ماهان شبکه ایرانیان

برزخ بلوغ !

با نوجوانان بالغ چگونه رفتار کنیم؟   در پروسه تربیت فرزندان، دوران بلوغ آنها را مهمترین برهه می نامند

برزخ بلوغ !

با نوجوانان بالغ چگونه رفتار کنیم؟
 

در پروسه تربیت فرزندان، دوران بلوغ آنها را مهمترین برهه می نامند. والدین کودک ناگهان متوجه سرکش شدن او شده و در این میان ناآگاهی از اصول تربیتی مخصوص این دوره می تواند بسیار خطرناک باشد. به تعاریف، نکات و توصیه هایی در مورد بلوغ نوجوانان توجه کنید:
1 ـ بلوغ در واقع حد فاصلی بین کودکی و نوجوانی است که با ظهور برخی از ویژگی های فیزیکی و جسمانی همراه می شود. سن رسیدن به بلوغ در افراد مختلف متفاوت است، اما غالباً بین 10 تا 14 سالگی رخ می دهد.
2 ـ به عنوان والدین یک نوجوان، پیش از هر چیز دیگری لازم است اطلاعات خود از دوران بلوغ فرزندتان را افزایش بدهید. اگر بتوانید نسبت به روحیات او اشراف پیدا کرده و رفتارهای بعدی اش را پیش بینی نمایید، غافلگیر نخواهید شد.
3 ـ خیلی زود در مورد سن بلوغ با او صحبت کنید. نباید بگذارید دیر شود و نوجوان، با حالت های خاص فیزیکی یا سؤالات متعدد خاص این دوره تنها بماند. به او در مورد تغییراتش توضیح بدهید و سؤالات وی را بدون پاسخ نگذارید، اما توجه داشته باشید اطلاعات اضافی که نمی تواند هیچ کمکی به وی بکند را نیز در اختیارش نگذارید.
4 ـ هر چقدر بحث در مورد دوران بلوغ را به آینده موکول کنید، سوء تفاهم کودک افزایش پیدا کرده و از تغییرات روحی و جسمی که برایش اتفاق می افتد، بیشتر رنج خواهد برد.
5 ـ خودتان را جای نوجوان تان بگذارید. با او در رنجی که از این دوران می کشد همدردی کنید و اقتضائات این دوره را درک کنید.
6 ـ قطعاً ضرورت دارد که موضوع خود را در برابر تمایلات جدید و تقاضاهای تازه نوجوان خود مشخص کنید، ممکن است او در مورد تردد با دوستان، پوشیدن لباس های عجیب یا ایجاد تغییر در نحوه آرایش خود، مطالبات عجیبی از شما داشته باشد. بهتر است بدون فکر کردن در مورد پیشنهادات او، با همه آنها مخالفت نکنید و هرازگاهی اجازه دهید برخی از آنها را تجربه کند.
7 ـ اعتراض به رفتارهای تازه نوجوانان را برای وقتی بگذارید که می خواهد کارهای خطرآفرین و مشکل ساز انجام بدهد. مصرف تنباکو، الکل یا مواد مخدر از این دسته است.
8 ـ انتظارات خود از نوجوانان را ثابت نگه دارید. با تغییر مداوم توقعات تان از او، نوجوان خود را دچار سرگیجه و سردرگمی نکنید. در صورت نشان دادن رفتارهای خوب، تشویق را هرگز فراموش نکنید.
9 ـ به او آگاهی بدهید. کتاب های مخصوص بلوغ که مناسب همین رده سنی است را در اختیار او قرار دهید و البته خودتان هم اطلاعات تازه به دست آورید.
10 ـ با والدین دوستان کودک خود در ارتباط باشید. دوران بلوغ، برهه ای است که نوجوان برای برقراری ارتباط با گروه همسالان خود اصرار عجیبی دارد. در ارتباط بودن با والدین رفقای نوجوان تان باعث می شود دورادور او را کنترل کنید.
11 ـ این درست است که بروز تغییرات در این دوره اجتناب ناپذیر خواهد بود، اما نه هر تغییری و نه هر میزان. افت تحصیلی تا حدودی طبیعی است، اما اگر نوجوان شاگرد ممتازتان به تنبل ترین بچه مدرسه تبدیل شد، واکنش نشان دهید. گرایش پیدا کردن به هنجارشکنی گسترده، مصرف الکل و مواد مخدر و... در کنار هر نوع تغییر عجیبی که بیش از شش ماه ادامه داشته باشد، خطرناک است. در این نوع موارد، کنترل خود را افزایش داده و حتماً نوجوان خود را نزد پزشک متخصص ببرید.
12 ـ به تنهایی نوجوان در حال بلوغ خود احترام بگذارید. از کلیات کارهایی که می کند باخبر باشید، اما جزئیات را به خودش بسپارید. انتظار ندارید که او شما را هم به جمع دوستانش دعوت کند؟
13 ـ نگران ور رفتن زیاد نوجوان با اینترنت و تلویزیون نباشید. فقط بدانید که چه می بیند و چه می خواند.
14 ـ قوانین طبیعی و منطقی وضع کنید تا مجبور به نافرمانی نشود. وقتی به شدت به مسابقه فوتبالی که ساعت 23 شب شروع می شود علاقمند است، نمی توانید او را مجبور کنید ساعت 20/30 بخوابد.
15 ـ شخصیت در حال شکل گیری اش را هرگز در جمع خرد نکنید. این کار عواقب عجیب و خطرناکی دارد.
16 ـ این دوره نیز سرانجام به پایان خواهد رسید. مثل همه والدین خوب به کودک تان یادآوری کنید که: «با کمک هم وارد این دوران می شویم و با کمک هم از آن خارج می شویم ».
منبع: نشریه راه موفقیت، شماره 18
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان