دومین کنفرانس بین المللی تقریب میان مذاهب اسلامی با حضور شخصیت ها و اندیشمندان برجسته مسلمان از کشورهای مختلف و با پیام آیةاللّه تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، آیةاللّه تسخیری در پیام خود به این کنفرانس ایمان و اعتقاد به فطرت انسانی و وجدان اخلاقی را از نکات مشترک وقابل پذیرش همه ادیان آسمانی دانسته و تصریح کرده است: فطرت انسانی تاکید می کند که عدالت یک اصل است و آزادی وصلح نیز مصادیق مهم عدالت وتجلّی آن می باشند و وجدان انسان حاکم و قاضی نهایی جهت ادراک حقوق انسانی و تعیین مرز و حدود آزادیهای فردی و اجتماعی می باشد.
رییس مرکز اسلامی انگلیس هم در این کنفرانس، تقریب و لزوم شناخت بیشتر مذاهب اسلامی از یکدیگر به منظور همدلی و همفکری را از اهداف برگزاری این کنفرانس برشمرد و گفت: وجود وحدت کلمه و امت واحده، مهم ترین وبزرگ ترین اهداف اسلام است و از همین رو پس از پیامبر اکرم صلی اللّه علیه وآله همواره اولیای دین و بزرگ مردان صالح و اندیشمند مسلمان بر اتحاد و وحدت اسلامی پای فشرده و مسلمانان را از تفرقه و جدایی باز داشتند و پیامدهای شوم تفرقه و جدایی را یادآور شده اند. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجة الاسلام والمسلمین معزی گفت: بر این باوریم که اندیشمندان و صاحب نظران جهان اسلام به عنوان نخبگان امت اسلامی می توانند با گفت وگو مسیر تقریب و وحدت را هموار کنند و جامعه اسلامی را به هدف غایی خود یعنی تشکیل امت واحده نزدیک سازند. نماینده مقام معظم رهبری و رئیس مرکز اسلامی انگلیس تقریب را مهم ترین وسیله دفاع از قرآن و پیامبر دانست و خاطرنشان کرد: امروز ما نیز بر اساس وظیفه و مسئولیت سنگین اسلامی خویش و به پیروی از مصلحان اندیشمند و خیراندیش در این همایش گرد هم آمده و به بحث و گفت وگو می پردازیم و امید آن داریم که خداوند برکاتش را بر این جمع نازل فرماید و ثمرات آن را جاودانه سازد. وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: جامعه ای که پیامبر اکرم صلی اللّه علیه وآله تاسیس کرد، بهره مند از تمامی خصلت های نیکویی بود که جوامع پیامبران دیگر داشتند. حجة الاسلام والمسلمین معزی افزود: شریعت پیامبر اسلام با فطرت پاک انسانی که خداوند در نهاد بشر قرار داده، مطابق است و تحقق یافتن عدالت اجتماعی، مساوات، نشر ارزش های انسانی و حاکم شدن همزیستی و آرامش در میان مسلمانان و غیر مسلمانان از دیگر ویژگی های برجسته آن به شمار می رود. وی رمز گسترش و توسعه اسلام را تاکید بر اخوت اسلامی میان مسلمانان از هر قوم و قبیله و زبان و سرزمین دانست و تصریح کرد: ائمه و اهل بیت پیامبر صلی اللّه علیه وآله و علمای بزرگ اسلام همواره در تشکیل تمدن بزرگ اسلامی و تقریب میان مسلمانان نقش بسزایی داشته اند. رییس مرکز اسلامی انگلیس با اشاره به برخی تحولات اخیر بین المللی و تلاش دشمنان برای از بین بردن ارزش های اسلامی ابراز داشت: در روزگار کنونی نیروهای سلطه طلب و دشمنان اسلام بیش از گذشته سعی در تحریک برخی از مسلمانان و تحریک فتنه های طایفه گرائی وتعمیق شکاف های موهوم با عنوان جنگ شیعه و سنی دارند و متاسفانه این تلاش های آنان، از بارزترین عوامل موثر در منع تحقق کامل هدف مقدس اخوت و برادری میان مسلمانان است. وی با بیان اینکه نکات مشترک برای ایجاد وحدت میان مذاهب اسلامی بسیار بیشتر از عوامل تفرقه انگیز است، گفت: اختلاف آراء و افکار نه تنها مانع همگرایی نیست بلکه عاملی در بالا بردن سطح فرهنگ و ایجاد تنوع فکری است. از این رو بر همه مسلمانان لازم است که حقیقت اسلام را برای همه بشریت بویژه جوانان مسلمان تبیین کنند.
حجة الاسلام والمسلمین معزی به تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت اخوت اسلامی و پایه گذاری مجمع جهانی تقریب میان مذاهب اسلامی در جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: ایشان تاکید دارند، آرزوها و اهداف مقدس امت اسلامی را در تحقق وحدت و همگرایی جامه عمل بپوشانند و نیرنگ های دشمنان اسلام را برای پاره پاره کردن پیکر یکپارچه امت اسلامی، خنثی نمایند.
دکتر مصطفی تسیریتش، رئیس علما و مفتی اعظم مسلمانان بوسنی وهرزگوین هم در این کنفرانس با تاکید براینکه هدایت مسلمین بر اساس بهره مندی از ثقلین می باشد گفت: بر همه علما و روحانیون دنیای اسلام واجب است تا قرآن کتاب خدا و نبی خاتم رسول خدا را با همدلی و وحدت خود نصرت وحمایت کنند و برای این منظور تقویت گفت وگوی بین مذاهب اسلامی در جهت تقریب و هماهنگی میان علمای اسلام بهترین وسیله برای این مهم است.
شیخ فیض الاقطاب صدیقی، رییس کالج اسلامی حجاز بریتانیا نیز اظهار داشت: وجود عقاید، نظرات و آراء مختلف امری طبیعی است ولی تحمل یکدیگر و احترام به افکار و عقاید هم لازمه زندگی مسالمت آمیز است. وی با تاکید بر اینکه براساس آموزه های اسلامی و تعلیمات رسول اکرم صلی اللّه علیه وآله، هیچ نژاد، ملیت، فرهنگ و زبانی بر دیگری ارجحیت ندارد، گفت: اسلام به ما آموخته است که بهترین عمل صالح انفاق محبت و مهرورزی و دوری از هواهای نفسانی و منیت ها و پالایش قلب و روح است.
دکتر احمد محمد الدبیان، مدیرکل مرکز فرهنگی اسلامی لندن هم در دومین کنفرانس بین المللی تقریب میان مذاهب اسلامی با بیان اینکه وجود قرآن، همه مسلمانان را به وحدت وهمدلی و برادری و محبت و همزیستی مسالمت آمیز دعوت می کند، افزود: قرآن مجید که مورد احترام همه مسلمانان جهان است، مورد تهاجم فکری وعقیدتی گروهی از نواندیشان غیرمسلمان قرار گرفته و با تحریکات منحرفانه مورد بی حرمتی قرار می گیرد و این وظیفه مسلمانان جهان است که با اتحاد با یکدیگر از کتاب خدا حمایت کنند و در مقابل این طرز تفکر الحادی بایستند.
دکتر محمد بشاری، دبیرکل کنفرانس اسلامی اروپا در فرانسه هم سخنان خود را با عنوان از نقد پیامبران تا جنگ بر علیه مقدسات شروع کرد و با اشاره به تهاجمات اخیر رسانه های اروپایی علیه مقدسات اسلامی گفت: هجوم علیه شخص پیامبر گرامی اسلام صلی اللّه علیه وآله از طریق کاریکاتورهای موهن تنها توطئه علیه دین مبین اسلام نیست بلکه ناشی از بروز جریانات فکری بزرگتری که اصرار بر الحاد وانکار خداوند متعال دارند می نماید و درحقیقت سعی بر حذف دین و ایمان از زندگی انسان های عالم دارند. وی با تاکید بر مسئولیت دوچندان بزرگان و رهبران مذهبی اسلام در تربیت وهدایت مردم، اختلاف نظر را امری بدیهی دانست و تاکید کرد: به جای محکوم کردن یکدیگر باید در شرایط گفت وگو و نقد به شنیدن و پذیرفتن افکار هم بپردازیم.
مصطفی جعفر، عضو هیئت رئیسه مرکز اسلامی استنمور لندن نیز در این کنفرانس قرآن کریم و سیره نبوی را راهنمای خوبی برای هدایت بشر به سوی چگونه زیستن و گرایش به سوی ارزش های اخلاقی دانست و افزود: در کشورهایی مانند آمریکا و بریتانیا که فرهنگهای دینی گوناگونی وجود دارد، لزوم اتحاد مسلمانان برای ترویج دینداری و مبارزه با بی دینی و بی بندوباری و تشویق مردم برای توجه به ارزشهای اخلاقی و انسانی و تعهدات مذهبی آنها بیش از پیش می باشد.
خاطرنشان می شود؛ در پایان این کنفرانس، سخنرانان در میزگردی به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ دادند.