غذا یکی از نیازهای اولیهی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روز به روز پیشرفت بیشتری میکند. سرآشپزها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعمهای جدید و متفاوت هستند. اما با اینوجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار میگیرند.
بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیهی خوراکیهای کلاسیک جهان میپردازد. در ادامه با ما همراه باشید.
داستان امروز بنیتا در مورد نوعی آش بسیار خوشمزه است که مخصوص نذری دادن در ماه مبارک رمضان است. در مورد آش عباسعلی، داستانی وجود دارد که دویست سال است سینه به سینه نقل میشود.
دویست سال پیش، آشپز متدینی به نام عباسعلی در کرمانشاه زندگی میکرد که در ماه مبارک رمضان، هر شب در مسجد نذری میداد. عباسعلی آشپز ماهری بود و با خود فکر میکرد که چطور میتواند آشی بپزد که علاوه بر مقوی و خوشمزه بودن، منحصربه فرد باشد و دستورش را فقط خودش داشته باشد. او از مواد غذاییای که برای روزهدارن مفید هستند، استفاده کرد و این آش را درست کرد. سالها بعد این آش مغذی به نام سرآشپزی که برای اولین بار آن را درست کرد، نامگذاری شد و به یکی از غذاهای مورد علاقهی مردم در ماه مبارک رمضان تبدیل شد. مردم کرمانشاه، این آش را متبرک و خوش یمن میدانند و هرساله در ایام ماه مبارک رمضان و خصوصا شبهای قدر این آش را به عنوان نذری طبخ و پخش میکنند.
Recipe
چطور آش عباسعلی بپزیم؟
2 ساعت
سختی 5 از 10
در این آش از موادی مانند گندم، نخود و لوبیا، عدس و سبزیجات معطر استفاده شده است. همچنین در این آش از گوشت و روغن کرمانشاهی استفاده میشود که به قول قدیمیترها «قوت دارند». آش عباسعلی، مزهی منحصر به فردی دارد که اغلب افراد آن را میپسندند. میتوانید این آش خوشمزه را در هنگام افطار میل نمایید. نکات مهم پیش از درست کردن آش:
1. حبوبات را از روز قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد و برای جلوگیری از بوی بد، آب آن را چند بار در طول روز عوض کنید.
2. اگر روغن کرمانشاهی دوست ندارید، از روغن معمولی استفاده کنید.
3. برنج را از قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد.
مواد لازم
- نخود (نصف پیمانه)
- لوبیا چیتی (نصف پیمانه)
- لوبیا سفید (نصف پیمانه)
- گندم پوست کنده (یک و نیم پیمانه)
- برنج (نصف پیمانه)
- عدس (نصف پیمانه)
- گوشت دنده گوسفندی (400 گرم)
- پیاز درشت برای پیاز داغ (5عدد)
- سیر برای سیر داغ (11 حبه)
- نمک و زردچوبه (به میزان لازم)
- فلفل سیاه و قرمز (به میزان لازم)
- روغن حیوانی (به میزان لازم)
- نعناع خشک (به میزان لازم)
مسیر پخت
- حبوبات را با هم بپزید، به طوری که هنگام فشار دادن با دو انگشت، له شوند و سفت نباشند.
- گوشت و گندم را جدا از هم بپزید و در اواسط پخت گندم، برنج را نیز اضافه کنید. گوشت را ریش ریش کنید.
- کل مواد آش را با هم مخلوط کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیافتد.
- آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- برای خوشمزهتر شدن آش، مقداری از پیاز داغ را به آش اضافه کنید.
- در انتهای کار روغن حیوانی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و نهایتا زیر گاز را خاموش کنید. برای تزئین آش از سیرداغ، پیاز داغ و نعناع داغ استفاده کنید. نوش جان!
اگر دوست دارید از خوراکیها بیشتر بدانید، «داستان های خوشمزه/ این قسمت: فرنی» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید داستانهای خوشمزه را هر هفته شنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
سیتی پدیا، تبیان، نمناک