ماهان شبکه ایرانیان

آغاز ساخت فیلم کورش بزرگ/ گزارش بنیتا از مراسم رونمایی و اعلام ساخت فیلم کورش

پس از مدت‌ها که حرف از ساخته شدن فیلمی درباره کورش کبیر گفته می‌شد، بالاخره فیلمنامه این فیلم رونمایی شد و ساخت فیلم کلید خورد. این فیلم را مسعود جعفری جوزانی نوشته است و کارگردانی آن را هم خود بر عهده دارد. با بنیتا همراه باشید تا از آنچه در مراسم افتتاحیه این فیلم گذشت با خبر شوید.

آغاز ساخت فیلم کورش بزرگ/ گزارش بنیتا از مراسم رونمایی و اعلام ساخت فیلم کورش
مراسم رونمایی از کتاب «کورش کبیر» و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم «کورش بزرگ» عصر روز دوشنبه یکم خرداد ماه با حضور مسعود جعفری جوزانی کارگردان و نویسنده این فیلمنامه و جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون در موزه سینما برگزار شد.
 
به گزارش خبرنگار بنیتا، در ابتدای این مراسم داریوش ارجمند که اجرای مراسم را بر عهده داشت به دوره‌های مختلفی از تاریخ، اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه ما در کشورمان به تاریخ بعد از اسلام به خوبی پرداخته‌ایم اما در مورد تاریخ باستان کوتاهی کرده‌ایم.»

او ادامه داد: «تمام تاریخ ما سرشار از یکتاپرستی و یزدان‌شناسی است. در میان پادشاهان همواره افرادی بودند خونخوار، خونریز و کشورگشا اما ما مردی در تاریخ داریم که هیچ کدام از این خصلت‌ها را نداشته، کورش در میان آنها یک دردانه است که نه تنها ما بلکه تمام دنیا به آن افتخار می‌کنند.»

ارجمند ضمن بیان اینکه یکی از آرزوهای علی معلم این بود که کورش ساخته شود، گفت: «ما همیشه به تاریخمان افتخار کرده‌ایم چه تاریخ باستان و چه تاریخ معاصر. در هر دو سو افتخارات بزرگی داریم. ما در تاریخمان انسان‌هایی داریم که مایه افتخارمان هستند، آنهایی که در جنگ بودند می‌دانند که ما می‌توانستیم در زمان جنگ عراق را به توپ ببندیم اما امام گفت نه.»

photo_2017-05-23_16-32-16.jpg

او در ادامه گفت: «از جعفری جوزانی تشکر می‌کنم که می‌خواهد کورش، این شخصیت دردانه تاریخ را برای جهانیان روایت کند. ساخت این فیلم بسیار گران است. چونان خود کوروش که انسان گرانی بود. این پروژه به اندازه بزرگی این کشور و خود کورش سرمایه نیاز دارد، هرچند می‌دانم که تا اینجا آقای جوزانی هرچه داشته، داده است. تشکر می‌کنم از سرمایه‌گذاران این فیلم اما سرمایه‌گذار اصلی این اثر مردم هستند.»

در ادامه این مراسم علی نصیریان بیان کرد: «من نمی‌دانستم که علی معلم عزیز در این پروژه شریک هستند. حال که دانستم بسیار خوشحال شدم. علی معلم یک انسان سینمادوست و ایران‌دوست بود. به همین خاطر است که دغدغه ساخت چنین آثاری را داشته است. ساخت چنین پروژه‌هایی بسیار خطیر است و باید بسیار برای ساخت آن دقت کرد. یکی از سختی‌های این گونه فیلم‌ها روایت‌های گوناگونی است که سینه به سینه منتقل شده که بعضا باور آن برای مخاطب دشوار است.»

او افزود: «خود من در زمینه شاهنامه هرچه در سینما و تئاتر دیدم خوب نبودند چون بخشی از آن به اسطوره بودن و دور بودن از زمان‌ برمی‌گردد، به طوری که موضوع را در جایی ماورایی کرده است، پس ساخت چیزی که قابل باور باشد، سخت است، بنابراین باید اقدام ملی وجود داشته باشد که بتوان این کار را انجام داد.»

نصیریان در ادامه در واکنش به اینکه پیش از این مطرح شده بود از بازیگران مطرح هالیوودی در این فیلم استفاده خواهد شد، گفت: «چیزی که باید از آن پرهیز کرد استفاده از بازیگران خارجی است. استفاده از بازیگر خارجی در چنین پروژه‌هایی که راوی تاریخ خودمان است، اشتباه است و باید خودمان این نقش‌ها را ایفا کنیم، چون جربزه‌اش را داریم. این که بازیگر خارجی بیاوریم تا تاریخ ما را نشان دهد، کار صحیحی نیست. فیلم ایرانی را باید خود ایرانی بازی کند، حتی اگر پولش هم باشد خوب نیست مثلاً رابرت دنیرو بیاید بازی کند. البته می‌دانم که ابزار و تکنولوژی ممکن است کم داشته باشیم. مسعود جعفری جوزانی مرد میدان ساخت چنین آثاری است و می‌تواند این فیلم را جهانی کند. این فیلم باید جهانی باشد و همه جا پخش شود. امیدوارم آقای جوزانی هم با همکاری خانواده علی معلم این کار را دنبال کند تا این فیلم با آبرو و افتخار ساخته شود.»

سپس فتح‌الله جعفری جوزانی  مدیرعامل دفتر فیلمسازی جوزان فیلم با اشاره به صحبت‌های علی نصیریان، گفت: «مقصر این حرف‌ها من بودم چون در زمانی که فکر می‌کردیم با حضور بازیگران ایرانی تنها امکان جذب سرمایه خارجی نداریم ولی اگر نقش‌های فرعی را مثلا آل پاچینو بازی کند و همه جا او را می‌شناسند شرایط بهتری خواهیم داشت، این صحبت‌ها را مطرح کردم، اما با توجه به پیشنهادهایی که شد و اینکه اعلام شد همه ایرانیان می‌توانند به نوعی حامی این پروژه باشند، دیگر نیازی نیست به سوی خارجی‌ها دست نیاز دراز کنیم.»

او ادامه داد: «خوشبختانه این موضوع حل شده است و در این پروژه از بازیگران خارجی استفاده نمی کنیم. ما تا وقتی که خودمان قدم در ساخت یک فیلم درباره تاریخمان برنداریم نمی‌توانیم بگوییم که آنها چرا تاریخ ما را این‌گونه نشان می‌دهند. قطعاً آنها با تفکرات و نفع خود سناریو می‌نویسند و می‌سازند. در برخی مذاکراتی که مطرح شده بود درخواست‌هایی برای ساخت فیلم بود که امکان عملی شدنش نبود چون آن وقت کورش آن‌ها ساخته می‌شد. افتخار می‌کنم که در این راه توانستیم گامهای بسیار کوچکی برداریم.»

photo_2017-05-23_16-32-23.jpg

در ادامه این مراسم فیلم کوتاهی در ارتباط با زنده‌یاد علی معلم پخش شد و پس از آن آذر معماریان همسر علی معلم در سخنانی گفت: «جسارت و صداقت در گفتار و رفتار علی معلم بر هیچ کس در این سه دهه تاریخ سینمای ایران پوشیده نیست. او معمولا همکارانش را از جنس خودش انتخاب می‌کرد برای همین با مسعود جعفری جوزانی همگام شد.‌ به یاد دارم‌ سال‌ها پیش، قبل از ساخت فیلم سیصد دوست داشت تاریخ ملی این سرزمین که شناسنامه تمام ما ایرانی‌ها در این خاک عزیز و اقصی نقاط جهان است، به مردم جهان شناسانده شود و وقتی سریال در چشم باد پخش می‌شد، یقین پیدا کرد تنها کسی که می‌تواند این پروژه عظیم را پیش ببرد، مسعود جعفری جوزانی است.»

او افزود: «اگر علی معلم دوست داشت از یک هنرمند خارجی مطرح در سطح جهان به عنوان بازیگر این فیلم استفاده شود برای این نبود که سرمایه‌ای بدست آورد، بلکه می‌خواست آن هنرمند با نامش مردم را به سینماها بکشاند تا بتوانیم تاریخ خود را به مردم دنیا ارائه کنیم.»

معماریان ادامه داد: «این دو نفر در روزهای آخر سیاستی را در پیش گرفتند که امروز اینجا آغاز ساخت را اعلام می‌کنیم و دفتر دوم کتاب (فیلمنامه) هم چاپ شده است. من از طرف روح این مرد بزرگ قول می‌دهم که تا آخر در کنار این پروژه باشم‌ و از آن صیانت کنم.‌ البته او و مسعود جعفری جوزانی طوری پروژه را طراحی کرده‌اند که هر کدام نباشند تحت هر شرایطی کار تا به آخر انجام می‌شود.»

او در ادامه یادآور شد: «در جوزان فیلم انجمنی به نام نخبگان ایجاد شده که تمام نخبگان از هر رشته‌ای می‌توانند به این پروژه کمک کنند.»

پس از آن همسر علی معلم  درخواست کرد متنی که در مجله دنیای تصویر به یاد او منتشر شده بود، توسط فریده گلبو داستان‌نویس و پژوهشگر قرائت شود و بعد حاضران به افتخار زنده یاد معلم بایستند و دست بزنند.

پس از قرائت این متن بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن بیان اینکه از دکتر ظریف هم برای این مراسم دعوت شده بود اما بخاطر شلوغی و کارهای زیاد نتوانستند حضور پیدا کنند کار درباره کوروش بزرگ را باعث افتخار کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که در شرایط ایران هراسی کنونی از این‌ پروژه به خوبی حمایت شود.

در ادامه اکبر عالمی نیز با بیان اینکه کوروش بزرگ برای همگان شادی آرزو می‌کرد، گفت: «مسعود جعفری جوزانی هم سینما را خوب می‌شناسد، هم روانشناسی نمایشی را خوب می‌داند و ارزش دیالوگ نویسی و خط، حجم‌ را می‌شناسد و هم می‌داند که تکه‌های تاریخ را چگونه باید دراماتیک کرد. او قرار نیست در این فیلم کوروش را چونان بزرگ کند که بقیه جهان تحقیر شوند. من در روانشناسی تصویر، به شما قول می‌دهم که جعفری جوزانی فیلمی بسازد که در جهان احساس سرافرازی کنیم.»

photo_2017-05-23_16-32-20.jpg

پس از آن مسعود جعفری جوزانی نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده پروژه سینمایى کورش بزرگ گفت: «من و علی سال‌های بسیاری است که رفیق بوده و هستیم، آدم‌ها نمی‌روند، آدم‌ها جایشان تغییر می‌کند، آنها در قلب دوستانشان زندگی می‌کنند. بسیاری از عوامل سریال در چشم باد گفتند که فصل خرماپزان است و نمی‌شود در تابستان در جنوب کشور فیلمبرداری کرد. من گفتم چطور بچه‌های ما در زمان جنگ در این خرماپزان رو‌به‌روی دشمن ایستادند. پس ما هم می‌توانیم. علی معلم با من است در ساخت این فیلم و روح او به من برای ساخت این فیلم کمک خواهد کرد.»

در ادامه این مراسم، اردشیر خورشیدیان طی سخنانی رئیس انجمن موبدان ایران کار هنرمندان را بسیار بزرگ و ارزشمند و شخصیت کورش را بسیار شاخص دانست.

داریوش ارجمند در بخشی دیگر از این برنامه گفت: «طراحی شهرک سینمایی مورد نظر به پایان رسیده است و فکر می‌کنم این شهرک در شیراز ساخته شود. علاوه بر آن طراحی لباس ها و زیورآلات نیز انجام شده است.»

او همچنین توضیح داد: «هنرمندان می‌توانند با مراجعه به دفتر جوزان فیلم کورش کارت دریافت کننند که این کارت برای آنها منافعی خواهد داشت.»

در ادامه کتایون ریاحی نیز بیان کرد: «به اینجا آمده‌ام که به همه شما فرزندان کورش درود بفرستم و این کار انجام خواهد شد. آنچه همراه ماست چه از لحاظ ژنتیک و چه از لحاظ منتیک همه آن چیزی است که همه ما وامدار کورش هستیم و من احساس می‌کنم روان کورش اراده کرده است تا این کار بشود، پس این کار ساخته خواهد شد. باید بدانیم که ما ایرانیان در هر جای دنیا که هستیم امروز یک وظیفه داریم که به شایستگی پدرمان را معرفی کنیم و این کار توسط کارگردان بزرگ آقای مسعود جعفری جوزانی صورت خواهد گرفت.»

photo_2017-05-23_16-31-52.jpg

پس از آن سیروس ابراهیم‌زاده بازیگر سینما و تلویزیون گفت: «سینمای ایران خدمت بزرگی به تاریخ معاصر ایران کرده است، یعنی سرزمین اهورایی ما، مردم ما را و فرهنگ مارا به جهانیان شناسانده است. در حال حاضر، سینمای ایران در یک موقعیت بحرانی جهان، که کشور عزیز ما در بسیاری از مجامع بین‌المللی به غلط سیاه‌نمایی شده بود، درها را باز کرد.»

او افزود: «به نظر من بسیار مبارک است نسبت به قدمی که سینما برداشته است، فیلم کورش بزرگ ساخته می‌شود، این فیلم به هر نوعی که ساخته شود چون حرفی از جنس زمان دارد مورد توجه همه قرار خواهد گرفت، یعنی شهروند جهان بودن، یعنی به هزاران صدایی معتقد بودن، یعنی گذشت، یعنی مخالفت با خشونت و خونریزی.»

 ابراهیم‌زاده در ادامه بخشی از فیلمنامه کورش بزرگ را قرائت کرد.

پایان بخش این مراسم رونمایی و اهدای چاپ دوم فیلمنامه کوروش کبیر به نویسندگی مسعود جعفری جوزانی و پژوهشگری فتح‌اله جعفری جوزانی و عبدالکریم یونسی به هنرمندان و بریدن کیکی مزین به تصویر علی معلم و منشور کورش به همین مناسبت بود.

photo_2017-05-23_16-32-09.jpg

علی نصیریان، جمشید هاشم‌پور، پوران درخشنده، امین تارخ، هارون یشایایی، همایون ارشادی، علیرضا رئیسیان، سعید پورصمیمی، کتایون ریاحی، سیروس ابراهیم‌زاده، سحر جعفری جوزانی، محمدعلی زم، عبدالکریم یونسی، فریبا متخصص، مهتاب کرامتی، کورش تهامی، اشکان خطیبی، آناهیتا درگاهی، امیریل ارجمند، امین زندگانی، الیکا عبدالرزاقی، آنا نعمتی، مهدی احمدی، سید جمال ساداتیان، محمد سریر، لاله اسکندری، نگین صدق گویا، نگین معتضدی، سید ضیاءالدین دری، ماه‌چهره خلیلی، مریم کاویانی، نفیسه روشن، هنگامه حمیدزاده، محمد حیدری و ...  از هنرمندان حاضر بودند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان