پژوهشگران مدت هاست که به دنبال راه هایی برای کمک به افراد مبتلا به HIV هستند تا بدن این افراد آنتی بادی های خنثی کننده (Bnab) بیشتری را برای مقابله با اشکال مختلف ویروس مذکور تولید نماید.
Bnab از جمله مباحث بسیار مهم در تحقیقات صورت گرفته پیرامون HIV است چراکه ویروس مذکور با هر بار تقسیم سلولی دستخوش تغییراتی می شود و این یعنی تنها از یک آنتی بادی نمی توان برای مقابله با آن استفاده نمود.
پژوهش تازه ای که در این باره انجام گرفته نشان می دهد گاو ها می توانند بهترین راهکار را برای مهار کردن Bnabها پیش روی دانشمندان قرار دهند.
در مورد ساختار کلی این ماده باید بگوییم که آنتی بادی های خنثی کننده درست مانند هر پروتئین دیگری عمدتا بزرگ و نامنظم هستند. با در نظر داشتن همین مشخصات، دانسمندان تشخیص داده اند که Bnabها شباهت زیادی به نوع آنتی بادی های موجود در بدن گاوها دارند.
گاوها معمولا HIV نمی گیرند اما بعد از آنکه محققان پروتئینی مشابه به این ویروس را به بدنشان تزریق کردند دریافتند بدن آنها آنتی بادی هایی را برای مقابله با آن ترشح می کند. در مرحله بعد دانشمندان آن پروتئین ها را از بدن گاو دریافت کرده و آن را در مقابل انواع مختلفی از HIV مورد بررسی قرار دادند.
Devin Sok مدیر واحد کشف و توسعه آنتی بادی در طرح بین المللی واکسن HIV در اینباره به STAT News گفت:
این یافته درست مانند کنار هم قرار گرفتن ستاره ها بود؛ یعنی همزمان دامپزشکان، محققان آنتی بادی های بدن گاو و دانشمندان HIV همگی به یک نتیجه دست پیدا کردند.
استفاده از گاوها برای یافتن درمان
این مطالعه که در واقع به پرورش Bnab مربوط می شود در نوع خود اولین است، با این همه، در نتایج مربوط به آن توضیح داده نشده که چطور باید همین پروتئین ها را در بدن انسان تولید کرد.
با این همه John Mascola مدیر تحقیقات واکسن در موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی در این باره گفت: گرچه این تحقیق ابدا نشان نمی دهد که چطور باید برای HIV در انسان واکسن تولید کرد، با این همه ما را از نحوه حمله ویروس به سیستم ایمنی بدن مطلع می نماید.
این کشف همچنین می تواند راه های تازه ای را برای استفاده از خون گاو به منظور فراهم نمودن حفاظت کوتاه مدت در برابر HIV فراهم نماید یا حتی به درمان افرادی که پیشتر به این ویروس آلوده شده بودند کمک نماید. این اقدام همچنین در نهایت می تواند به کم شدن آلام میلیون ها انسانی منجر گردد که هم اکنون با وریروس HIV زندگی می کنند.
گفتنی است در حال حاضر محققان تلاش می کنند تا از آنتی بادی های بدن گاو برای مقابله با دیگر بیماری ها از جمله اختلالات سیستم ایمنی بدن انسان، انواع سرطان و بیماری های عفونی نظیر مالاریا استفاده نمایند.