ماهان شبکه ایرانیان

نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی:

رشد ۲.۲ برابری ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور در دولت تدبیر و امید

کرمان - ایرنا- وزیر نیرو گفت: ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور اکنون ۴۲۰ مگاوات است که این رقم نسبت به سال های نخست آغاز به کار دولت تدبیر و امید، ۲.۲ برابر شده است.

رشد 2.2 برابری ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور در دولت تدبیر و امید
به گزارش ایرنا، حمید چیت چیان روز پنجشنبه در آئین افتتاح مجتمع نیروگاه های خورشیدی مکران در ماهان افزود: در سال جاری 600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: از 76 هزار مگاوات ظرفیت تعیین شده نیروگاهی در کشور، 12 هزار مگاوات به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه سهم نیروگاه های برق آبی نیز سهم بسزایی بوده است، عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید سعی شده نقش انرژی های خورشید، بادی، گرمایی و زمین گرمایی به صورت قابل ملاحظه افزایش یابد.
چیت چیان با بیان اینکه بسیار خوشحال هستیم که شاهد همکاری آلمان و ایران در موضوعی مرتبط با آینده بشر در کره خاکی هستیم، گفت: انرژی های تجدیدپذیر در جلوگیری از انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای کمک کرده و نیز به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست نیر کمک شایانی می کند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر هدفی انسانی و مقدس است که با سرنوشت همگان ارتباط مستقیم دارد و تنها مساله اقتصادی برای یک منطقه نیست.
وزیر نیرو افزود: جمهوری اسلامی ایران نه در سال های اخیر بلکه از 2دهه قبل بر اساس سیاست های کلی نظام در بحث انرژی، این برنامه ها را دنبال کرده است تا سهم انرژی های تجدید پذیر در سبد انرژی افزایش یابد و این برنامه در سیاست های کلی نظام و قوانین توسعه ای مورد تاکید قرار گرفته است.
وی یادآور شد: دولت جمهوری اسلامی با سیاست های تشویقی خود از جمله خرید تضمینی برق نیروگاه ها عزم جزم خود را برای حمایت از انرژی های تجدیدپذیر نشان داده است.
وزیر نیرو با تاکید بر این مطلب که تمام فعالیت ها در حوزه انرژی های تجدید پذیر توسط بخش خصوصی در حال انجام است، گفت: مدت ها است که دولت در این پروژه ها سرمایه گذاری نمی کند و ورود بخش خصوصی را موجب استمرار و ثبات این سیاست ها می داند.
چیت چیان افزود: بخش خصوصی با تشخیص درست وارد این عرصه شده است و همین امر موجب شده تا جمهوری اسلامی ایران ظرفیت تولید 210 مگاوات پنل خورشیدی را داشته باشدکه 110 مگاوات آن اخیرا در شیراز کلنگ زنی شده است.
وی با بیان اینکه شرکت های سرمایه گذاری کشورهایی از جمله آلمان، سوئیس، اسپانیا، چین و کره جنوبی در ایران فعال هستند، اظهار کرد: سال گذشته یک نیروگاه یک مگاواتی در کشور افتتاح شد اما در سال جاری 2نیروگاه هفت مگاواتی در شیراز و یک نیروگاه دو مگاواتی در اصفهان افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدید پذیر رو به افزیش است، گفت: این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شده است و امروز شاهد افتتاح نیروگاه 20 مگاواتی در استان کرمان هستیم.
وی بیان کرد: با پیشنهاد استاندار کرمان امروز تفاهم نامه 2هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی طی 10 سال منعقد خواهد شد و کرمان به شهر آفتاب تبدیل می شود لذا دولت از این طرح استاندار کرمان استقبال می کند.
در ادامه این آئین هانس جوزف فل نماینده سابق مجلس آلمان و رئیس گروه دیده بان انرژی آلمان و دوریون کونله سرمایه گذار خارجی و ترکان مدیرعامل سولار انرژی مکران نیز سخنرانی کردند.
در ادامه این آئین همچنین تفاهم نامه 2 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی طی 10 سال منعقد شد.
مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران با ظرفیت تولید 20 مگاوات برق، با حضور وزیر نیرو در بخش ماهان از توابع شهرستان کرمان به بهره‌برداری رسید.
مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران شامل 2 نیروگاه تولید برق فتوولتائیک، هر یک به ظرفیت 10 مگاوات است که با سرمایه‎گذاری مشترک شرکت «سولار انرژی مکران» و شرکت دوریان (Durion) سوئیس به مبلغ 27 میلیون دلار و مدیریت طرح شرکت آلمانی «ادور» (Adore) در مدت 6ماه راه اندازی شده است.
مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران در مجموع از 76 هزار و 912 عدد پنل خورشیدی هر کدام به قدرت 260 وات با ابعاد 1 * 1.65 تشکیل و در مساحتی بالغ بر 44 هکتار نصب شده است که برای نصب پنل‎ها تعداد 27 هزار پایه آهنی گالوانیزه‌شده به طول 1.5 متر در زمین کوبیده شده و بر روی آنها تعداد 13 هزار و 500 سازه فولادی تعبیه شده است.
همزمان با بهره‌برداری از مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران، باحضور وزیر نیرو، کلنگ احداث نیروگاه 100 مگاواتی شرکت «سولار انرژی مکران» نیز به زمین زده شد.
در حال حاضر شرکت «سولار انرژی مکران» به‎عنوان پیمانکار اصلی (General Contractor) پروژه در حال آماده‌سازی طرح اجرای پروژه است و این پروژه در مسیر بم به کرمان در زمینی به وسعت 150 هکتار اجرا خواهد شد و یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی خاورمیانه در استان کرمان خواهد بود.
استان کرمان با ساخت و بهره‌برداری از این نیروگاه خورشیدی 20 مگاواتی، فعلا حائز رتبه اول در کشور در دارا بودن نیروگاه خورشیدی است و ساخت نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی، این استان را به یکی از بزرگ ترین قطب‌های تکنولوژی فتوولتائیک در خاورمیانه تبدیل می‌کند.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی ** انتشار : بهنام احمدی *
7440/ 5054
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی