چه مدت طول می کشد تا حامله شویم؟
تعیین اینکه چه مدت طول می کشد تا یک خانم باردار شود، سخت است. عواملی مانند سن، سلامت عمومی و سلامت دستگاه تناسلی، زمان آمیزش و لقاح، همگی بر احتمال حامله شدن شما تاثیر می گذارند. با این حال، آمارهای کلی زیر می تواند تا حدودی نشان دهنده مدت زمان لازم برای حامله شدن باشد. زوج های طبیعی و سالم در هر دوره یک ماهه، 25 درصد احتمال باردار شدن دارند؛ که اگر یک دوره یک ساله را برای آنها در نظر بگیرید، شانس حامله شدن آنها (در طول دوازده ماه) بین 75 تا 85 درصد می شود. البته این احتمال برای زوج هایی است که از هیچ روش جلوگیری استفاده نکرده اند! با این حال، این مدت ممکن است برای بعضی از زوج های کاملا سالم و طبیعی، بیشتر از یک سال هم طول بکشد.
از چه زمانی مصرف قرص های ضدبارداری را قطع کنیم؟
بسیاری از پزشکان توصیه می کنند دو تا سه ماه قبل از اقدام برای حاملگی مصرف این قرص ها قطع شود. به دلیل اینکه دیواره رحم در طول مصرف قرص ها تغییر می کند و در خانم هایی که بلافاصله بعد از قطع قرص، باردار می شوند احتمال سقط جنین بالاست.
چه آزمایشاتی را لازم است قبل از باردار شدن انجام دهیم؟
اگر مراجعه پزشکی قبل از بارداری داشته باشید اغلب آزمایش های لازم برای شما درخواست می شود. در صورتی که به بیماری بخصوصی مانند دیابت، مشکلات تیروئید یا سایر بیماری هایی که بر باروری و سلامت شما و چنین در طول بارداری تاثیر می گذارند، مبتلا باشید، باید تحت نظر پزشک معالج تان آزمایش لازم را انجام دهید و در طول بارداری هم تحت نظر پزشک باشید.
در مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان هم اغلب بر اساس بیماری های فعلی و سابقه خانوادگی شما، آزمایش های مختلفی درخواست می شود که عمده آنها عبارتند از:
• تست دهانه رحم (پاپ اسمیر)
• آزمایش خون از نظر وجود کم خونی و بررسی سلولهای خونی
• تعیین گروه خون و عامل Rh
• بررسی قند خون یا تست تحمل گلوکز (بخصوص اگر سابقه دیابت یا دیابت حاملگی داشته باشید)
• بررسی وضعیت ایمنی در برابر سرخجه و توکسوپلاسموز
• آزمایش های لازم جهت بررسی وجود بیماری های مقاربتی HIV (اگر با عوامل خطر ایجاد عفونت در تماس بوده اید)
• هپاتیت ( اگر با عوامل خطر ایجاد عفونت تماس داشته اید)
تست های تشخیص حاملگی خانگی
تست بارداری خانگی میزان هورمون را در ادرار اندازه می گیرد. البته بعد از اینکه سطح هورمون در ادرار مادر به حد مشخصی رسید. انواع مختلفی از این تست وجود دارد اما به طور کلی تمامی آنها چند روز قبل از پریود بعدی می توانند باردار بودن یا نبودن را مشخص کنند و به همین دلیل اگر خیلی زود از آنها استفاده کنید، ممکن است نتیجه تست را به غلط، منفی نشان دهند.
توجه: بهترین زمان استفاده از تست های تشخیص حاملگی، چند روز قبل از عادت ماهانه بعدی یا 14 روز بعد از تخمک گذاری (اگر زمان تخمک گذاریتان را می دانید) است.
چگونه می توان از تست حاملگی خانگی استفاده کرد؟
ابتدا تاریخ انقضای محصول را نگاه کنید، مخصوصا اگر مدتی است از خرید آن گذشته است تا مطمئن شوید که هنوز می توانید از آن استفاده کنید. در بیشتر این تست ها، باید نمونه ادرارتان را در یک ظرف بریزید و یک نوار کاغذی مخصوص را تا خط نشانه که مشخص شده است، در آن فرو کنید. ممکن است در بعضی دیگر با استفاده از قطره چکانی که در کنار محصول به شما داده شده است، بریزید. در بعضی دیگر از تست ها می توانید مستقیما روی کاغذ مخصوص ادرار کنید. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید از اولین ادرارتان در صبح استفاده کنید، چون ادرار در آن زمان بیشترین غلظت را دارد. در هر یک از انواع تست ها برگه راهنما برای تشخیص مثبت یا منفی وجود دارد.
تست حاملگی را از کجا می توان تهیه کرد؟
شما می توانید این تست ها را از بیشتر داروخانه ها تهیه کنید و برای خریداری آنها به نسخه پزشک هم نیازی نیست.
اهمیت زمان بندی دقیق برای آمیزش
برای حامله شدن، زمان بندی دقیق بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد. برای افزایش احتمال حامله شدن، باید در حوالی زمان تخمک گذاری، ببیشتر از یک بار آمیزش داشته باشید. همچنین نزدیکی یک تا دو روز پیش از تخمک گذاری و سپس انجام آمیزش مجدد در روز تخمک گذاری هم مناسب است.
منبع: نشریه زندگی سالم شماره8