لکه های پوستی دوران بارداری
در زمان بارداری، لکه های تیره ای که وسعت زیادی هم دارند، روی پیشانی، شقیقه ها و برجستگی گونه ها، پدیدار می گردد. این لکه ها ناموزون، در ارتباط با افزایش فعالیت هورمون ها طی دوران بارداری بوجود می آید و اکثراً بعد از زایمان و بازگشت اولین قاعدگی از بین می روند. چون این لکه ها به خودی خود ناپدید می شوند، لذا نیازی به درمان آنها نمی باشد. اما در صورتیکه پایدار ماند، علت آن اختلال هورمونی است و باید با مشورت پزشک در رفع لکه ها اقدام نمود.
حفاظت پوست مختلط:
بیشتر افراد، دارای چنین پوستی هستند و نگه داری آن کاری بس دشوار می باشد زیرا چنین پوست های حساسی را با دو روش پوست های خشک و چرب باید تحت محافظت قرار داد. برای حفاظت پوست مختلط باید از مواد پاک کننده ای استفاده نمود که هم قسمت پوست خشک و هم قسمت پوست چرب را پاکیزه نماید. بنابراین این گونه ها را باید با موادی پاک نمود و بقیه صورت را با یک پاک کننده مخصوص پوست چرب تمیز نمود. البته هنگام روز فقط از یک کرم باید برای زیر پودر استفاده نمود.
پوست متغیر:
عواملی چون غدد داخلی، بر پوست بدن تاثیر دارند. البته این غدد همواره به طور یکنواخت عمل نمی کنند، بلکه با رشد سن، تغییر می یابند. این غدد به هنگام بلوغ موجب افزایش ترشح غدد چربی و در نتیجه خشکی پوست و در دوران یائسگی، سبب کاهش غدد چربی و در نتیجه خشکی پوست می شوند. بنابراین هورمون ها بر چگونگی نوع پوست در سنین مختلف تاثیر دارند. نکته دیگر این که در دوران بارداری، پوست تمایل به خشک شدن دارد بنابراین باید به روش حفاظت از پوست های خشک عمل شود. البته مصرف ویتامین (A) در این دوران برای پوست مفید می باشد.
حفاظت پوست چرب:
پوست های چرب نسبت به تغییرات آب و هوا بسیار حساس هستند و در درجه حرارت پائین یا در فصل زمستان، خشک و به آسانی دچار خارش می شوند و به علت پرخونی دچار سوزش و ترک خوردگی می شوند. بنابراین محافظت پوست در چنین هوائی با کرم های چرب ضروری است. پوست چرب، آب و صابون را به راحتی تحمل می نماید و برای نظافت باید از صابون های اسیدی استفاده کرد.
بعد از شست و شو با آب و صابون می توان از الکل نود و چهار درجه یا الکل کامفره نیز در پاک کردن پوست چرب استفاده نمود.
استفاده از کرم های پاک کننده پس از شست و شو با آب گرم و صابون در حفاظت پوست چرب موثر می باشد.
شست و شوی کامل با آب گرم به هنگام صبح، به پوست حالت براقی می بخشد که می توان آن را به کمک پودر تخفیف داد.
برای تنگ کردن منافذ پوست، می توان با تحریک بافت ها، بوسیله موادی که قابض هستند، بافت را ملتهب نمود و با ایجاد آماس و ورم در روی پوست، به این موضوع تحقق بخشید. مالش و ماساژ پوست که پوست را متورم می نماید، موقتاً از قطر منافذ پوست می کاهد.
حفاظت از پوست
پوست و به خصوص پوست صورت، در مقابل باد، سرما، گرما و خشکی احتیاج به حفاظت دارد. برای این منظور کرم ها و پودرها با خواص پوشاننده بهترین وسیله حفاظتی می باشند.
بهترین کرم برای پوست های خنثی، کرم هائی هستند که حاوی کلسترول می باشند و بر سطح پوست قشری محافظ ایجاد می نماید.
استفاده از کرم به خصوص در زمستان برای پوست ضروری است. پودر را نیز باید پس از استفاده از کرم مصرف نمود.
استفاده از شیر پاک کن ها به خصوص شیر پاک کن های طبیعی مانند روغن بادام شیرین یا عصاره خیار، که از صابون های اسیدی هستند و پوست را تحریک می نمایند، در حفاظت پوست موثر می باشد.
استفاده از ماسک های زیبائی که به خوبی پوست صورت را پاکیزه می کنند و مناسب ترین زمان استفاده از آن ها هنگام غروب و بعد از پاک کردن صورت است، برای حفاظت پوست لازم است. (این ماسک ها چنان چه از عصاره میوه ها تشکیل شوند، طراوت و شادابی خاصی به پوست می بخشد.)
مصرف الکل تعریق را افزایش می دهد، نیکوتین خاصیت ارتجائی پوست را از بین می برد.
حفاظت پوست خشک
پوست خشک بسیار حساس و از ترشح کافی اجسام چرب برخوردار نیست. بنابراین استفاده از صابون های معمولی که خاصیت قلیائی آن ها، چربی پوست را خنثی می کند و اسیدینه اپیدرم را از بین می برد، مناسب نیست و ضرر هم دارد. در پوست های خشک باید از صابون های مخصوص پوست های خشک، که دارای (PH) خنثی یا اسیدی هستند هفته ای یک یا دو بار استفاده نمود. استفاده از آب های آهکی که همراه صابون سبب کشیدگی و التهاب پوست می شود بسیار ضرر دارد. استفاده از شیر پاک کن طبیعی، مانند روغن بادام شیرین بسیار مفید می باشد. شیر پاک کن های عطری برای پوست های خشک مضر می باشد. استفاده از کرم های کلسترول دار مناسب می باشد. افرادی که دارای پوست خشک می باشند، بهتر است هر چند مدت یک بار از ماسک های زیبائی استفاده نمایند.
منبع: www.khanevadeyema.com