بعد دوم سال
«جهاد اقتصادی»که بسیار اهمیت دارد، مردمی بودن آن و سهم توده ی مردم در این حرکت است؛ یعنی با این نام گذاری، رهبر معظم انقلاب شکل گیری اصلاحات اقتصادی را از یک موضوع دانشگاهی و نخبگی وارد فاز مردمی و به عنوان یک وظیفه ی عمومی ترسیم کردند.
حال اگر به اختصار بخواهیم این رویکرد را واکاوی کنیم، باید دقت در تعبیر به کار برده توسط ایشان داشته باشیم. عبارت «جهاد اقتصادی» به دلیل استفاده از واژه ی «جهاد» چندین بعد دارد که یک بعد آن بعد دینی و وظیفه محور آن برای هر ایرانی است.
بعد دوم که بسیار اهمیت دارد، مردمی بودن آن و سهم توده ی مردم در این حرکت است؛ یعنی با این نام گذاری، رهبر معظم انقلاب شکل گیری اصلاحات اقتصادی را از یک موضوع دانشگاهی و نخبگی وارد فاز مردمی و به عنوان یک وظیفه ی عمومی ترسیم کردند.
شرط اصلی موفقیت بعد دیگر این نام گذاری نیز این مسئله است که وقتی یک امری به عنوان جهاد تلقی می شود، یعنی از وضعیت کنونی و ساختارهای معیوب کنونی با توجه به ظرفیت های موجود در جامعه ی ایرانی رضایت نداریم و سریعاً باید با تحول آن ها را اصلاح کنیم. خوشبختانه اجرای موفق قانون هدفمندی یارانه ها نشان داد که شرط اصلی موفقیت در هر طرح اقتصادی خیزش و همراهی مردم است. مردم نشان دادند که با هر طرح اقتصادی که منجر به بهبود وضعیت اقتصادی عموم شود و جهت گیری های عدالت خواهی هم داشته باشد، موافق و همراه هستند، اگرچه در شرایط کنونی ممکن است سختی هایی را هم متحمل شوند.
من فکر می کنم که اعتماد به نفس سیاست گذاران اقتصادی کشور ما با اجرای این قانون چندین برابر شده و مردم هم نشان دادند که با این نوع طرح هایی که کل نظام و نخبگان کشور بر اجرای آن توافق دارند، به خوبی همراه می شوند. در سال جدید نیز همچون سایر سال های گذشته سخنان رهبر معظم انقلاب پشتوانه ی قاطعی برای همه ی مسئولین است که باید در این جهاد اقتصادی، برنامه ها و جایگاه خودشان را تبیین و مشخص کنند.