ماهان شبکه ایرانیان

۸ نکته دردناک

  نکاتی که باید هنگام توصیف درد به پزشکتان بگویید   همان‌طور که می‌دانیم، خیلی مهم است که هنگام مراجعه به پزشک، توصیف دقیق و درستی از دردی که از آن رنج می‌بریم، به پزشک ارایه بدهیم

8 نکته دردناک

 

نکاتی که باید هنگام توصیف درد به پزشکتان بگویید
 

همان‌طور که می‌دانیم، خیلی مهم است که هنگام مراجعه به پزشک، توصیف دقیق و درستی از دردی که از آن رنج می‌بریم، به پزشک ارایه بدهیم. فهرست زیر هشت نکته است که می‌توانید با اشاره به آنها توصیف واضح‌تری از درد خود داشته باشید.
1 محل درد: به‌طور دقیق کجای شما درد می‌کند؟ آیا می‌توانید محل درد را با انگشت مشخص کنید؟ آیا درد در ناحیه مفصل است و یا اطراف آن؟
2‌ انتشار درد: آیا درد از محل آن به نقاط دیگر منتشر و به اصطلاح «پرتاب» می‌شود؟ در این باره باید تا حد امکان دقیق توضیح دهید.
3‌نوع درد: در بیان نوع درد باید این طور فرض کنید که اگر فردی تا به حال واژه «درد» را نشنیده باشد و نداند که معنی آن چیست، درد خود را چطور برای او توضیح می‌دهید؟ برای اینکه بتوانید از عبارات مناسبی برای توضیح و تشبیه دردتان استفاده کنید، می‌توانید به مقاله مربوط به انواع درد در شماره گذشته سلامت مراجعه کنید.
4‌شدت درد: متخصصان امور پزشکی به طور معمول برای تعیین شدت درد از بیمار می‌خواهند تا درد خود را از یک تا 10 درجه‌بندی کند. البته برداشت‌های گوناگونی از درد نوع 10 وجود دارد. برداشت من از 10 دردی است که فرد ترجیح بدهد به جای تحمل درد، بمیرد. البته در این‌باره، هم باید به زمان حال و هم هنگامی که درد شروع شده و همچنین شدیدترین و ضعیف‌ترین حالت درد اشاره کنید.
5 زمان و طول مدت درد: آیا شدت و نوع درد در اوقات متفاوت روز یا شب فرق می‌کند؟ هر بار چقدر طول می‌کشد؟
6 شروع درد: آیا درد شما دقیقا از یک زمان به خصوص و ناگهانی شروع شد و یا به طور تدریجی احساس درد کرده‌اید؟ آیا اتفاق خاصی را به یاد می‌آورید که درد شما پس از آن شروع شده باشد؟ آسیب‌دیدگی، حرکت بدنی غیرمتعارف، نیش حشره و یا حتی استفاده از دارو یا مکمل‌های غذایی، ویتامین یا داروهای گیاهی از این دسته اتفاقات هستند.
7 تشدید و تخفیف درد: فعالیت‌های بدنی به طور معمول وضعیت درد را بدتر می‌کنند اما دانستن اینکه چه حرکات یا حالت‌های خاص قرار گرفتن بدن، درد را تشدید می‌کنند و مهم‌تر از آن دانستن اینکه چه حرکات و حالت‌هایی آن را تسکین می‌بخشند و یا حداقل به شدت آن کمک نمی‌کنند، می‌تواند بسیار مفید باشد. در این باره می‌توانید این مسایل را در نظر بگیرید: آیا با هر حرکت مفصل، درد تشدید می‌شود؟ (چه شما آن را حرکت دهد و چه دیگری) و یا فقط وقتی شما برای حرکت مفصل از ماهیچه‌هایتان کمک می‌گیرید، درد بیشتر می‌شود؟ آیا با هر تماس و یا فشار آوردن روی محل درد، احساس درد بیشتری می‌کنید؟ آیا مالیدن محل درد، آن را بهتر می‌کند؟ تا به حال چه کاری برای درد خود کرده‌اید؟ آیا تاثیری هم داشته است؟ اگر جواب مثبت است، تاثیر آن چقدر باقی می‌ماند؟ آیا چیز دیگری هست که درد را تقویت و یا تضعیف کند؟
8 علایم جانبی: آیا به تازگی تب داشته‌اید؟ آیا احساس لرز داشته‌اید و یا ناگهان عرق کرده‌اید، آیا احساس ضعف مفرط یا هر گونه ضعفی کرده‌اید؟ آیا جوش یا کهیر زده‌اید؟ آیا مبتلا به اسهال و یا یبوست شده‌اید؟ آیا متوجه خون در مدفوع یا ادرار خود شده‌اید؟ هنگام دفع ادرار احساس درد یا هر عارضه غیر طبیعی دیگری می‌کنید؟ آیا تنفس شما دچار مشکل نشده است؟ تپش قلب ندارید؟ احساس سرگیجه نمی‌کنید؟ در صورت وجود هر کدام از این علایم باید توضیح دهید که چه زمانی ظاهر می‌شوند، آیا وجود و بروز آنها به طور دقیق هنگام درد است؟ البته ممکن است تشخیص اینکه کدام یک از این جزئیات مهم هستند، برای شما دشوار باشد. پس ما به شما پیشنهاد می‌کنیم هیچ موردی را نادیده نگیرید و تشخیص مهم و یا بی‌ربط بودن جزئیات و علایم گوناگون را به پزشک بسپارید.

 

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی