ماهان شبکه ایرانیان

حضور اردوغان در کویت به منظور رایزنی درخصوص بحران قطر

وی قرار است در این سفر با مقامات سه کشور عربستان، کویت و قطر در خصوص بحران ایجاد شده در روابط کشور قطر با برخی کشورهای عربی منطقه به گفت و گو و رایزنی با هدف میانجیگری برای حل این بحران بپردازد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که برای رایزنی در خصوص بحران قطر در راس هیاتی بلند پایه روز یکشنبه عازم منطقه خلیج فارس شده بود، پس از مذاکره با مقامات عربستان سعودی عازم کویت شد.

وی قرار است در این سفر با مقامات سه کشور عربستان، کویت و قطر در خصوص بحران ایجاد شده در روابط کشور قطر با برخی کشورهای عربی منطقه به گفت و گو و رایزنی با هدف میانجیگری برای حل این بحران بپردازد.


اردوغان در بدو ورود به کویت مورد استقبال شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر این کشور قرار گرفت.


شیخ محمد مبارک حمد الصباح نخست وزیر، شیخ خالد حمد الصباح دستیار وی و وزیر امور خارجه و سایر مقامات کویت از اردوغان در فرودگاه کویت استقبال کردند.


ژنرال خلوصی آکار رئیس ستاد مشترک ارتش، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه، نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد، برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی، نورالدین جانیکلی وزیر دفاع ملی و حاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در این سفر اردوغان را همراهی می کنند.


رئیس جمهوری ترکیه در چارچوب این سفر ابتدا به عربستان سعودی سفر کرده و با پادشاه و ولیعهد این کشور دیدار و گفتگو کرد.


 اردوغان پیش از آغاز سفر خود به سه کشور کویت، قطر و عربستان سعودی در خصوص حل بحران به وجود آمده در روابط قطر با برخی کشورهای عربی در مصاحبه مطبوعاتی در فرودگاه آتاتورک استانبول گفت: ما از وجود مشکلات به هر بهانه و شکل ممکن میان برادران خود در خلیج فارس بسیار ناراحت هستیم و این موضوع را درست نمی دانیم.


وی اظهار کرد: امروز در مقطعی از تاریخ قرار داریم که به عنوان مسلمان باید بیش از هر زمان دیگری با همدیگر متحد شده و صف های خود را فشرده تر سازیم.


وی قرار است فردا با سفر به دوحه قطر با مقامات این کشور دیدار و مذاکره کند.


هدف از این سفر رئیس جمهوری ترکیه و انجام دیدارها با مقامات کشورهای عربی، تلاش برای میانجیگری در خصوص قطع رابطه تعدادی از کشورهای عربی با قطر اعلام شده است.


کشورهای تحریم کننده قطر پیش از این با ارائه پیشنهاد 13 ماده ای جهت ترمیم روابط که یکی از بندهای آن تعطیلی پایگاه نظامی تازه ایجاد شده ترکیه در قطر بود، پاسخ مناسبی به تلاش های آنکارا برای حل موضوع ندادند.


ترکیه به همراه مقامات قطر تعطیلی این پایگاه نظامی را درخواستی غیرمنطقی و غیرقابل اجرا دانسته و دایر شدن آن را بی ارتباط با تحولات اخیر در روابط قطر با برخی کشورهای عربی اعلام کردند.


ترکیه با رد درخواست کشورهای تحریم کننده قطر، علاوه بر اعزام نیروهای نظامی خود به قطر که ششمین مرحله آن انجام شد و قرار است تعداد نیروهای نظامی ترکیه در قطر به 6 هزار نفر برسد، به رایزنی مستمر خود با کشورهای تحریم کننده ادامه داد.


تماس تلفنی رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با مقامات عربستان و نیز سفر مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه این کشور به کشورهای عربستان، بحرین و قطر در اواخر ماه رمضان تلاشی بود که منجر به نتیجه نشد.


اردوغان پیش از این سفر تلاش کرد تا در بحران به وجود آمده در روابط قطر با برخی کشورهای عربی منطقه نقش میانجی را ایفا کند و حتی عید فطر را آخرین زمان حل این بحران تعیین کرد ولی با پیچیده تر شدن اوضاع و با اعلام شروط 13 گانه کشورهای تحریم کننده قطر، نتوانست هدف خود را عملی کند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان