آیا شما هم در زندگی خود با استرس روبهرو هستید؟ آیا میدانید که برای سلامت روانتان نباید بگذارید، استرس با ناراحتی همراه شود؟ آیا میدانید که چگونه باید شاد بود؟
هدف اصلی برنامههای ارتقای سلامت روان، پیشگیری از معضلاتی است که از کیفیت زندگی مردم میکاهد و نمیگذارد که آنها زندگی متعادل، بانشاط و متعالی را تجربه کنند. احترام به شخصیت خود و دیگران، شناختن محدودیت خود و دیگران، پی بردن به این حقیقت که هر رفتاری معلول عواملی دیگر است، قبول اینکه رفتار فرد تابع تمامیت وجود اوست و شناسایی نیازها و محرکهای ایجاد کننده رفتار و اعمال افراد، از اصولی هستند که موجب ارتقای سلامت روان میشوند.
رموز کنار آمدن با زندگی
قبول کنید که هیچچیز جز خدا کامل نیست اما در تلاش برای پیروزی، درجات بالایی از رضایت حاصل میشود. از اینکه برای رسیدن به کمال تلاش میکنید، خشنود باشید.
در رویارویی با هر یک از چالشهای زندگی خود، ابتدا ارزش آن را بررسی کنید. شما باید بدانید که آیا چالشی که پیشرو دارید، ارزش مبارزه دارد یا نه؟
تمرکز بر جنبههای لذتبخش زندگی و اموری که موجب بهبود زندگی شما میشود، نجاتبخش است. هیچچیز به اندازه موفقیت به شما کمک نمیکند و هیچ چیز به اندازه شکست از کارایی شما نمیکاهد.
حتی بعد از بزرگترین شکستها، با به یاد آوردن موفقیتهای قبلی خود، با افکار شکست و بیارزشی مبارزه کنید.
هنگام رویارویی با وظیفهای که بسیار سخت است اما به همان اندازه در تحقق اهدافتان موثر میباشد، انجام آن را به تاخیر نیندازید.
اگر با دمل چرکینی روبهرو شدید، به آن یورش برید و به درد و ناراحتیاش خاتمه دهید. نباید بگذارید که دملها مزمن شوند.
موفقیت فرمول یکسانی ندارد. راه موفقیتتان را باید پیدا کنید.
رموز شاد زیستن
تا میتوانید به خودتان برسید. تا زمانی که نیازهای خودتان را رفع نکنید، نمیتوانید به رفع نیازهای دیگران کمک کنید. برای اموری که شما را خوشحال میکند، وقت کافی در نظر بگیرید.
روابط نزدیک و صمیمانه خود را تقویت کنید. وقت و محبت خود را به آنهایی که دوستشان دارید، هدیه کنید.
در انجام اموری که مورد علاقه شماست، دنبال مواردی باشید که ضمن برخورداری از معنا و کمک به تحقق اهدافتان، نیازهای روانی شما را نیز ارضا میکند.
خوشبین باشید. به دنبال جنبهها و جلوههای مثبت در زندگی خود بگردید. مقایسه دایمی شرایط شما با دیگران و شناخت کمبودهایتان، از شادی شما میکاهد.
نیرو، انرژی و قوای جسمانی خود را تقویت کنید. مراقبت از سلامت جسمانی، در ارتقای سلامت روانی شما بسیار موثر است.
همه گاهی روحیهای قوی و یا ضعیف دارند. بهتر است سعی کنید که به تعادل برسید. افراط و تفریط همیشه خوب نیست.
در بیان احساسات و خواستههای خود قاطع باشید. قاطعانه سخن گفتن نوعی ارتباط کلامی مستقیم و محکم ولی توام با محبت و ادب است.
منبع: www.salamat.com
/ک