ماهان شبکه ایرانیان

خبر تو خبر؛

پیام های یک دیدار عارفانه و روحانی/ پاسخ «مرد کرمانی»به شائبه ها!

در گزارش پیش رو به دیدار «رئیس فراکسیون امید» با «رئیس جمهور» پرداخته ایم؛ این اما همه ماجرای ما نیست. «خبر تو خبر» سوم را از دست ندهید.

پیام های یک دیدار عارفانه و روحانی/ پاسخ «مرد کرمانی»به شائبه ها!

خبرگزاری مهر، گروه سیاست: پاسخ «سیاست مدار کرمانی» به شائبه سازی برخی سایت ها و روزنامه ها، اختلاف «آقای دبیرکل» با ژنرال هایِ سابقا مشارکتی و پشت پرده یک دیدار محرمانه از جمله محورهای سومین بسته گزارشی «خبر تو خبر» است. این همه ماجرای ما نیست! پس این شما و این هم «خبر تو خبر» 23 تیر 96.  

پاسخ «باهنر» به شائبه ها

رسانه های اصلاح طلب در هفته ای که گذشت گزاره حضور «محمدرضا باهنر» رئیس جبهه پیروان در دولت آینده را مطرح کردند. گزاره ای که می توان مدعی شد با هدف اختلاف افکنی میان نیروهای اصولگرا عنوان شده است.

روزنامه «آفتاب یزد» روز شنبه 17 تیر با انتشار گزارش بلندبالایی با عنوان «صید طلایی روحانی»، آغازگر این گزاره بود. این گزارش ضمن پرداختن به رویکرد «مصالحه جویانه» و «مسالمت آمیز» باهنر نسبت به دولت روحانی، احتمال حضور مرد  65 ساله کرمانی در کابینه آینده را مطرح ساخت.

در بخشی از این گزارش آمده است: «با یک نگاه فوتبالی، با توجه به حاشیه‌ها و فرضیه‌هایی که درخصوص باهنرِ پس از پایان مجلس نهم و عدم ثبت نامش برای دوره بعد پیش آمد، شاید باید او را صید طلایی روحانی از بازار نقل و انتقالات سیاسی دانست. باهنر شاید آشکارا به باشگاه قبلی خود پشت نکند اما، بدون شک دور از ذهن نیست که او از فعالیت باشگاهی و حزبی‌اش به تیم ملی برسد. عده‌ای همیشه معتقد بودند و این روزها معتقدترند که مرد با نفوذ لابی‌های پشت پرده، ممکن است نقشی پررنگ در کنار حسن روحانی و دولت دوازدهم ایفا کند. به تیم ملی بپیوندد و در کادر فنی فعالیت داشته باشد.»

این گزارش اما پایان ویراژ رسانه های اصلاح طلب نبود. خبرآنلاین هم روز سه شنبه 20 تیر به موضوع باهنر و مشی اعتدالی وی در قبال پدیده های سیاسی پرداخت. خبرآنلاین در بخشی از این گزارش آورده است:«این روزها که روحانی در سکوت در حال چینش کابینه است برخی از احتمال حضور سیاست پیشه کرمانی در پاستور خبر می دهند، برخی لباس وزارت برای او می دوزند و برخی او را در قامت یک معاون روحانی چون معاون پارلمانی معرفی می کنند برخی چون محسن کوهکن هم به روحانی توصیه می کنند که پست معاون اولی را به باهنر تقدیم کند نه جهانگیری.»

این سایت اصلاح طلب در ادامه به مشی باهنر در ایام انتخابات نسبت به روحانی پرداخت و نوشت:«احتمال حضور او در دولت وقتی با مواضع او در ایام انتخابات کنار هم گذاشته می شود شاید کمی دور از ذهن به نظر نرسد، او در همان ایام تبلیغات انتخاباتی که اکثریت اصولگرایان جبهه مقابل روحانی ایستاده بودند و او و دستاوردهای دولتش را تخریب می کردند پاس گل جانانه ای را به شیخ داد و از عملکرد دولت دفاع کرد. خاصه آنجا که گفت: دولت روحانی در بخش اقتصاد وعده داد تورم را کاهش می ‌دهد و اشتغال و چرخ اقتصادی را راه می‌اندازد، تورم 44 درصد بود و واقعیت این است که 30 درصد کاهش پیدا کرده است.»

باهنر روز چهارشنبه 21 تیر طی نشست خبری به پروژه اصلاح طلبان در ضمیمه کردن وی به دولت روحانی واکنش نشان داد. وی گفت:«اگر من جای روحانی بودم حتما باهنر را به عنوان معاون اول انتخاب نمی کردم. طبیعی است که اختلاف نظرهای جدی در مسائل سیاسی و فرهنگی با روحانی دارم.»

کرباسچی علیه «اتحاد ملت»ی ها

تعیین شهردار آینده تهران، دو قطبی سنگینی میان دو حزب «کارگزاران سازندگی» و «اتحاد ملت» - که بسیاری آن را بدیل حزب مشارکت می دانند - ایجاد کرده است. نمایندگان منتسب به حزب اتحاد ملت در شورای پنجم شهر تهران که فراکسیون اکثریت را در اختیار دارند، با همراهی دیگر اعضا مصوبه ای تنظیم کردند که بر اساس آن هیچ یک از اعضای شورای شهر تهران تا پایان دوره این شورا برای هیچ مسئولیتی - چه در دولت چه در مجلس و چه در شهرداری - حق استعفا ندارند.

تصویب این مصوبه در حقیقت واکنشی بود به سیاست ژنرال های حزب کارگزاران که قصد داشتند با خارج کردن نام محسن هاشمی از ترکیب شورای شهر، ردای سکانداری شهرداری تهران را بر قامت فرزند نخست آیت الله هاشمی رفسنجانی سایز کنند. اتفاقی که اگر رخ می داد، قاعدتا یکی از اعضای علی البدل(یا مهدی چمران یا علیرضا دبیر، افراد نزدیک به جناح اصولگرا) وارد ترکیب اصلی شورای شهر می شدند و به این صورت، ترکیب شورا از حالت همگونی - به نفع اصلاح طلبان - خارج می گشت.

غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در گفتگو با هفته نامه «سازندگی» درباره رویکرد اتحاد ملتی ها گفت: «من آقای محسن هاشمی را از همه گزینه هایی که صحبت می شود به لحاظ دانش کاری و داشتن تیم حرفه ای در الویت می دانم. البته من از وقتی این را گفتم، دوستان شورا و بیرون شورا حساسیت به خرج دادند که مردم رای داده اند تا گروه قبلی از شورا بیرون بروند.»

کرباسچی در ادامه این گفتگو ضمن انتقاد به اتخاذ سیاست مصادره تمام و کمال شورا اظهار کرد: «برخی می گویند که انتخاب محسن هاشمی به عنوان شهردار، یکی از آن ها را (مهدی چمران) دوباره به شورا بازمی گرداند اما مساله این است که من اهمیت داشتن چنین مدیری که هم انگیزه دارد و به زور او را برای کار راضی نکرده اند و هم تخصص و توانایی دارد خیلی بیشتر از این می دانم که حالا دو نفر از لیست رقیب هم وارد شورای شهر شوند. مگر قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ به هر حال 20 درصد به شما رای نداده اند و در این شهر زندگی می کنند و اقلیت هم باید نماینده ای در جمعی که قرار است شهر را مدیریت کند، داشته باشد.»  

پشت پرده یک اختلاف!

انتقادها نسبت به عملکرد «محمدرضا عارف» رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بالا گرفته است. در عین حال، روند مبهم بسته شدن لیست شورای شهر اصلاح طلبان به این انتقادها ضریب داده است.

در همین باره روزنامه «قانون» روز سه شنبه 20 تیر در گزارشی با عنوان «پیله تنهایی» تا توانست به عارف و سیاست های وی در شورای عالی اصلاح طلبان تاخت. قانون نوشت:«مردم ما یک بار در سال 84 زیان خودسری‌ های افرادی مانند مهرعلیزاده که جایگاه و وزن لازم را در معادلات نداشتند و با خود ژنرال بینی وارد میدان شدند را مشاهده کردند.»

محمدرضا عارف به واسطه ایثارگری اش در کناره گیری به نفع حسن روحانی در خرداد 92، بدل به جانباز جبهه اصلاح طلبی شده است. ایثاری که وی و حامیانش را در مطالبه گری پیرامون تصدی عناوین گوناگون پیش قدم ساخته است.

روزنامه قانون اما این مشی سیاسی عارف و هوادارانش را به چالش کشید.«شاید محمدرضاعارف از لحاظ شخصیتی فردی وارسته و استاد دانشگاهی قابل باشد ولی بی ‌شک جریانی که او را کنترل و سبب می ‌شود شورای ‌عالی، این تصمیمات را اتخاذ کند باید مسیر خود را تغییر دهد. خودبرتر بینی ‌هایی که بعد از انتخابات سال 92 مدام اطرافیان عارف در گوش او زمزمه می ‌کنند، حبابی است که ماه ‌هاست در نگاه مردم شکسته و فقط عارف و اطرافیانش همچنان اصلاحات و مردم را بدهکار خود می ‌بینند.»

از همه این ها که بگذریم به گفتگوی «علی شکوری راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت با روزنامه ایران در روز یکشنبه 18 تیر می رسیم؛ گفتگویی که پشت پرده اختلافات میان رئیس دولت اصلاحات و عارف بر سر لیست شورای شهر را این گونه روایت می کند:«به دلیل اینکه برخی انتقادها به ایشان(خاتمی) منتقل شد، نسبت به فهرست مسأله داشت و تا روز دوشنبه صبح یعنی 6 روز بعد از بسته شدن فهرست، از تأیید فهرست خودداری کرد.»

شکوری راد همچنین درباره بی اعتنایی عارف به انتقادات رئیس دولت اصلاحات گفت:«آقای خاتمی در مورد دو سه نفر حرف داشتند. آقای مصطفی سلیمی، آقای تندگویان و نفر سومی هم بود که من اطلاع ندارم چه کسی بود. وقتی ایشان اعتراض خود را به آقای عارف منتقل کرد، آقای عارف به جای اینکه مسأله را حل و فصل کند، کار را رها کرد.»

اختلاف در برداشت

آینده شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان و اینکه چه مرجعی باید درباره آن تصمیم گیری کند، در هاله ای از ابهام قرار دارد. «احمد حکیمی پور» دبیرکل حزب اراده ملت و از اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتگویی که با خبرگزاری مهر داشت درباره این موضوع اظهار کرد:«به نظر من ماموریت شورای عالی تمام شده است و فقط برای انتخابات بود. شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم گرفت که سازوکار شورای عالی تا انتخابات ریاست جمهوری و شوراها باشد. انتخابات هم تمام شد و رفت. چون شورای عالی خودبنیاد نیست، باید شورای هماهنگی برای آن تصمیم بگیرد؛ خودش نمی تواند بگوید من دوباره هستم. به یک عده ای با ساختاری برای پروژه ای به نام انتخابات ماموریتی داده شد؛ حالا آن پروژه تمام شده است.»

حکیمی پور همچنین درباره اینکه کدام مرجع و طبق کدام مکانیسم باید به آینده شورای عالی اصلاح طلبان بپردازد گفت: «ماموریت شورای عالی اصلاح طلبان تمام شده و باید مجددا مورد بازنگری قرار بگیرد. باید کمیته ای برای بررسی نقدها و اشکالات تشکیل شود؛ در این کمیته به هیچ وجه نباید ذی نفعان حضور داشته باشند. این کمیته باید گزارش کار خود را به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بدهد و پس از آن شورای هماهنگی تصمیم می گیرد که آن را ادامه بدهد یا اینکه سازوکار دیگری طراحی کند.»

صحبت های حکیمی پور در حالی مطرح شد که «ژاله فرامرزیان» رئیس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه فعالیت شورای عالی اصلاح طلبان بر مبنای اساسنامه آن به شکل «مستمر» خواهد بود، از تصمیم گیری پیرامون روند کاری این شورا در قالب کمیته راهبردی - تحت نظر شورای عالی اصلاح طلبان - خبر داد.

فرامرزیان گفت:«در آیین نامه و اساسنامه شورای عالی اصلاح طلبان که ابتدا توسط اعضا تنظیم و سپس تصویب شد، این عنوان قید شد که این شورا باید فعالیت مستمر داشته باشد؛ در همین باره کمیته چهارم یا کمیته برنامه های راهبردی، مسئول بررسی و رسیدگی به نحوه تداوم فعالیت و سازوکارهای لازم بود.»

عارفِ شهردار!

در سطور قبلی گزارش اشاره داشتیم که نقدهای بسیاری نسبت به عملکرد عارف در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان وجود دارد. با این همه هستند کسانی که طرفدار عارف اند و حتی وی را برای تصدی عنوان شهرداری تهران مناسب می بینند. یکی از این مدافعین، روزنامه «آفتاب یزد» است. این جریده در شماره روز یکشنبه 18 تیرِ خود با انتشار گزارشی با عنوان«چرا عارف یک گزینه جدی است؟» از معاون اول رئیس جمهور در دولت هشتم به عنوان منطقی ترین گزینه شهرداری تهران یاد کرد.

آفتاب یزد در همین باره نوشت:«در شرایطی که هر روز نداهایی از درون اصلاحات در جهت به چالش کشیدن نهادهایی همچون شورای عالی یا حتی «پیر اصلاحات» به گوش می ‌رسد، بدیهی است اگر شهردار یک چهره حزبی باشد در مقابل این حملات تنها خواهد ماند. «محمدرضا عارف» علی ‌رغم تمام انتقادات، تنها فردی است که تاکنون توانسته با احزاب هزار سلیقه اصلاح ‌طلب، همکاری مشترک داشته باشد و آن ها را در کنار هم نگه دارد. او منطقی‌ترین گزینه در میان رجال موجود و ممکن برای شهردار شدن است.»

آفتاب یزد در حالی از عارف به عنوان «منطقی ترین» گزینه شهرداری تهران یاد می کند که رئیس فراکسیون امید در مجلس، پیش از این در روز چهارشنبه 14 تیر با اعلام اینکه «در خدمت مردم تهران در مجلس خواهم بود»، به تمامی شائبه ها و شایعات پیرامون خود - لاقل در ظاهر - پایان داد.

انتقاد «آقا محسن!»

اصلاح طلبان قرار است طی روزهای آینده گزینه های مورد نظر خود برای در دست گرفتن عنان شهرداری تهران را معرفی کنند. روند انتخاب شهردار به این شکل است که هر عضو منتخب شورای پنجم شهر تهران می تواند بنا به نظر خود 3 نفر را معرفی کند؛ این نفرات نیز با حضور در صحن شورای شهر، برنامه ها و سیاست های کاری خود برای اداره شهر را تشریح خواهند کرد؛ اعضای شورای شهر نیز حسب این برنامه ها، به فرد مورد نظر خود رای خواهند داد.

محسن هاشمی نفر نخست لیست امید در تهران اما از روند انتخاب شهردار گلایه دارد. هاشمی در گفتگو با ایلنا گفت: «فرآیندی که در حال حاضر برای انتخاب شهردار «توسط شورای پنجم به تصویب رسیده» گامی رو به جلو محسوب نمی‌شود. از نظر من شورا باید برنامه ‌محور باشد نه شخص محور، یعنی شهردار را براساس ویژگی‌ها و الزامات برنامه‌های مورد نظر خودش انتخاب کند. در غیر این صورت اینکه ابتدا به شخص رسیده و خود شخص براساس توانمندی‌ هایش برنامه را تدوین کند، در عمل، فروکاستن از قدرت سیاست گذاری شوراست.»

دیدار «عارفانه» و «روحانی»!

محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید روز دوشنبه 19 تیر با حسن روحانی رئیس جمهور دیدار کرد. روزنامه «آرمان» روز سه شنبه 20 تیر با انتشار یادداشتی، 3 فرضیه را درباره چرایی این دیدار مطرح کرد. آرمان نوشت:«یک فرضیه که در مورد این دیدار می‌توان مطرح کرد، به اعلام آمادگی عارف برای حضور در کابینه دوازدهم بازمی ‌گردد؛ فرضیه دیگر رایزنی عارف برای حضور نمایندگان دیگر در کابینه است؛ یعنی او شاید از سوی نمایندگان دیگر پیام آمادگی برای حضور در کابینه را برای روحانی آورده باشد.»

آرمان درباره سومین فرضیه نوشت:«سومین احتمال را می ‌توان به شرایط سیاسی روز و همچنین انتخاب شهردار مرتبط دانست؛ یعنی عارف در جایگاه رئیس فراکسیون امید و رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاحات در دیدار با روحانی به بررسی انتقادات و درخواست کمک از دولت پرداخته باشد.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان