ماهان شبکه ایرانیان

داستان های خوشمزه/ این قسمت: سس کچاپ

تا به حال به این فکر کرده‌اید که هر غذا، دسر و نوشیدنی داستانی دارد؟ اصلا غذاها از کجا آمده‌اند و چه کسانی برای اولین بار آن‌ها را درست کرده‌اند؟ آنچه هر هفته شنبه می‌خوانید، داستان و تاریخچه‌ی خوراکی‌ها و غذاهای معروف جهان به همراه دستور پخت آن‌هاست.

داستان های خوشمزه/ این قسمت: سس کچاپ

غذا یکی از نیازهای اولیه‌ی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روز‌ به‌ روز پیشرفت بیشتری می‌کند. سرآشپز‌ها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعم‌های جدید و متفاوت هستند. اما با‌ این‌وجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار می‌گیرند.

بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیه‌ی خوراکی‌های کلاسیک جهان می‌پردازد. در ادامه با ما همراه باشید.

 

کچاپ بدون گوجه فرنگی؟!

کچاپ

شاید باورتان نشود اما سسی که جد کچاپ محسوب می‌شود اصلا گوجه‌فرنگی نداشت! در واقع گیاه گوجه‌فرنگی در دهه‌ی 1500 میلادی از آمریکای جنوبی به انگلستان برده شد اما میوه‌ی این گیاه در انگلستان خورده نمی‌شد زیرا مردم فکر می‌کردند این گیاه سمی است.

جد سس کچاپ، نوعی سس ماهی بوده که در جنوب چین مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این سس در زبان محلی «گت کاپ» یا «کوئچاپ» خوانده می‌شد. این سس ماندگاری طولانی داشت و از طریق سفرهای دریایی به سایر نقاط جهان، خصوصا اندونزی و فیلیپین صادر می‌شد. در آن زمان تاجران بریتانیایی در اندونزی و مالزی از این سس استفاده کردند و علاقه‌مند شدند و تصمیم گرفتند مقداری از این سس را به عنوان نمونه به انگلستان ببرند. قرن نوزده میلادی سال‌های طلایی برای سس کچاپ بودند.

سرآشپزها مواد گوناگونی از جمله قارچ، صدف، لیمو کرفس و حتی آلو و هلو را برای درست کردن این سس استفاده می‌کردند. آن‌ها مواد را با هم مخلوط می‌کردند و می‌پختند.

در سال 1812 اولین دستورپخت کچاپ گوجه‌فرنگی ابداع شد. رفته رفته طعم دهند‌ه‌ها و ادویه‌های گوناگونی به این سس اضافه شدند و کچاپ امروزی، جایی در دنیا برای خودش باز کرد. 

Recipe

کچاپ خانگی

کچاپ خانگی

30 دقیقه سختی 2 از 10
کچاپ سس خوش‌طعم و پرکاربردی است اما نوع خانگی‌ آن بسیار لذیذتر است. با این دستور ساده، سس کچاپ خانگی درست کنید و از طعم اصیل آن لذت ببرید.

مواد لازم

  • گوجه فرنگی (10 عدد)
  • سیر (6 حبه)
  • روغن زیتون (3 قاشق غذاخوری)
  • سرکه (3 قاشق غذاخوری) سرکه سفید یا بالزامیک
  • نمک، فلفل سفید، فلفل سیاه و ادویه دلخواه (به میزان دلخواه)

مسیر پخت

  • گوجه‌فرنگی‌ها را به چهار قسمت برش بزنید.
  • صبر کنید تا آب جوش بیاید و گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت پنج دقیقه در آب جوش قرار دهید.
  • گوجه‌ها را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شوند. می‌توانید در این مرحله گوجه‌فرنگی‌ها را در آب یخ قرار دهید تا به خاطر شوک سرد، پوستشان راحت‌تر جدا شود.
  • گوجه‌ها را به همراه سیر، داخل قابلمه بریزید و حدود پانزده دقیقه روی شعله کم و با در بسته حرارت بدید. سپس از صافی رد کنید و با کمک پشت قاشق، صاف کنید.
  • گوجه‌فرنگی‌های صاف شده را داخل قابلمه برگردانید و یک یا دو حبه سیر (در صورت تمایل) اضافه کنید و فراموش نکنید که در مرحله‌ی آخر آن‌ها را خارج کنید. سس را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب اضافه آن تبخیر شود.
  • در این مدت سرکه، روغن زیتون، نمک، فلفل و ادویه‌جاتی که دوست دارید را به سس اضافه کنید. باید هر از گاهی سس را هم بزنید.
  • پس از اینکه سس به غلظت مناسب رسید، از روی حرارت بردارید و با هر غذایی که دوست دارید نوش جان کنید.

اگر دوست دارید از خوراکی‌ها بیشتر بدانید، «داستان های خوشمزه/ این قسمت: کیک رولت» را نیز بخوانید.

دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما می‌توانید داستان‌های خوشمزه را هر هفته شنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین می‌توانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.

منابع:

Nationalgeographic

History

Thespruce

Kraftrecipes

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان