ، ریاست محترم انجمن وقت زرتشتیان تهران پایه گذاری شد و ساخت آن در سال 1296 خورشیدی به پایان رسید. این بنا با کمک مالی پارسیان هندوستان (بهرام جی بیکاجی) و زرتشتیان ایرانی ساکن ایران و هند ساخته شد و آتش آن را با مراسمی خاص پس از 25 روز از آتشکده یزد به تهران و آدریان آوردند.

آدرس: خیابان جمهوری، خیابان میرزا کوچک خان، روبه‌روی کلیسای حضرت مریم

امامزاده های پونک

5

آستان مقدس امامزادگان عینعلی و زینعلی در محله پونک تهران. دو امامزاده‌ نوجوانی که که همراه با حضرت معصومه(س) به ایران می‌آیند و سپس توسط خلفای ظالم آن دوران مظلومانه شهید می شوند. مهم ترین امامزاده تهران، امامزاده صالح است که در تجریش قرار دارد.

موزه شهید چمران تهران

5

خانه موزه شهید چمران یکی از مقصدهای موزه گردی کمتر شناخته شده در پایتخت است. ساعات بازدید: 9 الی 17

آدرس: خیابان پانزده خرداد، سرپولک، کوچه کمال بشیری، پلاک 7

موزه عبرت (شکنجه گاه کمیته مشترک ضد خرابکاری)

5

یکی از ترسناک ترین مقصدهای گردشگری تهران، موزه عبرت تهران است که مرکز کمیته مشترک ضد خرابکار ساواک در عصر پهلوی دوم بود. تاریخ ساخت بنای این موزه به زمان فتحعلی شاه قاجار بر می‌گردد. این بنا نخستین زندان مدرن ایران است که در دوران رضا شاه در سال 1311 توسط مهندسان آلمانی تکمیل گردید و به عنوان نخستین زندان مدرن در ایران شروع به کار کرد. بعدها اولین زندان اختصاصی زنان در این محل تاسیس شد. 🔸در دوران پهلوی دوم این زندان از سوی سازمانها مختلف امنیتی و انتظامی خصوصا ساواک و کمیته مشترک ضدخرابکاری جهت بازداشت و شکنجه زندانیان سیاسی مورد استفاده قرار می‌گرفت. 🔸این زندان سرانجام در سال 1381 تعطیل و تبدیل به موزه عبرت ایران شد که گوشه‌ای از شکنجه‌ها و شکنجه گران و شکنجه شوندگان زمان پهلوی را بازسازی می‌کند.

آدرس: تهران – میدان امام خمینی(ره) – ابتدای خیابان فردوسی جنوبی – خیابان کوشک مصری – خیابان شهید یارجانی – پلاک11

اراضی عباس آباد

125

اراضی عباس آباد، مکانی جذاب برای تهران گردی های تابستانی

کاخ موزه نیاوران

talar

کاخ نیاوران، یکی از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری شمال شهر تهران است که آوازه بین المللی دارد. لوکیشن بسیاری از فیلم ها و سریال های تلویزیونی در چند دهه اخیر بوده و یکی از مقصدهای گردشگری معروف ایران در TripAdvisor. بناهای مجموعه کاخ نیاوران متعلق به دوره‌های قاجار و پهلوی است. ابتدا شاهان قاجار کاخ نیاوران را مکان خوش آب و هوا جهت اقامت ییلاقی خویش برگزیدند. فتحعلی‌شاه قاجار برای تفریحات تابستانی خود دستور می‌دهد تا در منطقه‌ای خوش آب و هوا خارج از شهر تهران که وسعتی بسیار کمتر از امروز داشت باغی مصفا بسازند. در کنار روستایی که «گُرده‌وی» یا «گُرده‌به» خوانده می‌شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود باغ را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی‌ شاه که در جای نیزار ایجاد شد را «نی‌آوران» نامیدند که بعدا به نام «نیاوران» مشهور شد. محم دشاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده‌ ای بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه «کاخ صاحبقرانیه» را در باغ نیاوران ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در باغ نیاوران ساخته شد، مشهور به کوشک احمدشاهی است. بخش هایی از کاخ نیاوران، اکنون در اختیار نهادهای دولتی بوده و امکان بازدید از آن وجود ندارد.

تالار آینه کاخ گلستان

 

tala

تالار آینه یا تالار سلام در کاخ گلستان، نگین کاخ های ایران، یکی دیگر از مقصد های گردشگری شماره 1 پایتخت ایران است. جایی که شکوه معماری کاخ های تهران را در آن می توان شاهد بود و شکوه و ابهت خاصی دارد. تالار آینه یکی از اتاق‌ های زیبای کاخ گلستان تهران می‌باشد که در سمت غربی مجموعهٔ گلستان و بالای سردرب ورودی عمارت اصلی و در غرب تالار سلام واقع شده‌است. این تالار به همراه تالار سلام در سال 1253 شمسی توسط صنیع الملک ساخته شد و اتمام تزیینات آن تا سال 1261 شمسی طول کشید. ضلع جنوبی این تالار به باغ گلستان است و دارای سه ارسی بزرگ قوسی شکل به سمت باغ و دو درب و یک پنجره قوسی بزرگ در سمت عمارت است. در این تالار از آینه‌ کاری بسیار زیبایی انجام شده‌است. معماری و طراحی این بنا را ابوالحسن معمار باشی معروف به صنیع‌الملک انجام داده است و مباشرت بنایی آن نیز با میرزا یحیی خان معتمدالملک وزیر بنایی بوده است.

موزه هنرهای معاصر  تهران: موزه  2.5 میلیارد دلاری ایران

tala1

جشنواره ای از تابلوهای نقاشی نفیس و گران قیمت از هنرمندان ایران و جهان در موزه هنرهای معاصر تهران که در کارگر شمالی قرار دارد، این موزه را به یکی از معروف ترین موزه های هنر معاصر جهان بدل کرده است. موزه هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناس‌ترین موزه‌های ایران است. این موزه در سال 1356 خورشیدی (22 مهر برابر با 14 اکتبر 1977 میلادی) به کوشش و ابتکار فرح پهلوی و با پشتیبانی دفتر مخصوص او، در گوشهٔ غربی پارک فرح (بوستان لاله کنونی) در امیرآباد تهران بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد. موزهٔ هنرهای معاصر تهران شامل جامع‌ ترین و مهم‌ ترین گنجینه‌های هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمال و مالک یکی از 5 تا 10 مجموعهٔ مهم هنر نوگرا در دنیا به شمار می رود. موزه هنرهای معاصر، دارای کارهای مهمی از جنبش‌ های هیجان‌ نمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینی‌ مالیسم، مفهومی، و فوتورئالیسم است. در گنجینهٔ دائمی موزه بیش از 3000 اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری می‌شود که نزدیک به 400 عدد از آن‌ها، دارای ارزش استثنایی هستند. از جمله آثار مهم موزه، می‌توان به کارهای بسیار شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت، و جاکومتی اشاره کرد. موزه هنرهای معاصر تهران هم چنین مالک مجموعهٔ بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است. گنجینهٔ موزه هنرهای معاصر تهران از اموال عمومی ایران محسوب می‌شود. این موزه در حال حاضر موزهٔ هنرهای معاصر تهران، یکی از واحدهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

موزه ملی ملک: بزرگ ترین مجموعه وقفی خصوصی ایران

موزه ملک 5

یکی از دیدنی ترین و همچنین ناشناخته ترین موزه های پایتخت، موزه و کتابخانه ملی ملک است که جشنواره سکه ها و کتب خطی تاریخی به شمار می رود و در خیابان امام خمینی تهران قرار دارد. کتابخانه ملی ملک با داشتن 19 هزار عنوان نسخه خطی نادر و نفیس، یکی از شش گنجینه بزرگ نسخ خطی ایران است. پنج کتابخانه دیگر عبارت اند از کتابخانه ملی، کتابخانه آستان قدس رضوی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه مرحوم آیت‌ الله مرعشی نجفی و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران. در این میان، امتیاز کتابخانه ملک به نفیس بودن و ارزش هنری آثار است. همچنین این کتابخانه دارای حدود 70 هزار کتاب چاپی، 3400 کتاب چاپ سنگی و 548 عنوان نشریه ادواری در 4000 مجلد است. بخش قابل توجهی از کتاب‌های چاپی متعلق به پیش از سال 1320 خورشیدی هستند و در زمره نخستین کتاب‌ های چاپی ایران قرار می‌ گیرند. کتابخانه ملک پیوسته با خرید کتاب‌های خطی و چاپی از محل عواید موقوفات ملک غنی تر می‌شود. غیر از مخازن کتاب و تالار های مطالعه، بخش‌ های مجهزی هم برای انجام امور فنی از قبیل مرمت نسخ خطی، عکاسی و تهیه میکرو فیلم، صحافی، جلدسازی و… ایجاد شده‌ اند. در کنار این بخش‌ ها انتشارات مؤسسه از سال 1348 برای چاپ و نشر نسخ خطی موجود در کتابخانه و آثار پژوهشی مرتبط با آن‌ ها تأسیس شده‌است.

شهرک سینمایی غزالی

126

شهرک سینمایی غزالی شهرکی است در غرب تهران، که به همت علی حاتمی برای ساختن فیلم و سریال های تاریخی و قدیمی در سال 1358 ساخته شد یکی از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری هنری پایتخت است که خیلی مورد توجه هموطنان تهرانی قرار ندارد. از مکان های فضاسازی شده در این شهرک می توان به میدان توپخانه، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه،ساختمان سینما تابان، جواهر فروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شاه آباد، کافه پارس تهران قدیم، نماهایی از خیابان اکباتان و لاله زار و… اشاره کرد.

آدرس: آدرس: تهران ، میدان آزادی ، کیلومتر 15 جاده مخصوص کرج ، بعد از کارخانه سایپا، خیابان 55، شهرک سینمایی غزالی

تهران از برج میلاد

5

بافت شهری تهران از فراز بلند ترین برج ایران (برج میلاد تهران) که میتواند مورد استقبال ارتفاع گردهای تهرانی قرار بگیرد.

بازار تجریش

5

خوردنی های خوشمزه رنگارنگ در بازار سنتی تجریش که یکی از مقصدهای گردشگری همیشه شلوغ شمال پایتخت است و در شب ها، یکی از پاتوق های گردشگری تهرانی ها می شود.

موزه عروسک های ملل

7

آدرس: خیابان میرداماد – نفت جنوبی – کوچه تابان – پلاک 11 – واحد 2 شماره تماس: 22222300

اکباتان

9

تصویری دیدنی از مجتمع مسکونی اکباتان تهران که نماد تهران نوین در عصر پهلوی بود

موزه عکسخانه تهران

10

موزه عکسخانه ایران: در میدان هفت تیر، خیابان بهار شیراز واقع شده ‌است، بدست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ساخته شده ‌است و اولین موزه تخصصی کاربردی در ایران و خاورمیانه است.

دریاچه خلیج فارس: بزرگ  ترین دریاچه مصنوعی خاورمیانه

11

دریاچه چیتگر یا دریاچه شهدای خلیج‌فارس دریاچه‌ای مصنوعی است که در منطقه 22 شهرداری تهران واقع شده‌است. مساحت این دریاچه 130 هکتار است و در مجاورت آن 120 هکتار مجموعه تفریحی ایجاد شده است

ناصرخسرو

12

تصویری از پاییز خیابان ناصر خسرو تهران که یکی از خیابان های تاریخی شهر است. از میدان توپخانه آغاز شده و در خیابان پانزده خرداد (بوذرجمهری) پایان می‌پذیرد. خیابان‌های صور اسرافیل و سعدی جنوبی در مسیر این خیابان قرار دارند. این خیابان دارای بناهای تاریخی بسیاری از جمله شمس‌العماره و دارالفنون است. اولین داروخانه و چاپخانه تهران نیز در این خیابان بنا شد. در حال حاضر این خیابان بورس لوازم پزشکی و تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و کتاب و لوازم التحریر و لوازم دوربین می‌باشد. تاریخ احداث این خیابان به 1285 باز می‌گردد، پیش از آن خندق قسمتی از ارگ سلطانی بوده‌است. پس از ساخت خندق جدید، خندق قدیم را پر کرده و آنرا به خیابان تبدیل می‌کنند و به فرمان ناصرالدین شاه «ناصریه» نام می‌گیرد. چهار سال بعد سامان دادن آن به امین حضور محول می‌شود و او پس از چند سال کوشش سروسامانی به این خیابان می‌دهد. برای بازدید از کاخ گلستان، میتوانید از این خیابان به سمت این مجموعه فرهنگی بروید.

دربند گردی

13

دَربَند، یکی از محله‌های تهران، از دهکده‌ های قدیمی شمیران است که در شمال باغ سعدآباد قرار دارد. محله دربند از مناطق خنک و گردشگری تهران محسوب می شود. دربند در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا قرار گرفته و آغاز یکی از راه‌ های اصلی صعود کوهنوردان به البرز مرکزی است. کوره‌ راهی از دربند آغاز می‌شود و به آبشار دوقلو و پناهگاه شیرپلا ختم می‌شود. محله‌های قدیمی دربند عبارت‌اند از: مرغ‌ محله (مغ‌محله)، کنار محله، کلاغ‌ پر و سربند. رودی به نام رودخانه دربند از میان دهکده دربند می‌گذرد. دره‌های اصلی رودخانهٔ دربند عبارت‌اند از: دره اوسون، دره آبشار، دره امامزاده ابراهیم، دره کاک، آب شیردره و دره زون.

باغ موزه دفاع مقدس

14

باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت به عنوان محلی برای ارائه بخش اندکی از حماسه ملت غیور ایران در دوران انقلاب و دفاع مقدس در کنار مجموعه های بزرگ فرهنگی به عنوان قطب فرهنگی شهر تهران قرار گرفته است. و به ارائه محتوای حماسی و معارف دفاع مقدس در قالب فناوری های نوین اعم از نمایشی، تعاملی و تلفیقی می پردازد. این باغ موزه با استفاده از صدها نمایشگر و بازسازی صحنه های دفاع مقدس و استفاده از فناوری های نوین در کنار راویـان ویژه که خود فرمانده و یا رزمنده دوران دفـاع مقـدس بوده به روایت صحنه ها و تـاریخ دفـاع مقـدس می پردازند. نشانی: ونک ـ بزرگراه شهید حقانی ـ خیابان سرو ـ ضلع جنوبی ایستگاه مترو شهید حقانی.

موزه مینیاتور تهران

15

باغ موزه مینیاتور تهران بوستانی در شرق تهران است که با هدف نمایش ماکت‌ های مینیاتوری آثار میراث جهانی ایران که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده‌اند، ساخته شده است. وسعت این پارک حدود 3 هکتار است. این بوستان در شمال خیابان جانبازان (گلبرگ) و شرق خیابان کرمان قرار دارد. در فاز نخست ماکت تخت جمشید، چغازنبیل، میدان نقش جهان اصفهان، پاسارگاد، تخت سلیمان، گنبد سلطانیه، ارگ بم، کلیساهای ارامنه، کوه کتیبه بیستون، مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی، بازار تبریز و آبشارهای شوشتر برای بازدیدکنند گان ارائه شده است. در فاز بعدی این پارک، گسترش ماکت‌های مینیاتوری گنبد قابوس، مسجد جامع اصفهان، کاخ گلستان و روستای دستکند میمند کرمان و دیگر باغ‌های نه گانه ایرانی به اجرا در می‌آید.

خانه موزه استاد مطهری

16

خانه شهید مرتضی مطهری در سال 1386 به موزه تبدیل شد. استاد مطهری در سال 1346 به دلیل تاسیس حسینیه ارشاد و با اصرار دوستان خود برای نزدیکی به حسینیه، به این خانه نقل مکان کرد. وی در مدت 9 سال اقامت خود در این خانه (از 1346 تا 1355) که بیشترین زمان را نسبت به بقیه سال‌های سکونت خود در تهران داشت، بیش­ترین آثار خود را در این خانه تالیف کرد. کتاب‌های «نظام حقوق زن در اسلام»، «مساله حجاب»، «علل گرایش به مادی‌گری» و «امدادهای غیبی در زندگی بشر» جزو این آثار است. این خانه محل رفت‌و‌آمد اشخاص بزرگی مانند رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دکتر علی شریعتی و بسیاری از روحانیون و شخصیت‌ های دیگر بوده است. خانه در دو طبقه بنا شده است که در طبقه اول دست‌نوشته‌ها و وسایل شخصی شهید مطهری و در طبقه دوم کتاب‌های آن شهید به نمایش درآمده است. ساعات بازدید: 9 الی 17

آدرس: خیابان شریعتی، خیابان دولت، نرسیده به حسینیه یزدی‌ها، نبش بن‌بست صدرا، شماره 116

حمام تاریخی نواب: لوکیشن فیلم قیصر

17

لوکیشن فیلم قیصر، یکی از حمام های تاریخی تهران، حمام نواب است که از جمله آثار دوره قاجاریه پایتخت به شمار می رود و در خیابان 15 خرداد شرقی، کوچه بیک دامغانی( بازارچه نواب سابق) قرار دارد. توسط زنانی به نام‌های سارا سلطان خاتون و سارا حاجر خاتون که دختران فردی به نام نواب بوده‌اند ساخته شده است. حمام نواب، پاتوق فرهنگی بافت تاریخی شد حمام نواب برای جلوگیری از اتلاف گرما و امکان استفاده از آب قنوات و چشمه‌ها به برای استحمام، پایین‌ تر از سطح زمین ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا شامل آجر، آهک، ساروج، سنگ و کاشی است. در این بنا پس از مرمت، از سیمان نیز برای حفظ آن استفاده شده است. حمام نواب دارای بخش‌هایی چون هشتی، سربینه، تنظیف گرمخانه، سرویس بهداشتی، خزینه، استخر و ستون است.

پارک ژوراسیک  تهران

18

پارک ژوراسیک تهران یا بوستان دایناسور های متحرک یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در میدان بهرود سعادت آباد تهران است. این پارک با انواع مجسمه‌ های دایناسورها در گونه‌های مختلف و ابعاد واقعی نخستین پارک موضوعی پایتخت به شمار می‌رود که به معرفی انواع دایناسورها به همراه نمایش مجسمه‌های متحرک دایناسورها همراه با صدا و جلوه‌های ویژه می‌پردازد. احداث پارک ژوراسیک در اوایل اسفند ماه 1392 خورشیدی به بهره‌برداری رسید. مساحت کل بوستان ژوراسیک تهران 30 هزار متر مربع است که در آن مجسمه متحرک 28 دایناسور قرار گرفته است. در این بوستان نام علمی، روش زندگی و خوراک دایناسورها به نمایش گذاشته شده است، این دایناسورها به شکل کاملاً طبیعی طراحی شده‌اند به طوری که قادر هستند پلک بزنند و دست و پای آنها حرکت می‌کند. همچنین یک تخم دایناسور که نوزاد دایناسور از آن بیرون می‌آید و دوباره به داخل فرو می‌رود نیز طراحی شده است

تابستان گردی در پارک جنگلی  چیتگر تهران

19

پارک جنگلی چیتگر از پارک‌ های جنگلی شهر تهران است که از شمال به زمین‌های چیتگر، از جنوب به آزادراه تهران-کرج از غرب به آزادشهر و پیکان‌شهر و از شرق به منطقهٔ خرگوش‌دره محدود می‌شود. این پارک با 950 هکتار زمین پردرخت از بزرگ‌ ترین بوستان‌های جنگلی استان تهران به شمار می رود. هدف از احداث این بوستان جنگلی که در آغاز مسیر وزیدن باد غربی به شهر تهران قرار گرفته، بالا بردن مقدار اکسیژن هوای تهران بوده‌است. این پارک دارای یک پیست و مسیرهای دوچرخه‌سواری و امکانات اسکیت‌سواری است. همچنین ایستگاه مترو چیتگر مقابل درب شمارهٔ 1 و ایستگاه مترو ایران‌خودرو مقابل درب‌های 5 و 7 قرار دارد. دریاچه چیتگر در مجاورت این پارک جنگلی واقع شده است. پوشش درختی پارک در مجموع مساحتی در حدود 734 هکتار را در بر می‌گیرد و حدود 53 درصد از آنها را گونه‌های سوزنی برگ مانند کاج الداریکا، سرو نقره‌ای و سرو خمره‌ای و حدود 47 درصد از درختان را 9 گونه درختی پهن‌برگ (از جمله اقاقیا، زبان گنجشک، نارون چتری، ارغوان، داغداغان، افرای زینتی، پلت، بلوط و ایلان) تشکیل می‌دهد

شب گردی تابستانی در پارک پایداری

20

پارک پایداری در منطقه 3 تهران واقع شده و در گذشته نامش قبا بود! آبنمای زیبایی دارد که اکثر اوقات مردم در اطراف آن ورزش می کنند. به دلیل داشتن آمفی تئاتر باز و مجاورت با فرهنگسرا در منطقه پاسداران شناخته شده و معروف است.

باغ فردوس: موزه سینما تهران

21

باغ فردوس محله‌ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده‌ است. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان قرار دارد که یکی از مقصدهای موزه گردی، سینماگردی و کافه گردی  شمال تهران به شمار می رود.

ارتفاع گردی در تهران

22

یکی از نقاط ارتفاع گردی در تهران، علاوه بر بام تهران، برج میلاد تهران است که در روزهای گرم تابستان، محیط فرح بخش برای گردشگران هیجانی در پایتخت است تا از رستوران گردان و کافه ها و نمایشگاه های آن بازدید کنند. تصویری که مشاهده می کنید، از فراز سکوی دید باز برج میلاد تهران گرفته شده است

کاخ گلستان: نگین کاخ های ایران و افتخار  تهران

11

مجموعه تاریخی گلستان، یکی از پر گردشگر ترین مقصدهای توریستی پایتخت است که حتی در روزهای گرم تابستان نیز مملو از گردشگرهای داخلی و بین المللی میشود. کاخ گلستان با قدمتی بالغ بر 440 سال یکی از منحصر به فردترین مجموعه‌های تاریخی ایران به شمار می رود. اطلاق نام گلستان به این مجموعه ریشه در بنیان تالاری بنام «گلستان» که از بنا های عهد آقا محمد خان قاجار بوده و در سال 1216 ه. ق و در عهد فتحعلی شاه قاجار به پایان می‌رسد دارد. کاخ گلستان از عهد صفویه تا دوران معاصر دستخوش تغییراتی گردیده‌ است. هر چند که بنیان کاخ گلستان به دوران شاه عباس صفوی و به سال 998 ه. ق و با احداث چهار باغی در داخل حصار شاه طهماسب و بعدها و در زمان شاه سلیمان صفوی (1109 – 1078 ه. ق) با ساخت دیوان خانه‌ای در همان محدوده چنارستان شاه عباسی شکل می‌گیرد ولی امروزه از آن بنیان‌ها اثری در میان نیست؛ و داشته‌های موجود کاخ گلستان از لحاظ دیرینگی محدود به بخشی از آثار و ابنیه از دوران زندیه بوده و فراتر از آن نمی‌رود. نمایی از کاخ گلستان نمایی از تالار اصلی عمارت بادگیر در کاخ گلستان کاخ گلستان در دوم تیرماه 1392 خورشیدی و در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در پنوم پن، پایتخت کامبوج به عنوان میراث بشری از جانب یونسکو به ثبت رسید.

گردشگری در خیابان سی تیر

111

خیابان 30 تیرِ، یکی از مقصدهای شکم گردی تابستانی در تهران است. بعد از گذشتن از خیابان جمهوری، خیابان سی تیر آغاز می‌شود. در یک سمت خیابان تا چشم کار می‌کند، مغازه است؛ مغازه‌ هایی که فرم قدیمی خود را حفظ کرده‌اند و بیشتر صاحبانشان آنها را از پدر و پدر بزرگ خود به ارث برده‌اند. حتی خود خیابان هم به نسبت دیگر خیابان‌های تهران کمتر دچار تغییر و تحول شده است. همین امر باعث می‌شود حس نوستالژی غریبی در وجودتان پیدا شود و با دیدن کافه گل رضائیه با ظاهری قدیمی این حس تشدید می‌شود. داخل کافه که می‌روید دیوار‌های پوشیده از عکس‌های نویسندگان و شاعران، میز و صندلی‌های چوبی ساده و نور قرمز ـ که فضا را گرم‌تر کرده است. گشتی در خیابان 30 تیر، شما را با مقصدهای گردشگری تاریخی و باستانی بسیاری در مرکز شهر آشنا می کند که موزه ملک و موزه پست و موزه آبگینه و موزه ملی ایران، از آن جمله است.

قصر یاقوت

114

قصر یاقوت از کاخ‌های شرق تهران در دوره پادشاهی ناصرالدین‌شاه قاجار است که در چهلمین سال پادشاهی او ساخته شد. قصر یاقوت از بخش‌های قصر بیرونی و حرم‌ خانه سلطنتی تشکیل شده بود.

114

عمارت قصر یاقوت (کاخ یاقوت و یا کاخ سرخه حصار). این کاخ درون پهنه کنونی «بیمارستان شهید لواسانی» جای دارد. این اثر در تاریخ 1 مهر 1382 به‌عنوان یکی از آثار ملی ثبت گردید.

خانه امام جمعه

115

خانه امام جمعه، خیابان ناصر خسرو روبروی وزارت دارائی کوچه امام جمعه. این بنا، نخست خانهٔ میرزا آقاخان نوری صدراعظم ناصرالدین شاه بود و بعدها امام جمعهٔ خوئی آن را خرید و در آن ساکن شد.

امام زاده یحیی تهران

117

امامزاده یحیی نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که در کوچه‌ای به همین نام در خیابان ری، نرسیده به خیابان شهید مصطفی خمینی در یکی از محلات قدیمی شهر تهران که سابقاً به آن عود لاجان گفته می‌شد واقع شده‌است. نسبت ابوالقاسم عزالدین یحیی که از نقبای شهرهای قم و ری بوده‌است به امام سجاد می‌رسد و گفته می‌شود برادر اوست. این بنا دارای صحن وسیع، مسجد، ایوان، رواق، ضریح، حرم آیینه کاری، سرداب، گنبد کاشی مخروطی شکل و سقاخانه‌ است. قدیمی‌ترین اثر منقول این بقعه تاریخی که ساختمان اصلی بنای آن نیز به دوره مغول نسبت داده می‌شود، صندوق چوبی روی مرقد است که دارای تاریخ 895 هجری است.

120

درخت چنار امامزاده یحیی در محله عودلاجان با بیش از 900 سال سن کهن سال ترین موجود زنده ی تهران است!

بادگیر تهران

119

بادگیر آب انبار یوسف آباد دومین بادگیر مرتفع تهران قریه و عمارت یوسف آباد که سالها پیش توسط مرحوم میرزا یوسف مستوفی الممالک ساخته شد، در میانه اش آب انباری داشت که هنوز آن یادگار باقی مانده و ثبت ملی شده است. این آب انبار بادگیر مرتفعی نیز داشت که به جرات می توان گفت بعد از بادگیر کاخ گلستان، مرتفع ترین بادگیر در آن روزگار بود.متاسفانه از تاریخچه تخریب این اثر ارزشمند اطلاعات موثق و مستندی در دست نیست اما خوشبختانه آب انبار یوسف آباد این روزها در حال احیا است. عکس از مرحوم منوچهر ستوده منبع: کتاب تهران در تصویر. جلد 2 . مرحوم یحیی ذکا و محمد حسن سمسار، انتشارات سروس، چاپ سال 1376

موزه پروفسور حسابی

122

موزهٔ دکتر حسابی، یکی از موزه‌های تهران است که پس از مرگ محمود حسابی، فیزیکدان شهیر ایرانی، در سال 1371 در محل خانهٔ او ایجاد شد. این موزه که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها و تقدیر نامه‌ها و عکس‌های قدیمی محمود حسابی به نمایش گذاشته شده‌اند در خیابان مقصودبیک قرار دارد که در گذشته چهارراه حسابی نامیده می‌شد. بنای ساختمان موزه در سال 1310 ساخته شده و موزه در طبقهٔ سوم این بنا قرار دارد. علاوه بر خود بنا که قدمت زیادی دارد و وسایل دکتر حسابی که در این موزه به نمایش گذاشته شده، این مکان تا حدی نمایشگر نحوهٔ زندگی دکتر حسابی نیز هست؛ از جمله، در این موزه می‌توان تغییراتی که حسابی در منزل داده تا زندگی برای همسر کم‌بینایش آسان‌تر شود، یا نحوهٔ استفاده دوبارهٔ وی از وسایل خراب را دید. مدیریت این موزه به عهده ایرج حسابی است که فرزند محمود حسابی است. موزه دکتر حسابی دو بخش فعال دارد: بخش فرهنگی که وظیفه چاپ و نشر آثار محمود حسابی را بر عهده دارد و بخش علمی که دربارهٔ زندگی و تحقیقات علمی حسابی فعالیت می‌کند. در سال 1388 مدیریت موزه اعلام کرد که سالانه 100 پروژه دبیرستانی و 200 تا 300 پروژه دانشگاهی در این موزه انجام می‌شود.

تابستان های بلند در گنبد مینا

123

گنبد مینا نام بزرگترین آسمان‌نمای ایران است که در سال 1393 در به بهره‌برداری رسید. در این دوره و زمانه که آلودگی هوا مانع از این شده است تا کمتر به آسمان نگاه کنیم، چنین بنایی به منظور جدا کردن ما از زندگی پر هیاهوی شهری ساخته شده است، تا برای ساعتی هم شده بر روی صندلی نشسته و دیدن زیبایی‌های آسمان لذت ببریم و کهکشان‌ها و ستاره‌ها را از نزدیک‌ ببینیم و از دیدن آنها لذت ببریم. گنبد مینا، بزرگترین آسمان‌نما یا پلانتاریوم خاورمیانه، یک شبیه‌ساز از جهان هستی و کرات و ستارگان است که در آن به صورت سه بعدی فیلم‌هایی با موضوعات نجومی به نمایش در می‌آید.

عمارت عین الدوله

124

عمارت عین‌الدوله یکی از بناهای تاریخی تهران است که شاید کمتر نامی از آن را شنیده باشید. این بنا مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی اول است و معماری آن هم به سبک معماری دوران قاجار انجام شده است. امروزه از باغی که این عمارت در آن قرار داشته، تقریبا چیزی باقی نمانده است. اما خوشبختانه بنای عمارت پا برجا باقی مانده و به گفت مدیر این مجموعه، اگر همه چیز به خوبی پیش برود در فصل بهار شاهد افتتاح نگارخانه برگ در آن خواهیم بود. مهم‌ ترین واقعه‌ای که در این عمارت رخ داده است، برگزاری کنفرانس تهران در زمان جنگ جهانی دوم بوده است. بازدید از فضای بیرونی عمارت همه روزه به جز جمعه‌ها و ایام تعطیل از ساعت 8 صبح تا 4 بعدازظهر امکان‌ پذیر است.

آدرس: پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، شماره 17

موزه تیمور تاش

130

موزه جنگ؛ عمارتی با نمای آجری، آیینه‌کاری‌های نفیس و زیبا در سقف تالار اصلی، گچ بری‌های ظریف و زیبا در سرستون‌ها و سایر بخش‌های بنا و درها و پنجره‌های چوبی با فرم و اشکال خاص که پس از پیروزی انقلاب به آن خانه «تیمورتاش» می‌گویند. این بنای تاریخی که مربوط به عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار پهلوی اول است در سال 1383 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.این موزه در میدان پاستور و روبروی مترو میدان حر در داخل دانشگاه جنگ واقع شده است و اکنون برای اولین بار به روی عموم باز شده است

آدرس: نشانی: خیابان کارگر جنوبی، پایین تر از میدان پاستور

باغ ملی گیاه شناسی

1300

باغ گیاه‌شناسی ملی ایران یکی از باغ‌های گیاه‌شناسی ایران است که در نزدیکی تهران، در منطقهٔ چیتگر در محله آزادشهر قرار دارد. این باغ زیر نظر مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اداره می‌شود. عملیات اجرایی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در سال 1347 با واگذاری قطعه زمینی از مراتع ملی شده در اراضی چیتگر واقع در کنار اتوبان تهران-کرج آغاز گردیده و مراحل نهایی خود را طی می‌کند. مساحت باغ حدود 145 هکتار می‌باشد. ارتفاع آن از سطح دریا 1320 متر بوده و دارای آب و هوای نیمه‌خشک و میزان بارندگی متوسط سالیانه حدود 240 میلیمتر است. حداکثر دمای هوا در ماه‌های تیر و مرداد به 43–42 درجه سانتیگراد و حداقل دمای هوا در زمستان به پائین‌تر از 10- درجه سانتیگراد می‌رسد.  یک میدان در مرکز باغ پیش بینی شده که چهار بلوار در چهار جهت به آن می‌پیوندد. در این باغ 64 گونه درخت و درختچه از اقلیم خزر، 240 گونه گیاهی از اقلیم البرز، 42 گونه چوبی و 30 گونه علفی از اقلیم زاگرس و 23 اجتماع گیاهی و حدود 40 گونه گیاهی از اقلیم کویری و بیابانی ایران وجود دارد، اقلیم چین و ژاپن، اقلیم هیمالیا، اقلیم قفقاز، اقلیم سیبری و آمریکا و باغ‌های اروپایی از اقلیم‌های جهانی این باغ است

آدرس: اراضی چیتگر- اتوبان تهران- کرج

آبشار شکرآب

1400

در بخش رودبار قصران شهرستان اوشان در استان تهران واقع است. برای رسیدن به این آبشار از تهران از طریق جاده لشگرک به دو راهی لواسان و فشم باید رفت. در مسیر فشم، به سمت اوشان و سپس روستای آهار که آخرین نقطه ماشین رو است، بقیه مسیر پیاده باید طی شود. روستای شکرآب در سیزده کیلومتری فشم و در میان باغ‌های سرسبز منطقه جلوه زیبایی دارد. 4 کیلومتر مانده به فشم، یک دوراهی است که مسیر سمت چپ به اوشان، باغ گل، ایگل، آهار و شکرآب منتهی می‌شود. از محل روستای آهار تا آبشار حداکثر 2 ساعت پیاده‌ روی باید طی کرد. رودخانه آهار به طول 15 کیلومتر از دامنه‌های کوه صندوق چال سرچشمه گرفته و در مسیر خود از دره‌های کوه تاربیشه گذشته و پس از مشروب کردن روستاهای مسیر به جاجرود می‌ریزد. پس از طی کردن شهر اوشان و روستای آهار به منطقه ییلاقی شکراب می‌رسیم. از روستای آهار تا شکرآب باغ‌های فراوان گیلاس و آلبالو وجود دارد که در ماه‌های اواخر خرداد تا اوایل مرداد درختان پر از میوه می‌شوند. مسیر آهار به آبشار شکرآب یکی از مسیرهای دیدنی و جذاب تهران است که با داشتن طبیعتی زیبا پذیرای میهمانان و گردشگران فراوانی است. وجود رودخانه زلال، کوه های مرتفع، درختان سبز و راه نسبتا هموار آن، این نقطه را به منطقه‌ای پر بازدید مبدل کرده است.

23

برای گردش در تهران، از ستاد گردشگری شهرداری تهران مشاوره رایگان دریافت کنید و در تورهای گردشگری روزانه شرکت کنید تا مناطق مختلف پایتخت را در قالب تورهای هیجان انگیز نیمروزی با حضور شهروندان تهرانی مشاهده کنید. برای خرید تورها با تلفن 137 شهرداری تهران تماس بگیرید

وجه تسمیه محله های تهران

112

تصویری از منطقه کامرانیه در شمال پایتخت

آیا تاکنون با وجه تسمیه محلات تهران آشنا بودید؟ فهرست زیر، شما را با وجه تسمیه برخی از نقاط پایتخت آشنا می کند و گشتی به تاریخ معاصر تهران و ایران است. روزگار میرزا ها و اعظم ها و مخبرها و مشیرها و خانان.

113

بام یکی از برج های مسکونی محله نیاوران تهران

  • منیریه: منیرالسلطنه (مادر کامران میرزا نایب السلطنه)
  • کامرانیه: کامران میرزا نایب السلطنه امیرکبیر
  •  آجودانیه: آقا رضا آجودان مخصوص اقبال السلطنه عکاسباشى
  • اختیاریه: غلامحسین غفارى صاحب اختیار وزیر مخصوص امین خلوت وزیر دربار اعظم
  • امیریه: امیرکبیر کامران میرزا نایب السلطنه
  • فرمانیه: عبدالحسین میرزا فرمان فرما
  • یوسف آباد: میرزا یوسف آشتیانى صدراعظم مستوفى الممالک
  • سلیمانیه (اصفهانک): امیر سلیمان خان قاجار اسکندرلوى قوانلو خازن السلطنه (پسر دوم علیرضا خان قاجار عضد الملک وزیر حضور همایون نایب السلطنه)
    امین آباد (ابتداى جاده ورامین): میرزا اسماعیل خان امین الملک (پسر آقا ابراهیم آبدار امین السلطان اولعلى آباد)
  • محمودیه: میرزا محمود خان علامیر احتشام السلطنه (دومین رئیس مجلس شوراى ملى)
  • اقدسیه: امین اقدس (از همسران ناصرالدین شاه)
  • مسعودیه: مسعود میرزا یمین الدوله ظل السلطان
  • مجیدیه: سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله صدراعظم اتابک اعظم
  • لالیه: سلطان حسین میرزا جلال الدوله (از پسران مسعود میرزا ظل السلطان)
  • داوودیه: میرزا داوود خان خواجه نورى (از پسران میرزا آقاخان نورى اعتماد الدوله صدراعظم)
  • حکیمیه (در شرق تهرانپارس): میرزا علینقى حکیم الممالک والى مشاور السلطان
  • جمشیدیه (خیابان و پارک): جمشید خان دَوِلّو قاجار مستشار اعظم (مهندس جمشید دولو قاجار، برادر امیر هوشنگ دولو قاجار آصف السلطنه سوم و پسر محمد ولى خان دولو قاجار آصف السلطنه دوم حاجب الدوله)
  • جوادیه: جواد فرد دانش (مشهور به جواد آقا بزرگ) مالک بسیارى از زمین هاى این محله.
  • احتسابیه (شمال شرق تهران): محمدتقى خان احتساب الملک (پسر عبدالعلى خان ادیب الملک پسر حاجى على خان مقّدم مراغه اى اعتماد السلطنه حاجب الدوله)
  • عباس آباد: ملّا عباس ایروانى
116

شرکت AIRBNB، درگاه معروف رزرواسیون مکان های اقامتی خودمانی در سراسر جهان در اینستاگرامش نوشت: اگر پاریس، شهر عشق است، ایران، کشور عشق است.

روزهای تابستان را با تهرانگردی هیجانی خاطره انگیز کنید.تهران را با اپلیکیشن تهرانگردی ببینید. اگر به مقصدهای گردشگری معرفی شده رفتید، تصاویر خود را از طریق کانال های روزیاتو در شبکه های اجتماعی ارسال کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان